חידה...

יפיתוש78

New member
חידה... ../images/Emo13.gif

שאלו אותי אתמול ואני לא מצליחה למצוא את התשובה
יש לי שק עם 9 מטבעות.. כולן שוות בגודל ובמראה.. יש רק מטבע אחד ששוקל יותר! יש לי משקל (מאזניים כאלו).
ואני צריכה ב 2 שקילות לדעת מה המטבע הכבד.. מישהו

קל...

להלן: 1) 3- 3 נשארים 3 בצד. אם 3 יותר כבד מ-3 לוקחים מהכבד יותר 1-1. אם 1 כבד יותר- הוא המטבע המזוייף. אחרת- השלישי. אם בשלב הראשון- שתי השלישיות זהות במשקל, לוקחים את השלישית ומפרידים 1-1 (כמו קודם) כאשר אם אחד שוקל יותר מהשני- הוא המזוייף, אם שניהם זהים, השלישי- שלא שקלנו- מהשלישיה הזאת, הוא המזוייף (שוקל יותר)

אוקי

1) לחלק ל- 3 ערימות של 3 2) לקחת 2 מהן ולשים כל אחת בצד אחר של המאזניים. 3) אם אחת כבדה יותר מהשניה לוקחים אותה ו- 4) מחלקים ל-3 ערימות של מטבעות יחידים. שמים שניים על המאזניים. 5) אם אחד משני המטבעות הבודדים שוקל יותר הוא המזוייף. 5ב) אם שניהם שוקלים אותו דבר, השלישי הוא המזוייף (אם הם שקלו יותר, אחד מהם חייב להיות מזוייף). 6) אם שתי הערימות ששמנו ב- (2) זהות במשקל לוקחים את השלישית (בה חייב להיות המטבע המזוייף) ומבצעים עליה את (4), (5), (5ב).

דRדכוסי

New member
../images/Emo62.gifאמ... הסבר פשוט

לוקחים את ה9 מחלקים לקבוצות של 3 (3:3:3) שמים 2 קבוצות של 3 (3:3) על המאזניים אם הקבוצה הראשונה שוקלת יותר לוקחים אותה אם הקבוצה השניה שוקלת יותר לוקחים אותה אם הן שוות לוקחים את הקבוצה ה3 (זו שהייתה בצד) כעט נשארה קבוצה אחת של 3 מטבעות לוקחים 2 מהן, שוקלים אם ה1 יותר כבדה היא המזוייפת אם ה2 יותר כבדה היא המזוייפת אם הן שווה ה3 שהייתה בצד היא המזוייפת עכשיו ברור?

למעלה