נסו בבקשה להפעיל את כל מקורות המידה שלכם, ואולי תצליחו: ישנו זמר (ז"ל) גדול שנקרא NIKOS XILURIS - ניקוס קסילוריס יש לו שיר מפורסם שנקרא ZAVARAKTRAMENIA מהו פירוש המילה ?? רמז ? הוא יליד כרתים ב ה צ ל ח ה
יש לי את השיר בביצוע מרטיט, מלא פאתוס של Yannis Markopoulos. המוסיקה של כרתים היא יוצאת דופן ואני מבין שגם השפה מאד ייחודית. הייתי שם - דוקא בצד המערבי של האי - בין השאר ברתימנו - ויש לי שם של מסעדה משפחתית שהגברים מהווים גם להקה לחתונות ושם שמעתי מוסיקה אותנטית ואוכל ביתי יוצא מן הכלל - מישהו רוצה כתובת ?
והכוונה כמובן לא למועדוני תיירים שמראים "פולקלור", אלא למוזיקה כבדה, כמו שצריך... כזאת שאפשר לשמוח אתה או לבכות אתה גם בלי להבין את המלים. תודה רבה מראש.
אני מקווה שהפרסום כאן יוסיף אהבה אצל בני המקום ולא להיפך... המסעדה נמצאת ברתימנו - עיר יפה בסיגנון תורכי - שם המקום הוא gounas טל מקומי 28816 הכתובת panou kopoalon 6 אני מקווה שלא שיבשתי את השם. זה רחוב צר שלאורכו יש חנויות שונות . נכנסים למקום מסעדה המכילה אולי 10 שולחנות מרובעים. אם יש לכם מזל - כדאי פשוט להתקשר ולברר מראש - הלהקה מנגנת - מה זה להקה - הגברים במשפחה - 4 במספר - האמא במטבח מבשלת ומדי פעם צועקת דרך חלון ההגשה על הבן המנגן שיפסיק לשתות כל כך הרבה, ושישלח את הבן שלו בן ה 3 שיושב לידו - כבר מאוחר - לאמא שלו וכולם צוחקים עד לב השמים. והאוכל - ביתי וטוב. אני לא שולט בשמות....