חידה קטנה

גיאל

New member
לא הבנתי למה צריך את הסיבוך הזה

נניח שבין שני אנשים (נקרא להם בוב ואליס) יש מקור של פוטון שיורה פוטון או לכיוון של בוב או לכיוון של אליס בהסתברות 50/50. אז אם הוא הגיע לאליס הוא לא יגיע לבוב, ואם הוא יגיע לבוב הוא לא יגיע לאליס. למה צריך את כל הקוונטים המסובכים האלא, ומה פה פרדוקס? נראה לי מאוד הגיוני כל הסיפור הזה.

pazro

New member
נכון, למה צריך את כל המדע הזה??!

מה זה כל השטויות האלו? העולם עגול ולא עומד על שלושה פילים וזבובים לא נוצרים באופן ספונטני מתוך חומר אורגני.

גיאל

New member
לא הבנתי

אם אתה ציני או לא. אבל מה שבאתי להגיד זה שההסבר שלי ל"פרדוקס" הוא הרבה יותר פשוט.

pazro

New member
ברור שאני ציני. בנוסף אני שמח לשמוע

שפרדוקס שגדולי הפיזיקאים של ימנו דנו בו מעל 60 שנה, אתה הבנתה ופתרתה בדקה וחצי.

the YOOK

New member
כן אבל מידע לא יכול...

לעבור יותר מהר ממהירות האור. מכאן רואים שמכניקת הקוונטים היא לא נכונה ביסודה.

pazro

New member
ועדיין המידע כן נע מהר מהאור

ואתה פשוט לא מבין את התאוריה, מיסודה.

the YOOK

New member
מבין ודוחה.

אני מכיר את התיאוריה ביסודה (אני מכיר קצת מן המתמטיקה אך אני מאמין שתיאוריה פיזיקלית לא צריכה להיות מתמטית גרידא אלא עם משמעות פיזיקלית... זו שחסרה למכניקת הקוונטים) ואני לא מסכים איתה. בנוסף אני לא מסכים שהאור הוא חלקיק (או גלקיק) או שקיימת המסה הכי קטנה (או שקיימים קוונטים של אנרגיה או מרחב או זמן לעניין זה). אני דוקא חושב שאתה הוא זה שלא מבין את התיאוריה...

pazro

New member
אתה לא מאמין ברעיון של קוונטים?!

זה שאתה עדיין מאמין בתאוריות פיזקליות של המאה ה19 זה בעיה שלך, לא שלי.

Abbe Faria

New member
כולכם טועים...

ואפשר להוכיח את זה עם סיפור קצר 4 מומחים דנו בשאלה מה הדבר המהיר בעולם... הראשון אמר - "המחשבה היא הדבר המהיר ביותר, אי אפשר לדעת מתי היא תגיע, והיא יכולה לחלוף בלי שאנשים בכלל ירגישו" השני אמר - "מצמוץ הוא הדבר המהיר ביותר, אתה עושה את זה, ואתה אפילו לא יודע שהוא קרה מרוב שזה קורה מהר" השלישי אמר - "האור, כשאתה נכנס הביתה, אתה לוחץ על המתג, ובאופן מידי נדלק האור, בלי שום עיכובים, זה בלי ספק הדבר המהיר ביותר" כולם הסתכלו על המומחה הרביעי, וחיכו לדעתו, התשובה שלו היתה "הדבר המהיר ביותר בעולם זה... שלשול" הסתכלו עליו "מה?! למה שלשול" "אתמול בערב הרגשתי רע ורצתי לשירותים... ולפני שהספקתי לחשוב, למצמץ או להדליק את האור כבר שלשלתי במכנסיים"...

lupoN

New member
הכי זריז (חוץ מהאפרוח)

לנעול מגירה ולהספיק להשאיר את המפתח בפנים

lupoN

New member
אתה יודע למה...../images/Emo27.gif

הייתה לו רק יד אחת...
הוא היה גיבור אז לקחו ממנו דוגמא
זה ברור

למעלה