חידה #3

חידה #3

היא צורה גאומטרית היא בגד היא יחידות יבשתיות וכלי תעבורה הולכים בה לאבדון מי היא?

Mנטה

New member
הדרקון הלא נכון

שוב פתרתי חלקית ולכן זה בטח לא נכון. משולש ברמודה כאן חסר משולש ברמודה.

זה היה זריז

משולש ברמודה מכנסי ברמודה איי ברמודה (לא לשכוח לחבוט בכבשה המפגרת) זה רק נדמה לי או שבאופן עקבי הנשים מככבות?

אלי ו.

New member
אז חידה בחשבון

רכבת נוסעת מפריז ללונדון. הרכבת נסעה מחצית המרחק במהירות של 30 קמ"ש. באיזו מהירות עליה ליסוע את החצי השני כדי שהמהירות הממוצעת לכל הדרך תהיה 60 קמ"ש?

חידה טריקית

כשקוראים את זה ניתן להתבלבל בין ליסוע חצי הדרך (כלומר מרחק שווה לשניהם) לבין ליסוע זמן שווה (שאז בפרק הזמן השני צריך ליסוע 90 קמ"ש)

Mנטה

New member
היא צריכה להישאר באותה המהירות

אם היא עשתה חצי דרך בחצי הזמן, כשהיא תגמור את הדרך היא תהיה בדיוק בזמן.

גם אני תמיד מתבלבלת בכתיבת מילה זו

אז צריך לכתוב "לנסוע"? פיתרו לי את זה פעם אחת ולתמיד.

אטיוד5

Active member
לנסוע

כמה חבל שאי אפשר לנסוע במהירות אינסופית. המהירות הכי-הכי בעולם היא מהירות האור. לא משהו. קצת פחות מ 3 מיליארדי מטרים לשניה. די רחוק מאינסוף.
למאותגרים, רגליים צדקה: נסמן את *חצי* הדרך S ואת המהירות הממוצעת ב V. את הקטע הראשון עושים בזמן t1 ואת השני בזמן t2. המהירות בקטע הראשון v1 , ובקטע השני v2. V(t1+t2)=2S = כל הדרך t1 = S/v1 t2 = S/v2 מציבים: V(S/v1+S/v2) = 2S S מצטמצם נשאר: V(1/v1 + 1/v2)=2 עכשיו נציב את מה שנתון: V = 60 v1 = 30 ולכן V/v1 = 60/30 = 2 נפתח סוגריים ואז נשאר פאק, אי אפשר לכתוב את זה פה, ניסיתם לכתוב פה פעם נוסחאות? בקיצור 60 לחלק ל v2 שווה 0. ולכן v2 = 00 (לפזול בחלק הזה כדי ששני האפסים ייראו כמו אינסוף).

אלי ו.

New member
נכון, והסבר יותר אינטואיטיבי

נניח שהמרחק היה 60 ק"מ. אם נסענו מחצית הדרך, 30 ק"מ, במהירות 30 קמ"ש, עברה שעה אחת. אבל, כדי לנסוע (בסדר שלי?) במהירות ממוצעת של 60 קילומטר לשעה עלינו לעבור את כל 60 הק"מ בשעה אחת. מכאן שהזמן הנותר לעבור את שאר הדרך הוא 0, ולכן הרכבת צריכה לנסוע במהירות אינסופית שהיא כמובן בלתי אפשרית.

Mנטה

New member
גם כן חידה

כל החידות האלו שהן בעצם בעיות מתימטיות בתחפושת - - - אם מראש היית אומר לנו: יש לי בעיה מתימטית בשבילכם, היית זוכה ברייטינג האמיתי שמגיע לך !
(להבא אנא ודאו שמונחת לפניכם חידה שגם טפשים גמורים יכולים לפתור
)

אטיוד5

Active member
טוב, קחי חידה למפגרים

אניה יוצאת כל יום מחיפה לניויורק ועוברת את האוקיאנוס ב- 30 ימים. אניה יוצאת כל יום מניויורק לחיפה ועוברת גם היא את האוקיאנוס ב- 30 ימים. ככה כל יום, יום ביומו, כל השנה. עומד איש על הסיפון של זאתי שיוצאת מחיפה וצופה במתרחש. הוא לא עוצם עיניו במשך כל המסע. כמה אניות הוא יראה מפליגות לקראתו במשך המסע? (אם לא תפתרי זה סימן שאת לא מפגרת???? חחחחחחחחח)

תלוי...

על פי האקדמיה העברית ללשון יש לומר "לנסוע" על פי המקובל בקרב מרבית דוברי העברית (שהם אדוניה האמיתיים של השפה) גם "ליסוע" זה תקין לחלוטין

למעלה