חידה מעניינת

חידה מעניינת

יש 10 מטבעות מונחים על השולחן : מתוכם 4 מראים "פלי" ו 6 מראים " עץ" . איך תלחקו את המטבעות לשתי קבוצות שהן יהיו מטבעות פלי באותה כמות לא ניתן ע"י נגיעה , מישוש או ראייה לדעת מה פלי ומה עץ

gmorphus

New member
../images/Emo62.gif ככה

נחלק את 10 המטבעות לשתי קבוצות באופן אקראי בנות 6 מטבעות ו4 מטבעות. נניח שבקבוצה של ה6 יש X מטבעות פלי. מכיוון שיש בסה"כ 4 פלי, בקבוצה של ה4 יהיו dddd 4-X dddd מטבעות פלי. נהפוך את כל המטבעות בקבוצה של ה4 ואז יהיו dddd 4-(4-X) = X dddd מטבעות פלי. וקיבלנו שתי קבוצות עם מספר זהה של מטבעות. אגב זה לא משנה כמה מטבעות יש על השולחן. יכולים להיות 10, או 100, או אפילו אני לא צריך לדעת כמה יש כדי שהפיתרון שלי יעבוד. מספיק לי לדעת כמה מטבעות פלי יש ואז אני אחלק את המטבעות לשתי קבוצות כך שבאחת יהיו מספר מטבעות כמספר מטבעות הפלי שהיו בהתחלה.

gmorphus

New member
זה לא משנה

תקרא שוב את ההסבר שלי. אני חושב שהוא די ברור. X יכול להיות שווה 4 או אפס. הפתרון עדיין עובד.

dim dim

New member
אפשר הסבר מה בדיוק רוצים בחידה

הניסוח לא ברור לי כח כך

inbal76

New member
ניסוח ברור יותר:

10 מטבעות מונחים על השולחן בחדר חשוך. ידוע שמתוכם 4 על פלי ו-6 על עץ. המטרה היא למצוא דרך לחלק את המטבעות לשתי קבוצות, כך שמספר ה"פלי" יהיה שווה בשתי הקבוצות. מותר להפוך מטבעות. לא ניתן להבדיל ע"י מישוש בין עץ לפלי.

למעלה