חידה רצינית

חידה רצינית

אתם בבניין בן 100 קומות ויש לכם 2 אגרטלים. מה מספר הפעמים המינימלי שתצטרכו לזרוק את האגרטל מהחלון כדי לדעת מה הקומה הכי נמוכה שממנה הוא ישבר.

hadar22p

New member
לא קשיא-פעם אחת

פעם אחת מתחילים מקומה אפס וזורקים את האגרטל כל קומה עד שהוא נשבר

telleran

New member
שהמהירה יותר מהירה והרגילה די רגילה

וחוצמזה אין בה את האפשרויות של צירוף קובץ וכדו'

hadar22p

New member
תודה רן והתשובה 6

מתחילים מ50 ועולים ויורדים בקומות תלוי אם נשבר או לא עשיתי עץ כמו בסטטיסטיקה

salsaman69

New member
כמה הכי פחות זריקות

אני אלך על הרעיון של מה המס' הזריקות המינימלי שיבטיחו לי לדעת בסופן את ההקומה שממנה הוא יישבר הפתרון של הדר לא טוב כי עם זה קומה 99 אז תצטרך לזרוק 99 פעמים בעוד אפשר להגיע להרבה פחות הבנתי את השאלה נכון??? אם לא אז קחו את זה כשאלה חדשה

hadar22p

New member
ניסיון שני לתשובה

מקומה 50 ,נשבר -25 ץ לא נשבר -75 וכך הלאה נספור...בהנחה שהאגרטל לא נשבר מקומה 50 לא נשבר 75 נשבר לא נשבר 67 71 73 74 אם נשבר ב74 אז הקומה היא 74 ואם לא הקומה היא 75 ולכן התשובה היא 6

Jony I

New member
הדר, יש לך רק 2 כדים לא שישה.

התשובה היא חמישים, עד כמה שאני הבנתי את השאלה.

telleran

New member
אני חייב להגיד

שבכלל לא הבנתי את השאלה. כמה שאני הבנתי צריך ידע בסיסי של התעללות בשכנים: אגרטל נשבר כשזורקים אותו מקומה ראשונה. לא משנה אם יש בו מים או עיסה של מים, קמח, בוץ וסוכר חום.

זה אגרטל על

:) ותשובות כאלו צריכות להתחיל ולהסתיים ב-חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח (התשובה היא לא 6)

יהל86

New member
34?

זורקים בקפיצות של 3. נניח וזרקתי בקומה 6 (כפולה של 3) והוא נשבר אז נזרוק בקומה 4. אם נשבר- מה טוב, זו התשובה ב33 נסיונות. אם לא נשבר- נזרוק בקומה 5 ונראה.. (קומה 5 או 6) -34 נסיונות.

telleran

New member
מסגרים (נראה לי)

בתותחנות יש שיטת טיווח שנקראת מיסגרים. פה ננסה משהו דומה: (אני מדגים עם מספרים מסוימים) נזרוק מקומה חמישים- לא נשבר, נזרוק מקומה 2- נשבר, נזרוק מקומה 26- נשבר, נזרוק מקומה 33- לא נשבר, נזרוק מקומה 28- נשבר, נזרוק מקומה 30- לא נשבר, נזרוק מקומה 29- לא משנה מה קרה, עכשיו יש לנו את המינימום. השיטה אומרת לצמצם מרחק בחצי. אותה שיטה נכונה גם למספרים אחרים (אם בחמישים לא נשבר- בודקים ב- 99 ומצמצמים כלפי מטה). סה"כ זה אומר משהו כמו 6/7/8 זריקות מקסימום.

telleran

New member
טוב, לבנת

עושה רושם שיש פה מבוי סתום. המצב הוא כזה שאפילו ג'וני לא פתר. אז....

Jony I

New member
ורן, תאמין לי שאני ממש גרוע בחידות...

אני אבל יכול לשבור את הראש במשך יום שלם כדי לנסות לפתור...

למעלה