חידה משעשעת

pallidfool

New member
חידה משעשעת

לא קשה במיוחד, אך התוצאה אולי טיפה מפתיעה. מצאו את המספר הטבעי -הקטן ביותר- שספרת האחדות שלו היא 2, כך שאם מעבירים את 2 לתחילתו, מקבלים מספר הגדול פי 2 מהמספר המקורי. אתן דוגמה כדי להסביר: נתבונן במספר 412. אם מעבירים את 2 לתחילתו, מקבלים 241, שאינו שווה לפעמיים 412, לכן המספר אינו מתאים.

swirrrly

New member
יייייש הצלחתי!!../images/Emo62.gif ../images/Emo118.gif

המספר הוא: 105263157894736842

swirrrly

New member
גמל כימי מבקש הסבר? ../images/Emo118.gif

מאמה מיה!! אוקי... (
), אז ככה: ידעתי ש-2 צריך להיות בסוף המספר (לפי החוק), וכשיכפילו את המספר ב-2 ינתן לכן 4 בסוף המספר, מכאן: 42 ואז הכפלתי כל פעם בשתיים את המספר הבא שיצא לי: 2*2=4 4*2=8 8*2=16 (שומרים את האחד, מכפילים את השש, מוסיפים את האחד..) עד שהגעתי לשתי הספרות האחרונות הבאות: 10 וחשבתי: 1*2=2 שזה באמת מה שצריך להיות בתחילת המספר החדש, ו0*2=0, מה ששומר על הערך שלו.. ומשם כבר היה לי כל המספרים פי 2, בדקתי במחשבון במחשב, וראיתי שהכל טוב ויפה...

אני צריך את ההסבר

כדי להסביר אח"כ לאחרים.... סתאאאאאאםםםםםם
ניסיתי כמה מספרים קטנים (עד 6 ספרות) ואז התייאשתי, אז אמרתי שנחכה למישהו שיפתור - ונבקש יפה הסבר. כל הכבוד לך

pallidfool

New member
אני במקור פתרתי אחרת

ניתן לכתוב משוואה, ע"פ הדרישות על המספר, עם שני משתנים - המספר, ומספר הספרות של המספר. מספר הספרות של המספר מופיע כחזקה של 10. ניתן להעביר אגפים ולראות שהחזקה הזו, פחות 1, חייבת להתחלק ב-19. ככה במהירות בודקים את החזקות עד שמגיעים לחזקה המתאימה, מציבים בחזרה ורואים שזה מתאים. אני מניח ששתי השיטות הן בערך באותו האורך...

למעלה