חידה סביב החיד"א

אור401

New member
חידה סביב החיד"א

חברי הפורום. התבקשתי לסייע בעניין המצ"ב ואולי מי מכם יוכל לתרום מהידע שלו בעניין. אני מביא את הפנייה כפי שנחתה במייל שלי. תודה:
השם משפחה שלי אבשלום אזולאי יש שני רבנים בעלי שם הרב חיים יוסף דוד אזולאי הנקרא החידא וסבו רבי אברהם אזולאי החסד לאברהם אני רב קהילה בחו״ל וקראתי לבית מדרש על שמו החידא נפטר בערך לפני 204 שנה הסבות שנפטרו ז״ל היו אומרים שאנחנו מהחידא לפני שנים דוד שלי היה בבית התפוצות והוא בדק במחשב ואמרו לו שאנחנו מהחידא הייתי מאד שמח אם תוכל לעזור לי למצוא תשורשים של משפחתי ואם יש קשר לחידא בתודה מראש שבת שלום

אור401

New member
האם ניתן לסייע לרב אזולאי כמפורט?

חברי הפורום:
התבקשתי לסייע בעניין המצ"ב ואולי מי מכם יוכל לתרום מהידע שלו בעניין. אני מביא את הפנייה כפי שנחתה במייל שלי. תודה:
השם משפחה שלי אבשלום אזולאי יש שני רבנים בעלי שם הרב חיים יוסף דוד אזולאי הנקרא החידא וסבו רבי אברהם אזולאי החסד לאברהם אני רב קהילה בחו״ל וקראתי לבית מדרש על שמו החידא נפטר בערך לפני 204 שנה הסבות שנפטרו ז״ל היו אומרים שאנחנו מהחידא לפני שנים דוד שלי היה בבית התפוצות והוא בדק במחשב ואמרו לו שאנחנו מהחידא הייתי מאד שמח אם תוכל לעזור לי למצוא תשורשים של משפחתי ואם יש קשר לחידא בתודה מראש שבת שלום

עוד קצת פרטים...

לחידא הייתה אישה ממוצא אשכנזי { לא זוכר אם זו אשתו הראשונה או השניה..}
אני מכיר את הצאצאים שלהם שגרים בשכנות אלי.
אם הפרטים רלוונטים בעבורך, פני אלי במסר.

צאצאי החיד"א

האם יש לחיד"א צאצאים הידועים בימינו זה נושא שדנו עליו כבר בהרחבה, בפורום שצירפתי את הקישור אליו הובאו הרבה מאד מקורות לעיון המשך.
כעקרון יש צאצאים רבים בעיקר אשכנזים מהרב יהודה זרחיה אזולאי, אשר בנותיו נישאו לאשכנזים, והויכוח הוא בעיקר האם הוא צאצא של החיד"א.
אם תמצא צאצאים שלא דרך הרב יהודה זרחיה אזולאי, או תוכל להוכיח בודאות כי הוא אכן צאצא, יהיה זה פריצת דרך.
היחידה הידועה שהיא בודאות צאצאית לפי האמור שם, היא אשה שהיתה בלונדון והתנצרה.

בעשט

New member
נסיון לפתרון החידה/החידא

לדעת חוקרי היוחסין המוסמכים אין הוא נכד של החיד"א. כי ל"ע לא היו לו ילדים. אמנם בהחלט יכול להיות שהוא נכד של הסבא ר' אברהם אזולאי

אור401

New member
מביא את תגובתו כלשונו..

לכבודו אני מודה על כל המאמץ שהינך טורח בעבורי אני שולח לכבודו ציטוט מתוך סידור החיד״א שהביא מתוך הספר זכרון משה
סי׳ ר״צ וז״ל ״ראיתי למז״ה [רבינו החידא ז״ל] שהיה נוהג שלא לישן בשבת אעפ״י שהיה תורתו אומנתו [שהיה אומר שהשינה בשבת הוא דוקא לת״ח הרשומים] (שבחי הרב חיד״א)״ ועוד פעם אחת ראיתי ספר לחכמי מרוקו ושם הביא ר׳ אברהם אזולאי ממרככש המפורסם והזכיר שיש עוד אחד ר׳ אברהם אזולאי ממרכש שאינו מפורסם והוא מן החיד״א ולפ״ז מה שהבאנו רואים שהיה לו נכד כמו שמצוטט ״ראיתי למז״ה [רבינו החיד״א ז״ל] שהיה נוהג שלא לישן״ משמע אולי וראה אותו, ואם איני טועה ואני ינסה עוד למצוא שקראו לו משה ופעמים שמזכיר את החידא בלשון זקני, וכבר דורות שאצלי במשפחה שנותנים או את השם דוד או את השם אברהם אולי ויש קשר, ושוב תודה.

Ilanguy

New member
אולי זה יתרום, ואם במעט....

קורות חיי החיד"א.

אילן

למעלה