חידה לסופ"ש

adi23e

New member
חידה לסופ"ש

מלך זגלמביה חיפש לבתו, הנסיכה המושלמת חתן הראוי לה, ובמיוחד חכם כמותה. על כן פרסם ברחבי הממלכה כרוז, ובו הבטיח את בתו לאישה, לזה אשר יפתור את החידה: הנה שלושה ריבועים עשויים מגפרורים: _____ _____ _____ | | | | | | {שני הקווים האנכיים בכל קובייה |_____| |_____| |_____| שווים לגפרור אחד} את הגפרורים, עלמי המועמדים אפשר לסדר באופנים אחדים. יזכה בידה של בתי החכם המושלם שירכיב את מספר הריבועים הגדול מכולם. על כל ריבוע יקבל הזוג הצעיר שי - יהלום נוצץ ומזהיר. בא נסיך על סוס לבן בדהרה ואמר: לנסיכתי מגיעים שישה יהלומים בתשורה! הוא נתן קופסת תכשיטים בידה... וכיצד בעצם פתר החידה?

adi23e

New member
הציור לא יצא טוב, שוב:

_____ ______ ______ | | | | | | |_____| |______| |______| שוב, ריבועים שווים בגודלם, כל ריבוע עשוי מ4 גפרורים כשהאנכיים שנראים פה כ2 קווים הם בעצם גפרור אחד. בהצלחה

pilpelmemule

New member
בואו ננסה../images/Emo13.gif

_____ ______ ______ | | | | |_____|______|______| | | | | | |______|______| יש 5 ריבועים קטנים ואחד גדול שמורכב מ-4 הלוואי והציור לא יתפקשש ברגע שאני אלחץ "שלח".. הלוואי!

pilpelmemule

New member
אוףףף זה כן התפקשש\:

תעשו העתק, תפתחו הודעה חדשה ותדביקו.. אז תראו את זה נורמלי..

adi23e

New member
אממ, הבהרה לחידה:

צריך להרכיב מספר רב של ריבועים ללא הוספת/הורדת גפרורים. יש סה"כ 12 גפרורים שניתן להשתמש בהם.. ב ה צ ל ח ה

pilpelmemule

New member
לא התייאשתי..../images/Emo3.gif

_____ _____ _____ | |__|__| | |_____|__|__|_____| מה עם זה? שניים גדולים וארבע קטנים..

תנסו..

לעשות את זה בצייר ולהעלות כתמונה מצורפת. יותר פשוט

adi23e

New member
הבהרה מספר 2:

לחידה איך ליצור מספר רב של ריבועים רק מ 12 גפרורים יש הרבה פתרונות, ללא סוף. החידה מתייחסת למה הנסיך עשה: החידה היא בעצם לפתור איך הנסיך פתר את הבעייה שהמלך נתן, ולזה רק פתרון אחד. זה ממש לא קשה - הרי במיכא"ל כל הזמן נותנים רמזים צפונים...

pilpelmemule

New member
נוו הוא חשב על זה אומשו והגיע

לפיתרון..\: [זה השלב שבו אני מתחילה להתייאש] נראה לי כל הום אני אחשוב על זה..\:

adi23e

New member
הא?! להתייאש? אממ. לא בלקסיקון

של בוגרי מיכא"ל
. הרמז נמצא בתוך סיפור החידה עצמה.. זהו, אין יותר רמזים ממני...

adi23e

New member
מה קורה?

אל תגידו לי שאין לכם פיתרון? רוצים את התשובה???...

מותר לנסות?

הגעתי לפורום דרך הדף הראשי של תפוז (בהודעה אחרת). על פניו נראה פורום מעניין. בפתרון הראשון שניסיתי, הגעתי ל 7 ריבועים - הצמדתי את 3 הריבועים באופן כזה שחלק מהגפרורים עולים אחד על השני. אבל אם צריך רק 6, פשוט בניתי קוביה. מצרפת לכם את 2 הפתרונות (ומתנצלת שהמימדים לא מדוייקים). הפתרון הראשון שמכיל 7 ריבועים בגדלים שונים:

adi23e

New member
כל הכבוד!

התשובה קוביה, ואיך זה מופיה כרמז בחידה?: כתוב שהנסיך נתן לה במתנה קופסה..=קוביה ושהמלך היה חייב לו 6 מטבעות=על כל פאה בקופסא...

pilpelmemule

New member
הממ. יום אחד אני אצליח לענות

על חידות. כל הכבוד לחבוב שפתר את זה

למעלה