חידה לחברי הפורום

חידה לחברי הפורום

לכולם שלום! זו חידה באופן חד-פעמי. לא אקח את תהילתו של דבל'ה,היא שמורה רק לו. המובאה: "הגדיים בצלילים, הכבשות במצילות, הרועים בחלילים, הרועות במחולות". נא לענות על שלושת הסעיפים הרשומים מטה . א. שם הריקוד - שם היוצר - סוג הריקוד - שנת חיבור הריקוד . ב. שם השיר - כותב המילים - מחבר הלחן. ג. הנפשות הפועלות בשיר קשורות לתקופה זו . מדוע ? את פתרון החידה לא לשדר לפני השעה 19.30. בהצלחה לכולם. ענת.

פתרון החידה של ענת

א.עז וכבש.יואב אשריאל.1.1.89 לפי מרקיד רק אני חושב שזה לפני תאריך זה בהרבה זמן ב.עז וכבש.מילים ולחן מתתיהו שלם.

תיקון לתאריך. בדקתי באתר רוקדים

לאחר שהיה ברור לי שהריקוד עז וכבש הוא ריקוד ישן מאד. אכן הריקוד חובר בשנת 1953 ולא כפי שכתוב בצורה שטותית מאד באתר מרקיד שלדעתי אי אפשר לסמוך על אתר מרקיד שהוא לא מעודכן ואילו אתר רוקדים הוא מעודכן בצורה נפלאה. אז לדעתי אם אתם מחפשים ריקוד היכנסו לאתר רוקדים וקל יותר למצוא שם את הפרטים הנוגעים ביחס לריקוד מסויים שאתם מחפשים. אתר מרקיד טוב בעיקר בריקודים החדשים בלבד. כאשר נכנסתי מתוך הרגל לאתר מרקיד לחפש את הריקוד עז וכבש וכתוב שם בטעות שהוא נוצר בשנת 1898 הייתי בהלם ומשום מה גם התבלבלתי למרות שציינתי בפתרון החידה כי הריקוד ישן מאד.אני אפילו זוכר את הריקוד הזה כילד כאשר הייתי רואה איך שרוקדים אותו להקות ריקוד על הבמה בימי העצמאות וזה היה לפני כ-45 שנים. כמו כן זה הטעה את אביגל החברה שלנו החמודה והצעירה מאד שרוצה ללמוד ולהחכים, כי עוד העתיד לפניה.

avigal23

New member
פתרון-סליחה על האיחור

עז וכבש-זוגות-יואב אשריאל-1989 עז וכבש-מילים ולחן-מתתיהו שלם לגבי השאלה השלישית אין לי מושג
תודה רבה על החידה...

למעלה