חידה: מי היה ארמן גף?

yan553

New member
חידה: מי היה ארמן גף?

פתרון החידה: אף אחד. אז מדוע טורח ערוץ ההיסטוריה בלווין לספר לנו על אחד, "ארמן גף" מפקד מחנה פלאשוב? כי מנהלי הערוץ המזלזלים בצופים שוכרים מתרגמים שלא רק שאין להם שמץ של מושג על נושא התוכנית (במקרה זה על אוסקר שינדלר) - שזה לגיטימי כשלעצמו- אלא שכנראה גם אינם מצפים שהמתרגם במחיר מבצע גם ינסה לברר איזה מושג שהוא נתקל בו. האומלל תרגם כמובן לפי שמיעה, ואוזניו לא ממש צלחו לשמוע שמדובר ב-אמון גת' ימח שמו וזכרו. לא שאנירוצה לעשותצדק עם המנוול, אבל מערוץ שמתיימר להציג תוכניות מדעיות יש ציפייה לאיזה דיוק. והזלזול הזה, אגב, זה מדיניות אצלם, לא פחות.

eshir31

New member
ממליץ לך לפנות לערוץ עצמו../images/Emo91.gif

ממליץ לך לפנות לערוץ עצמו כי זה אומנם פורום ערוץ ההיסטוריה אך זו אינה הכתובת להערות ו/או תלונות הקשורות לערוץ. חג שמח,

yan553

New member
נו באמת אליה

אתה לא באמת חושב שחשבתי שהפורום הזה הוא כתובתו הרשמית של ערוץ ההיסטוריה הטלוויזיוני. בפורום הזה משתתפים אנשים שאוהבים היסטוריה, וככאלה קרוב לוודאי שיוצא להם לצפות מידי פעם בערוץ ההיסטוריה, ולכן נראה לי לגיטימי לחלק עימם את רשמי מהשרותים המביכים שהערוץ הזה נותן לצופיו.

eshir31

New member
אתה צודק...

אני נתקל בתופעה הזו של תרגום קלוקל בתוכניות של היסטוריה צבאית (שמעניינות אותי מאוד) ורואים שם שלמתרגם אין כל מושג במונחים הכי בסיסיים... אתה לא הראשון שמתלונן על כך (ובצדק...). חג שמח,

תרגום

ראשית, הערתך הועברה על ידי לגורמים הרלוונטיים אתה צודק (וביננו, זה משגע גם אותי). מדי פעם אני מזכיר לעצמי את קאטו הזקן , אבל אני מבטיח שאני אמשיך ואציק למי שצריך בנושא.

למעלה