חידה (ECG)

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

New member
חידה (ECG)

גבר בן 34 הגיע למיון (כדי שזה יתאים לפורום, נבדק ע"י הנט"ן) עם דפיקות לב מואצות ובלתי סדירות (פלפיטציות). אין בעברו שום היסטוריה רפואית. בבדיקתו ל"ד 100/70, דופק מהיר ובלתי סדיר בצורה בלתי סדירה, ללא סימנים של קיפוח המודינאמי. צוות הנט"ן המסור חיבר למניטור (של 12 לידים - כבוד!) וראה את האק"ג המצורף. מה האבחנה ? מה באבחנה מבדלת? כיצד תטפל ? לו היית משוכנע באבחנה מסויימת, האם היית מטפל בצורה שונה ? תהנו! אבירם

amitzahavi

New member
שאלות

PQRST-A ? עוד משהו מפריע לו? כאבים בחזה? קוצר נשימה? האזנה תקינה? סטורציה + חמצן? מה הדופק? אני לפחות הייתי מתחיל עם אמיודורון ... ואם אין שינוי מגנזיום. ל"ד קצת נמוך בשביל איקקור אם בכלל... בתקווה שזה יהפוך למשהו שאפשר לקרוא... אם כן --> יופי אם לא וזה מציק וזה מפריע וזה נורא וזה לא נעים / חולה הופך לא יציב --> שוק מסונכרן. זה לפחות מה שאני הייתי עושה...

New member
תשובות

P- לא נגרם עקב שום פעילות, בתחיל "סתם" Q- לא ממש כואב, הרגשה של דפיקות לב, כמו בעת ריצה, רק במנוחה. R- ה"אין כאב" לא ממש מקרין לשום מקום. S- קשה להגדיר חומרה. T- זמן, לא יודע, נגיד שעה. A- נילווים סימני סטרס- הזעה, חיוורון, חרדה. עודמ שהו מפריע לו? לא יותר מהמתואר לעיל, הוא קצתמעוצבןמזה שהרופא שלו שואל אותו אם הכאב מקרין, אחרי שהוא אמר שלא כואב לו בשום מקום
כאבים בחזה, קוצר נשימה? לא, לא. האזנה לריאות תקינה, האזנה ללב תקינה למעט קולות בלתי סדירים ומהירים. סטורציה 99% (בגובה פני הים בבריסל). דופק ? יש לך סטריפ מוניטור, איןEMD. לגבי התשובה, ראה מה כתב עמיתי המלומד drorled אבירם

drorled

New member
עם אולי לא נגיע רחוק...

אפשר לנתח בצורה מסודרת, ואף לתת אבחנה משוערת או לפחות אבחנות משוערות.. ורק אז לחשוב על טיפול. לתת טיפול מבלי שניתן מענה לשאלה- מהו הקצב.?.

AF עם אברציה

מעבר לאק"ג שיש... דפיקות לב מואצות, לא סדירות- אז נפסול לעצמנו את ה-SVT או VT יציב וכמו עמית ... אמיאודורון...

New member
תשובה

הרבה מהמשיבים היו "ליד" אבל אף אחד לא פגע בול בשאלה שנשאלה. קודם כל ניתוח של מה שרואים הקצב מהיר ולא סדיר (RR בין 160 ל 340 מ"ש) , הקומפלקס רחב עם מראה תואם לRBBB. כלומר שמדובר פה על Wide Complex Tachicardia עם הDD היוצא מכך: VT - במבט ראשון נראה מתאים, אם כי VT אמור להיות סדיר, כמו כן, אין AV Dissociation שתואם לVT. SVT עם אברציה - הקצב הלא סדיר, מאוד דוחה את ההנחה הזו. AF עם RBBB- לכאורה נראה מתאים , אם כי הקצב מאוד מהיר למצופה מAF, כמו כן יש קומפלקס אחד לקראת סוף הסטריפ בו יש העברה נורמאלית, מה שלא מתאים לRBBB קבוע. והתשובה: AF עם פרהאקסיטציה (אולי זה מה ש viteppp התכוון, קשה להבין מכותרת בלבד). למתעניינים, מצורף להל"ן המאמר שמתוכו בניתי את הסנריו, פורסם בCirculation ע"י ברוגדה המפורסם. אבירם

Action force

New member
מה זה?

חשבתי שאתה לומד רפואה, איך זה שיש לך זמן פנוי לשחק בפורום?

New member
אני עכשיו בסבב פסיכיאטריה

זמן לא חסר לי עכשיו... המשוגעים הולכים לישון ב15, הרופאים מצטרפים לאחר זמן לא רב. מה איתך, לא רואים, לא שומעים, תרים טלפון מידי פעם
אבירם

New member
פרהאקסיטציה

פרהאקסיטציה - העברה חשמלית מוקדמת. כלומר שהאות החשמלי לא מושהה בקשרית העלייתית חדרית (AVN) אלא מועבר מוקדם לחדר, כמו בתסמונת WPW בה יש סיב הולכה עוקף שמעביר את האות החשמלי מהעליות לחדר. במקרה הזה מהירות ההולכה בסיב הזה איטית ולכן הקומפלקס נראה רחב. אבירם

למעלה