חידה למוצאי שבת

elcool

New member
נראה לי שאני חושב שאולי אני יודע,

אבל גם זה בספק
אולי זה הכדור הפורח שהיה כלי הרכב הראשון שיצא מתחום האתמוספירה ובכך היה הראשון בחלל? (אבל אני בטח טועה ועוד מעט מישהו יתקן אותי...)

דובושכ

New member
סיכום ביניים לחידה

ובכן הפרטים שמתבררים מהתשובות עד עכשיו: בול שויצרי, רואים בו את ה"כדור פורח"- balloon ששמו- "בריטלינג אורביטר 3". Breitling orbiter 3 , גובהו 180 רגל (55 מטר). הקיף בטיסה רצופה (ללא חניות ביניים) את כדור הארץ ב20 יום. בזאת שברו 2 ה"טיסים" מפעילים שלו שיא של הקפה מלאה של כדור הארץ בכדור פורח בטיסה רצופה. הם טסו 44.000 ק"מ. שאלות- מה שמם (אחד אנגלי והשני שוויצרי שלו יש קשר מיוחד לבול חלל שוויצרי מ-1994) ? מאיפה לאיפה הם טסו? מתי? ומה המיוחד בבול זה? רמז: גם הבול שובר שיא ודרך אגב נכון שהבול הוזכר ב"שבל" מס.34 הנה הבול השויצרי הנוסף:

טל ענבר

New member
טעות, ידידי

על הבול הראשון שהראית כתוב בפירוש 2 אחרי שם הכדור הפורח.

דובושכ

New member
בדיקה בבול המקורי מראה 3

הבול ששויץ הוציאו הוא של בריטלינג אורביטר 3 ואם נדמה שרואים את הספרה 2 זה רק בגלל רזולוציה לא מספיק טובה של סריקת הבול. בבול שמופיע בשבל34 (אפריל 99')שאיכותו טובה יותר רואים בברור את הספרה 3. טל, אם באלבום שלך יש בול כזה שכתובה בו הספרה 2 שמור עליו היטב או תעביר לדורון שאוסף טעויות על בולים. אחד ההבדלים זה שעל האורביטר 2 מופיע ציור של 5 העגולים האולימפיים מתחת לכתובת, ראה תמונה:

טל ענבר

New member
Breitling Orbiter 2

כדור פורח בו נעשה ניסיון להקיף את כדור הארץ ללא נחיתת ביניים. הניסיון נכשל, ובוצע לבסוף בהצלחה על ידי כדור פורח בשם Breitling Orbiter 3.

elcool

New member
טוב, ידעתי שטעיתי...

ואם כבר.. אז כמה אנשים רצו לדעת כמה מחמ"פים האוסף שלי מונה: 324. ורונן: ביום ראשון המשלוחה בדואר

תמיר1991

New member
הבול הנ"ל הופיע באחד מהשבלים

לפני כמה שנים. כמדומני זהו כדור פורח שניסה להקיף את כדור הארץ בX ימים, ושבר את השיא הקודם. מה שכן, הבול הזה יפהפה! תמיר.

דובושכ

New member
הבול "המהיר" ביותר

הדואר השוויצרי הוציא את הבול למכירה בסניפי הדואר ב24 למרץ 1999 לציון המבצע המוצלח של טיסה מסביב לעולם ללא נחיתת ביניים. הנחיתה הייתה (במצרים) ב-21 למרץ כלומר 3 ימים קודם. (20 יום לאחר ההמראה מהאלפים השוויצרים ב-1 למרץ). ואכן להוציא בול תוך 3 ימים, הוא שיא בפני עצמו! (בישראל הוציאו את בול יצחק רבין ז"ל ליום השלושים להרצחו וזה היה השג פילטלי חד פעמי). באולימפיאדת סידני הצליחו האוסטרלים "לשבור את שיא המהירות של הוצאת בול" ולהוציא בולים עם זוכי המדליות האוסטרלים תוך 24 שעות מהזכיה , אבל זה היה בשנת 2000. לחידת הבול הזה של הבלון (בריטלינג אורביט 3), יש עוד חלק שקשור לשם הטייס (השויצרי) ולמשפט הראשון שאמר מיד עם הנחיתה והצלחת המבצע. מי יודע?

תמיר1991

New member
כן -

הם הכינו מראש תמונות סטודיו של כל המשלחת האולימפית, ולבסוף הנפיקו לזוכי הזהב בולים מהירים, עם אותן התמונות. כמובן שבתי הדפוס נערכו בהתאם, והביקוש היה עצום, במיוחד לבול של איאן ת'ורפ, השחיין הפנטסטי. תמיר.

דובושכ

New member
הבול "המהיר" ביותר

הדואר השוויצרי הוציא את הבול למכירה בסניפי הדואר ב24 למרץ 1999 לציון המבצע המוצלח של טיסה מסביב לעולם ללא נחיתת ביניים. הנחיתה הייתה (במצרים) ב-21 למרץ כלומר 3 ימים קודם. (20 יום לאחר ההמראה מהאלפים השוויצרים ב-1 למרץ). ואכן להוציא בול תוך 3 ימים, הוא שיא בפני עצמו! (בישראל הוציאו את בול יצחק רבין ז"ל ליום השלושים להרצחו וזה היה השג פילטלי חד פעמי). באולימפיאדת סידני הצליחו האוסטרלים "לשבור את שיא המהירות של הוצאת בול" ולהוציא בולים עם זוכי המדליות האוסטרלים תוך 24 שעות מהזכיה , אבל זה היה בשנת 2000. לחידת הבול הזה של הבלון (בריטלינג אורביט 3), יש עוד חלק שקשור לשם הטייס (השויצרי) ולמשפט הראשון שאמר מיד עם הנחיתה והצלחת המבצע. מי יודע?

טל ענבר

New member
אה, השויצרים איטיים...לעומת הסינים!

בסין, יצאו גליוניות זיכרון עם בולים לציון הטיסה המאוישת הראשונה שלהם, 24 שעות לאחר הטיסה. ברור, כמו במקרה השוויצרי, שהכל הוכן מראש. (מעניין מה היה ערכם של בולי החלל מסין אם היו דולפים לשוק במקרה של כישלון המשימה...).

דובושכ

New member
אחד מהבולים הסינים

16.10.2003 יום נחיתת החללית הסינית. המסע המאויש בחלל ארך כ - 21 שעות . רואים את האסטרונאוט (בסינית זה- טייקונאוט) הסיני סגן אלוף (ויש אומרים אלוף משנה) יאנג ליאויי (יש כותבים- ליווי) בן 38 מנופף בידו לאחר הנחיתה המוצלחת. הבולים יצאו, כדברי טל, ביום הנחיתה 16.10.03 (24 שעות לאחר הטיסה).

טל ענבר

New member
ובגרסת גליונית הזיכרון

יש לציין כי האסטרונאוט הוא גנרי -לא מייצג בהכרח את ליווי, וכי אין תאריך על הבול.

דובושכ

New member
נכון

כדאי לציין ששם הבולים באתר סיני הוא: The Successful Flight of China's 1st Manned Spaceship

תמיר1991

New member
מד"ב = מדע בדיוני

דובוש - אנא רענן את זכרוני לגבי הבול מ- 94' משוויץ... הוא נשכח ממני... תמיר.

למעלה