חידה: מתי נולדה נטליה?

חידה: מתי נולדה נטליה?

שלום לכם, דובר כבר בפורום זה על חמקמקות הזכרון של זקני המשפחה. ובהמשך לדיון כאן קצת על חמקמקות המסמכים הרשמיים. קיבלתי חבילת העתקים של רישומים לידה / נישואין / פטירה של "חמולת" אלט (ALT) מכפר הולדתו של אבי. מצאתי רישומי לידה רשמיים של 5 ילדים שנולדו לנטליה, האם תוכלו לעזור לי למצוא מתי נולדה נטליה, אמם של 5 הילדים ? איריין נולדה ב-23/11/1898, גיל האם 28, ז"א שנולדה ב-1870 אדל נולדה ב-26/02/1901, גיל האם 28, ז"א שנולדה ב-1873 מרגיט נולדה ב-18/05/1903, גיל האם 31, ז"א שנולדה ב-1872 סנדור נולד ב-20/09/1904, גיל האם 33, ז"א שנולדה ב-1871 יוהנה נולדה ב-6/06/1906, גיל האם 38, ז"א שנולדה ב-1868 נכון, לעיתים אילו המקורות היחידים שיש לנו ולא נותר אלא להאמין להם אבל בכל זאת, גם מסמכים רשמיים מטעים. אלי

חייקין

New member
אין טעות ../images/Emo13.gif

גיל האם מתייחס לתאריך הדיווח ולא לתאריך הלידה! יש לחשב מחדש על פי תאריך הדיווח, ואם אין כזה ניתן להעריך...

יש טעות

לא ראיתי צורך להוסיף פרט במקור אבל דיווחי הלידה בכל המקרים היו עד כ-10 ימים לאחר האירוע אלי

yaelag

New member
את צודק. כולנו למדנו שיש לקחת בע"מ

את הזכרונות המשפחתיים אבל זה ממש מתסכל שכשיש כבר מסמכים, גם עליהם אי אשפר לסמוך. אני מאמינה שהרישום לא היה בראש מעיניהם של הדמויות הפועלות (בטח לא חשבון שיום אחד זה יהיה משנה לחובבי השורשים
)ולכן לא דייקו מאוד. האם בכל המסמכים האלה אין רישום דוקא של נטליה עצמה?

לגבי נטליה

לצערי אין בידי תיעוד על לידתה או פטירתה של נטליה. כנראה שנטליה לאם (LAMM) הגיעה מכפר אחר ונפטרה בכפר אחר. סבתא של סבתא של אבי נקראה תרזה לאם (אני מעריך שנולדה ברבע האחרון של המאה ה-18) וכנראה שנטליה לאם קשורה איך שהוא לאותה סבתא שלי. זה הקשר שאני מנסה לגלות. אלי

yaelag

New member
על איזה כפר מדובר? גם לי יש Lamm

במשפחה כמה דורות אחורה...

משפחת LAMM

שלום יעל, תרזה לאם (LAMM) נישאה להרמן אלט (ALT) ונולדו להם 3 ילידים שאני יודע עליהם: יצחק, נולד ב-1813 שהוא סבא רבא של אבי נולד ב-1813 ב Klecak (כנראה בסרביה), נפטר ב-1902 בכפר פאלריקובו שבסלובקיה מאריה, נולדה ב-1817, נפטרה ב-1913 בכפר פאלריקובו שבסלובקיה יעקב, נולד ב-1833, נפטר ב-1908 בכפר פאלריקובו שבסלובקיה נטליה לאם נישאה לנכד של תרזה, יעקב אלט. נטליה נולדה בכפר Gyarak שבסלובקיה. לגבי שנת הלידה . . . אלי

yaelag

New member
Lamm

אצלי יש Etle Lamm התחתנה עם Henrik Fuchs כנראה מהונגריה אבל לא מוצאים מחשבון גם את סלובקיה (כך פי סיפוריו של אבי). ילדיה נולדות בסוף המאה ה-19, לכן אני מניחה שהיא נולדה באמצע המאה בערך.

judithbt

New member
משפחת LAMM

באנגליה נעשתה תכנית שורשים טלויזיונית על משפחתו של סטיבן פריי, סופר ועיתונאי יהודי. אימו היא ממשפחת לאם שמקורה בסלובקיה. אם תרצו עוד פרטים אנסה לברר.

yaelag

New member
תודה על ההצעה

אך עבורי זה מוקדם מידי מאחר ואינני יודעת דבר על המשפחה מלבד השם, לא ארץ מוצא וכו'. מקוה שאולי בעתיד אגלה משהו.

judithbt

New member
משפחת Lamm

אינני יודעת אם זה יעזור לך הרבה, אבל מה שהצלחתי לדלות הוא כדלקמן: Tobias Lamm נישא לReska Neumann. הם גרו בעיירה בשם Surany אשר בסלובקיה. נולדו להם שלושה ילדים: Aliza Lamm ילידת 1925 Pal (Pavel Lamm, פנחס, יליד 24.12.1925 Lidia Lamm ילידת פברואר 1929 כולם נספו בשואה שאר המידע בתכנית נוגע למשפחת Neumann מ-Surany בסלובקיה, ובאנגליה, וכן יש מעט מידע על משפחת בראון מוינה. אם תרצה את המידע על המשפחות הנוספות, אשלח לך

תאריכים

אולי יש עירבוב של תאריך עברי וכללי - תחילת השנה אינה באותו זמן. זה לא יכול להסביר הבדל של שנתיים ומעלה. היו גם שיטות תראיכים שונות במערב ובמזרח אירופה, ולכן לאימי למשל יש שני תאריכי לידה הנבדלים בכמה ימים או שבועות! ובמסמכים ישנים הכתובים בכתב יד יש בהחלט אפשרות לפיענוח לא נכון של הכתוב.

למעלה