חידה לסוף השבוע

חידה לסוף השבוע

הפעם חידה קשה ביותר. מיועדת לבעלי נסיון רב בטיס. על מנת לאפשר לכולם לנסות לפתור - אני אמסור את הפתרון רק מחר בצהריים. נראה אתכם..... מה לא בסדר בתמונה?

אחרי עיון בספרים האוירונאוטים...

נראה כי הסירה מרחפת לה באויר, ולא משאירה אחריה שובל...

ramiby

New member
אני מנחש:

המטוסים ממתינים להמראה על המסלול לכיוון שמאל שלנו, אולם כיוון הרוח (אם מביטים על רסס המים) הוא גם שמאלה. בעצם נוצר מצב של המראה "עם הרוח" ? האם זה הכיוון ניצן? סופ"ש נעים

ניחוש פרוע...

המטוס האחרון הוא מדגם 747 , אך חסרים לו כנפוני קצות הכנף? זה כמובן מעבר לכל ההשערות שהוצגו לגבי הרוח

הפתרון לדעתי

לא מסתדר לי משהו עם מייצבי הגובה של שני ה 737 בקדמת הטור. ישנו עוד מטוס המצטרף מימין ומיקום מייצב הכיוון שלו מאחורי מס´ 1 ולפני מס´ 2 לכן אני טוען שנעשתה פה עבודת פוטושופ יפה של cut & paste של המטוס הראשון או השני בטור. לגבי ה 747 ללא כנפונים (winglets) זה יכול ליהיות 747/100/200/300 על המסלול עצמו נמצא עוד מטוס אולם קשה להבחין בכיוון התנועה שלו יכול ליהיות שהוא אחרי נחיתה אולם לא רואים את מצב המדפים (כיוון נגדי לטור) ויכול ליהיות שהוא מסיע על המסלול back-track אם כי קשה להאמין שבשעת ´´עומס´´ שכזו המגדל יתן למישהו כל כך הרבה ´´זמן מסלול´´. עוד הבחנה קטנה: פנס הנחיתה של מס´ 1 כבוי/שרוף והסירות בקדמת התמונה.... נו טוב ניצן כבר אמר שזו חידה תעופתית.

deutsch

New member
לדעתי......

יותר מידי מטוסים ממוקמים על המסלול על איזה מסלול בדיוק תבוצע ההמראה ?!?!?! אם היא תבוצע כבר המטוס המרוחק מאיתנו יהיה מספר אחד, אבל אין לו מספיק מסלול! מה אתם אומרים ???

המטוס ´´המצטרף´´

למעשה בצד ימין של הטור עומד ב180 לכיוון ההסעה ניתן להבחין בקונוס הזנב הנראה ביו מנוע מס1 של ה737 הקדמי לכן הנסע השמאלי. ניצן, מי הנדס את התמונה הזו? במציאות כבר היינו קוראים על הארוע הזה בעיתון.

יש לאחד המטוסים האחוריים

מתחת לכנף ימין, מנוע שנראה יותר מדי בקצה הכנף. בנוסף, אני סופר ארבעה זוגות של מייצבי גובה וחמישה מייצבי כיוון (או שזו סתם הסתרה). אבל הבאלאגן שם גדול ואין לי מושג. מקווה שזה לא איזה שטיק עם הסירות...

מנוע נוסף?

נראה לי כאילו לאחד המטוסים תלוי מנוע על קצה כנף ימין.... והסירה כמובן מודבקת

או קיי

לאחר בחינה מדוקדקת ובעיקר מבט בפרצופו המיוסר של ה747 נראה לי שכנפיו נגזרו והודבקו במקום אחר. אבי, המנוע באמת נראה יותר מידי ´´בחוץ´´ הערתך משכה את תשומת ליבי ואכן גם שם התמונה ´´נותחה´´.

כן כן...בטח! יאלה ארז תודה שאתה

גוזל קרדיטים נבזה! אגב , רצה מזלי ועוד לא ראיתי את הסרט הארור הזה שלך עדיין. חבר שלי הלך לחוג טיסנים הזה שלך ואמר שאתה רוצה שיבנה משהו "ממש מטורף" אני לא רוצה להבהיל אותך,אבל אל תגיד לאנשים דברים כאלו, אתה לא יודע על אילו רעיונות הוא כבר חשב! אל תשכח שמדובר בסטודנטים בטכניון!

כן ועוד סטודנט לפיזיקה... אני מקווה

שאתה לא טס הפוך בגובה אפס ומשייף את הזנב גם במטוסים של ארובט. תחזור ליהודה עם זנב משוייף ואין יותר עוגיות.

השובל של הסירה מחוק ../images/Emo62.gif

התמונה ניראת בסדר למעט הסירה ושטח הים שמחק את השובל. המחיקה של השובל מגוף הסירה אינה מושלמת ויש שאריות של השובל המקורי שמעידות על המחיקה. סימנים נוספים: 1. המחיקה היא הפס בגוון סגול שהועתק מגוף הסירה, מאיזור קרוב למחיקה כדי לשמור על גוון הגיוני לתאורה הצפויה באיזור זה. 2. הגלים לא מתחברים טוב באיזור המחוק. שטח הים שמתחת למחיקה הוא ההעתק מלבני (רואים קווים אנכיים שממש מחלקים את האיזור). המקור לדעתי הוא ליד הפינה השמאלית התחתונה מעל השובל, זה החלק היחיד באיזור המחוק שבו הגלים מתחברים נכון עם שאר התמונה. לפי גודל ההעתק יש חפיפה וחלק מהמקור מכוסה על-ידי ההעתק. אך... 3. העדות לכך היא שכל חלק הים שמוחק את השובל מורכב מאותו מלבן העתק, מלבן על מלבן (רואים מדרגות). 4. סימן אחרון (אני לא בטוח בזה אבל), לאורך קו החוף אין "קצף" (של שבירת גלים) רק הקצה השמאלי. כנראה שזה שאריות של השובל שלא נמחק על יד המלבן. גם נגמר בקו ישר. לגבי המטוסים והמסלול לא בדקתי. המחיקה של השובל על גוף הסירה תפסה את מבטי ומשם המשכתי. -- בני.

למעלה