חידה קטנה

michaeler

New member
לא מסכים...

מה זאת אומרת בכלל? איך אתה מגדיר מחשבה? ואיך אתה יכול להוכיח לי את זה? לדעתי שטות.

גיאל

New member
ברור שלא

המחשבה היא בסך הכל פולסים חשמליים, מהירותם קטנה ממהירות האור בריק. הדבר המהיר בעולם היא מהירות האור בריק.

pazro

New member
לא נכון.

הדבר הכי מהיר הוא הזמן. כי את מהירות האור בהחלט אפשר לעבור (קרינת צ'רנקוב)

עריסטו

Active member
שים לב למה שהוא אמר

אי אפשר לעבור את מהירות האור בריק. גם ביצירת קרינת צ'רנקוב לא עוברים את מהירות האור בריק.

pazro

New member
נכון. אבל תופעת הקרינה מראה כי ניתן

לעבור את מהירות האור.

michaeler

New member
הקטע הוא שאין שום קשר בדבריך.

"הדבר המהיר בעולם היא מהירות האור בריק" - הוא צודק. קרינה לא קרינה עוברים לא עוברים - כל זה לא קשור. אתה לא יכול לסתור את מה שהוא אמר. אז מה אתה מתווכח?

pazro

New member
למה להתווכח כשאני צודק? מכיר את

פרדוקס epr ? מסתבר שהם טעו, המידע נע מהר ממהירות האור.

michaeler

New member
בגלל זה קוראים לזה- פרדוקס.

זה לא מוכח, זו רק תאוריה לא ברורה, ולא מוסכמת על כולם. התיאוריה השולטת כיום היא שהאור בריק נע הכי מהר, יש לך דרך להוכיח לי אחרת? אני מנחש שלא.

the YOOK

New member
מהירות האור היא המהירות הגבוהה

ביותר ולא ניתן לעבור אותה- ואין שום חלקיקים שנעים ביותר ממהירות האור!!! (לא ניוטרינו ולא נעליים!)

the YOOK

New member
אבל מצד שני...

מרחק למשל במערכת מעבדה יחסית לשני גופים שמתרחקים אחד מהשני במהירות מאוד גבוהה יחסית למערכת יכול לגדול ביותר ממהירות האור...

pazro

New member
תיקון קטן, הדבר המהיר ביותר ע"פ

מכניקת הקוונטים הוא מידע (פרדוקס epr).

michaeler

New member
איפה קראת את זה?

ואיך אתה מגדיר מידע? זה לא עצם אז איך יש לזה מהירות?

pazro

New member
תחפש בגוגל מאמרים על הפרדוקס

חפש לפי epr או eprb הניסוי נעשה בשנת 1983 ע"י Aspect למידע אכן יש מהירות. אם אני עומד על הר ואת עומד על הר אחרו. ואני רוצה למסור לך מידע (נניח מילת צופן כלשהיא) מה מהירות המידע המקסימלית שאני יכולל הגיע ? אם אני אלך עד ההר שלך אזי מהירות המידע היא כ 6 ק"מ לשעה. אם אני אצעק אזי מהירות המידע היא כמהירות הקול. אם אני אדבר איתך בטלפון אזי מהירות המידע שלי קרובה למהירות האור. הכי טוב שתקרא את המאמרים ורק אז תגיד לי שאני טועה.

למעלה