חידה למוצאי שבת

דובושכ

New member
נדמה לי שהתכוונתי לקשר אחר

בול "טיסת כדור הפורח 1999" קשור לדעתי למשהו אחר ,אבל ודאי יש הרבה אפשרויות. הנה עוד רמז לקשר מאותה סדרה של 1994:

טל ענבר

New member
נו .........פיקארד....

המרקיע טוס ומנמיך שוט. דורות של חוקרים - אחד למצולות ואחד למרומים

דובושכ

New member
תשובה נכונה מאוד

אבל טל, תפרט בבקשה יותר, שגם אחרים שאינם יודעי ח"ן ידעו במה המדובר. ועוד לא חיברנו את הקשר לטיסת "אפולו 11".

טל ענבר

New member
איך אמר יצחק שמעוני?

התחלתי ולכן אסיים..... אבל את החידה אתה התחלת, ונא לסיים את המלאכה. ודרך אגב, שמו של הקפטן ממסע בין כוכבים שתמונתו העלתי הוא ז'אן לוק פ י ק א ר ד.

דובושכ

New member
משפחת פיקרד

השויצרי ברטרנד פיקרד (41) שטס בבריטלינג (ע"ש חברת השעונים השויצרית שממנה את המבצע) אורביטר 3, יחד עם האנגלי בריאן ג'ונס (51), הוא בן משפחה של שויצרים " שוברי שיאים" . הסבא שלו אוגוסט פיקרד היה הראשון שהגיע לסטרטוספרה לגובה של 15 ק"מ ב- 1931 בעזרת בלון= כדור פורח שראינו בבול (מ-1994 שיצא בשוויץ). הסבא גם ניסה להגיע למעמקי הים אבל מי ששבר את השיא הוא האבא ז'ק פיקרד שבעזרת "קפסולה"=צוללת מיוחדת הגיע למקום העמוק ביותר בים- 11.000 מטר בשנת 1961, כפי שרואים בבול השויצרי השני (1994). דרך אגב סדרה דומה של 2 בולים המציינת את השגיהם שוברי השיאים של בני מש' פיקרד יצאה במונקו ב-1984.לסיום מה ה"חוליה" המקשרת את המסע המוצלח של פיקרד באורביטר 3 ב-1999 למסע המוצלח של ארמסטרונג ב"אפולו 11 ?

תמיר1991

New member
אכן, משפחה משכמה ומעלה!

לעבור את הסטרטוספירה היא משימה מסובכת להחריד, להגיע לתהום מריאנה עוד יותר, והרבה יותר להקיף את העולם עם כדור פורח. מעניין מה הבן של ברטנרד יעשה... תמיר.

דובושכ

New member
השלמת החידה:

מה הקשר בין טיסת הכדור הפורח במרץ 1999 והנחיתה המאוישת הראשונה על הירח בממצע "אפולו 11 " בילי 1969 ? תמיר המעטפה ששלחת לי (השודית) הגיעה בשלום .תודה רבה. עכשיו תורי ל"צ'פר"אותך בקנדה וחלל. שנה טובה

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

לגבי הקשר, אין לי אישית מושג, והייתי ממש מעוניין לדעת! תמיר.

למעלה