חידה ראשונה

חידה ראשונה

שלום עליכם חברי וחברות הפורום המכובדים יש לי חידה בנושא מדרשי חז"ל נסו את כוחכם: כתוב בגמרא כי שור כוחו קשה אבל אין קרניו נאות איזו היא החיה שמצבה הפוך? כלומר קרניה נאות אבל אין כוחה קשה.. אם תתקשו אני אתן רמז בהצלחה המחודד

נכון מאוד לבלב

התשובה היא ראם. יישר כח!! אגב אני מזמין אתכם אף אתם לחודד בהצלחה ובהנאה

מוטילו6

New member
פסוק מפורש בזאת הברכה

"בכור שורו הדר לו וקרני ראם קרניו בהם עמים ינגח יחדיו אפסי ארץ" רש"י במקום מסביר: בכור שורו - יש בכור שהוא לשון גדולה ומלכות, שנאמר "אף אני בכור אתנהו" וכן "בני בכורי ישראל": בכור - מלך היוצא ממנו והוא יהושע: שורו - שכחו קשה כשור לכבוש כמה מלכים: הדר לו - נתון לו שנאמר "ונתתה מהודך עליו": וקרני ראם קרניו - שור כחו קשה ואין קרניו נאות, אבל ראם קרניו נאות, ואין כחו קשה, נתן ליהושע כחו של שור ויופי קרני ראם: אפסי ארץ - שלושים ואחד מלכים אפשר שכולם מארץ ישראל היו אלא אין לך כל מלך ושלטון שלא קנה לו פלטרין ואחוזה בארץ ישראל, שחשובה לכולם היא, שנאמר "נחלת צבי צבאות גוים". זאת שאלה יותר מאשר חידה.

לבלב

New member
../images/Emo45.gif יישר כח

משם לקחתי את התשובה, "קרני ראם קרניו"...

חברה אתם רציניים ביותר

אז נכון זו יותר שאלה מאשר חידה אבל לאט לאט אני אשתפשף ויחדד יותר. השאלה הזו נלקחה ממשחק טריויה חדש שנקרא "תנו רבנן" יש שם עוד הרבה שאלות מענינות ואני אעלה חלק מהן לכאן במקביל אחבר חידות חדשות ומאתגרות יישר כח לעונים

למעלה