חידה מקורית

DrJones

New member
חידה מקורית

יש סיכוי שכמה ממכם מכירים.. "מר לאונרדו כהן יצא לטיול באירופה, לכן תכנן את מסלול הנסיעה ביומנו. המדינה האחרונה שבה הוא רוצה לבקר נמחקה, מצאו אותה! היומן - בתחילת הטיול אצא לספרד. ומשם ברגל אל להולנד.אחפש את חברי אלי בהונגריה, ואם אצליח, אראה כלא ביגוסלביה. את טיולי לא אוכל לסיים אלא ב...." סמיילי גדול וחייכני לפותר המהיר (+ הסבר)

ליבליך

New member
לאונרד כהן?

יכול להיות שקודם הוא יכבוש את מנהטן, ואז את ברלין? (טוב, האמת שאני מכיר את החידה... אבל לא יכולתי להתאפק לנוכח השם)

DrJones

New member
אמממ

אז אולי תגלה כי אני לא מי יודע מה יודע את התשובה...

ליבליך

New member
תשובה

התשובה היא אוסטריה. המילה שלפני שם הארץ מורכבת תמיד מראשי תבות של צבעי הדגל שלה. אצא - אדום-צהוב-אדום - ספרד אלך - אדום-לבן-כחול - הולנד אלי - אדום-לבן-ירוק - הונגריה כלא - כחול-לבן -אדום - יוגוסלביה (ליתר דיוק, כיום סרביה) אלא - אדום-לבן-אדום - אוסטריה

ליבליך

New member
הכרתי את החידה מקודם

אני חושב שנתקלתי בה בספר חידות כלשהו בילדותי (מה שמסביר את הימצאותה של המדינה האנכרוניסטית "יוגוסלביה" בחידה). אגב, בחיפוש באינטרנט מסתבר שהדגל היוגוסלבי הפך אח"כ להיות הדגל של סרביה ומונטנגרו. כשגם המדינה הזו נפרדה לסרביה לחוד ולמונטנגרו לחוד, הן אימצו כ"א דגל שונה מהמקורי, כך שהדגל הכחול-לבן-אדום אינו משמש יותר אף מדינה כיום. אבל אין עוד דגל כשל אסטוניה (כחול-שחור-לבן), וכדאי גם להגיע אל מונאקו (אדום-לבן). מי שנוסע לאירלנד בכלל כלי (כתום-לבן-ירוק). נ.ב. לטביה היא גם תשובה נכונה, מסתבר - רק שהיא לא היתה קיימת כשחוברה החידה.

למעלה