חידה לחג

דובושכ

New member
חידה לחג

באחד הבולים של "סיפורי הרפתקאות " יש שגיאה, מהי? הרמז הראשון- מחר. ובאותה הזדמנות: 1. בן כמה היה פוצ'ו כשכתב את "חבורה שכזאת" ,מדוע הספר לא פורסם אז אלא רק 8 שנים יותר מאוחר? 2.באיזה קיבוץ ביקרה ימימה טשרנוביץ- אבידר שנתן לה את ההשראה לכתיבת "8 בעקבות אחד"? 3.איפה פירסם יגאל מוסנזון לראשונה (בהמשכים) את ספרו הראשון בסדרת "חסמב"ה -או חבורת סוד מוחלט בהחלט" לפני שיצא הספר ב1950?

דובושכ

New member
המשך לנסות

2. לא 3.לא (אבל כמו שנאמר: אני אוהב את הדרך בה אתה חושב)

Mercyful God

New member
שתי תשובות (חיפשתי, מצאתי והשכלתי):

1. את "חבורה שכזאת" כתב פוצ'ו בגיל 19 כשהיה חבר קיבוץ הל"ה . הוא שלח את כתב היד להוצאת "הקיבוץ המאוחד" וזאת דחתה אותו . כעבור 7 שנים בהם שמר על כתב היד הוצאת "מסדה" הכריזה על תחרות כתיבה לסופרים צעירים לשם שלח את כתב היד וזכה בפרס . 2. קיבוץ גינוסר

דובושכ

New member
יפה מאוד!

כל הכבוד תשובות מלאות ונכונות! (שאלת בונוס: באיזה פרס ספרותי זכה פוצ'ו, ישראל ויסלר, עבור "חבורה שכזאת"?) ומה התשובות לחסמבה, ולשגיאה בבול?

Mercyful God

New member
פרס ע"ש הסופר אשר ברש

התשובות לשאלות האחרות עדיין לא ידועות לי , מקווה למצואן בהמשך .

תמיר1991

New member
שגיאה בבול../images/Emo70.gif

מדהים
אולי יצא בול מתוקן והבול הראשון יהיה שווה הון
אגב - חסמב"ה הראשון פורסם לראשונה בשבועון "משמר לילדים", בשנת 49', ושנה אח"כ יצא לאור כספר. אני קראתי כמה "חס"מבות" ונהניתי מאוד, וכמובן, המחזמר מחנוכה 98' עם סנדי בר ואקי אבני, שראיתי כילד בן 8, היה נהדר והותיר בי רושם עז! תמיר.

דובושכ

New member
תשובות יפות ונכונות

כל הכבוד לM.G. ולתמיר. לאור ההתענינות אני מקדים במתן הרמז לשגיאה בבול ב-10 דקות (בעוד 9 דקות זה כבר מחר, כלומר יום חמישי) הרמז בבול זה:

תמיר1991

New member
זהו הבול שהונפק לפני כשבועיים.

קיבלתי אותו אתמול, כבול וגם במסגרת מעטפת יום ראשון יפהפייה. מה שכן, לא מצאתי את הטעות... אני לא מצליח לחשוב על טעות אפשרית... תמיר.

תמיר1991

New member
והבולים הנותרים:

שמונה בעקבות אחד - ספר פנטסטי! קראתי אותו בגיל 8, ונהניתי! תמיר.

תמיר1991

New member
אגב, לא מכבר הצעתי לשירות הבולאי

הצעה להנפיק בול לימימה אבידר-טשרנוביץ' (מחברת הספר "שמונה בעקבות אחד", בין היתר). אני מקווה שההנפקה היא בעקיפין גם בגלל רעיון שלי
אגב, קיבלתי תשובה שידונו בחלק מהצעותי בפגישתם לגבי דיונים על הנפקות הבולים בארץ. תמיר.

דובושכ

New member
רמז נוסף

מה כתוב בבול "חבורה שכזאת" ומה כתוב בדף ההסבר המצורף לבול? תמיר האם הצעת את הנפקת הבול של ימימה אבידר לפני יותר מ- שנתיים- שלוש? כי זה הזמן המינימלי הדרוש להתארגנות להוצאת בול ע"י השרות הבולאי.

האם יש אפשרות לקרוא איפהשהו

את דף ההסבר לבול (חוץ מלקבל אותו כמנויית השירות הבולאי, מה שאני לא)? שאם לא כן, זוהי חידה למנויי השירות הבולאי. ואנצל הודעה זו כדי למחות בפני רשות הדואר: כבכל שנה, שלחתי שנות טובות למכרי, ורציתי לשים בול רלבנטי על המעטפה. ומה יותר רלבנטי מבול "מועדים לשמחה תשס"ה"? ובכן, אומר לי הפקיד בדואר, אין לנו בולים כאלה, אלא רק הסגול הקטן ללא עריך. ואני שואלת אתכם: האם לא נמאס כבר מהיחס המזלזל של רשות הדואר לאספני הבולים? כזכור, את בולי הרצל ביום הנפקתם אפשר היה למצוא רק ב20% מבתי הדואר שנבדקו. האם אין כלל משמעות לתאריך ההנפקה (ואז הבולים צריכים להיות בדואר באותו יום)? האם כל מי שפיסות נייר צבעוניות אלה מעניינות אותו צריך להיות מנוי של השירות הבולאי?

תמיר1991

New member
זה באמת אוויליות וטיפשות...

למה מנפיקים את הבולים אם הם אינם בדואר???? ואת דף ההסבר אפשר לקרוא באתר ההתאחדות. תמיר.

דובושכ

New member
עלוני (דפי) הסבר של השרות הבולאי

מופיעים באתר "רשות הדואר" וגם באתר הב"י (התאחדות בולאי ישראל) כשמתחברים לקישור עם שם הבול או הסדרה ויש מיד הפניה למאמר שכתוב בדף ההסבר. הנה למשל הקישור ל"בולי הרפתקאות": http://www.israelphilately.org.il/article_tmp.asp?url=/articles/954.htm

חיפשתי גם וגם, אבל

כאשר חיפשתי, אתר ההתאחדות לא עלה, ובאתר של רשות הדואר לא מצאתי. הקישור שאבא של נעם צירף לא עולה, ולכן אתעלם מהערתו הנבזית לגבי מנת היתר של גפילטע פיש, ורק אציין, שאצלנו במשפחה, אין כזה דבר יותר מדי גפילטע פיש (יש הרעלת צימעס, לעומת זאת, וזו לא חוכמה, כי זה מלא סוכר).

למעלה