חידה קשה

• פותח הנושא yairu
  • פורסם בתאריך

yairu

New member
חידה קשה

ישנם 2 אנשים בתוך אולם. הראשון זה את/ה, השני זה השיבוט שלך שחושב בדיוק כמוך ומתנהג בדיוק כמוך. מטרתך היא להרוג אותו. מותר לך לצאת מהאולם ולהביא אקדח לדוגמא או כל דבר אחר , אך הוא יעשה בדיוק כמוך. כמוכן אל תתאבד כי המטרה שהוא ימות ואתה תשאר חי.

Tesseract

New member
אז..

תקרא לחבר שלך, סמי העבריין המסוכן, ותדאג שיחסל אותו

yarou

New member
well

מן הסתם זה בטוח לא יהיה נכון, אבל למה לא לנסות... אה...אני אקח מכונת זמן ואחזור לתקופה שלפני שנתקעתי איתו באולם...

blueeye

New member
עוד אחד כמוני זו רק ברכה לאנושות

למה להרוג ?? :)

עריסטו

Active member
לא הבנתי משהו

"הראשון זה את/ה" - מי זה הראשון, הרי שניהם זהים? במלים אחרות, מה המטרה? מי מהם צריך להרוג את השני?

ny22

New member
מנהל
אם הבנתי נכון....

יש אותך ויש כפיל שלך (עם כל התכונות שהוא תיאר)... הראשון=אתה.

Gaius Octavius

New member
רעיוןף

לצאת החוצה ולהישכב על הכביש, על הנתיב בו המכונית תבוא קודם מכיוונו של השיבוט שלי. הוא הרי המראה שלי, אבל למציאות אין מראה, ככה שהוא ידרס קודם ואז אני אקום. הוא כבר לא יקום איתי כמראה
ואם הוא נשכב צמוד אליי ולא ממרחק כלשהו ממני, אז אתרחק. הוא הרי מראה, לפי מה שהבנתי, ככה שגם הוא יתרחק. או שהוא לא מראה?

yairu

New member
רעיון נחמד אבל זו לא התשובה

הבחור פשוט יברח מאחר והוא חושב כמוני והוא יבין את העוקץ . הוא לא מראה מבחינת תזוזה אבל בהחלט חושב בדיוק כמוני.

Gaius Octavius

New member
המממ...

במקרה הזה אני לא רואה פתרון אפשרי שהוא לא מתחכם יותר-מדי. על כמה מתערבים שהתשובה האמיתית לא תתקבל על ידי חלק מהאנשים?

jast

New member
חח

אפשר לעשות דברים מצחיקים ככה.. נגיד שיש דלת ולידה קיר... אז אני אעבור בדלת והוא יתקע בקיר?

clocker

New member
יש לי יש לי

תשכפל את עצמך שוב, ותן לכפיל שלך לצאת מהתסבוכת הזו

dRoy

New member
אולי...

ללכת להביא אדם אחר שיהרוג אותו? הרי אי אפשר שהשניים יביאו את אותו אדם...

niv1990

New member
רעיון

בהנחה שהוא עושה תמונת מראה שלך שכל כפיל ידקור את רעהו כש שאתה תדקור אותו בעורק הראשי ביציאה מהלב והוא שתם ידוקר אותך בלב או בריאה. הלבד לא נמצא בצד שמאל אבל מקומות נוטה טיפה. אותו רעיון הולך לדעתי עם הטחול, והמיספירה של המוח שאחראית על תפקודים חיוניים לחיים :)

shadow2097

New member
אולי זה קצת מורכב אבל שווה ניסיון

לפי מה שהבנתי הם שווים, אז ניסיתי ליצור הבדל ביניהם. האדם הראשון, כלומר "אני", צריך לבחור תפקיד ספציפי (לדוגמא: הנשיא של זימבבואה או יו"ר אגודת הקרוקודילים העולמית- כן ,על זה נלך), ולשאוף להגיע אליו, כאן הכפיל יכנס לפעולה ויחתור להשגת אותה מטרה, כמובן שלא יכולים להיות שתי יו"רים לאגודת הקרוקודילים, אז רק אחד מכם יבחר, הם אני נבחרתי, נתחיל את התהליך מחדש על שהשני יבחר. עכשיו יש הבדל בינינו, הוא יו"ר אגודת הקרוקודילים העולמית (או כל תפקיד ספציפי אחר) ואני לא. באותו יום אני מחליט שאני ממש שונא קרוקודילים ושכל אדם שהיה בעד זכויותיהם חייב למות, ובפרט יו"ר אגודת הקרוקודילים, הוא יחשוב כמוני מכיוון שאני לא אומר שזה הוא, אלא מישהו כללי ש"במקרה" זה הוא. אז הוא אמור להתאבד וזהו. ועוד סוף לגיוון: אפשר לשכור מישהו שיהרוג ספציפית את יו"ר האגודה...כך שאין לשיבוט סיבה להרוג אותי, כי אני לא היו"ר.. דרך אגב, אין לי משהו נגד תנינים, זה רק בשביל הדוגמא :]

למעלה