חידה לא קשה

freedom rider

New member
חידה לא קשה

נתון מעגל שמרכזו O. המעגל מחולק לארבע גזרות שוות ע"י שני קטרים המאונכים זה לזה. באחת הגזרות חסום משולש ישר זוית כמתואר בציור. נתונים האורכים של שני קטעים. מהו אורך רדיוס המעגל?

arcsinus

New member
תשובה.

פתרון החידה הוא טריוויאלי במידה ונתון ש AB||OC ו AC||OB שכן אם נסמן את רדיוס המעגל ב R, נקבל מיד ש:
AB = OC = R-4 (הוא מלבן ABOC עפ"י הנתונים) :ועפ"י משפט פיתגורס AC = sqrt(64-(R-4)^2) = sqrt(48 - R^2 + R) E שמאלה, כך שיחתוך את המעגל בנקודה AD כעת נמשיך את הקטע . . שיוצא ממרכז המעגל, חוצה אותו OC הוא מיתר במעגל, ולכן האנך AE הקטע :על כן AC = CE :וממשפט גיאומטרי מפורסם AC * CE = CD * GC עם המעגל OD היא נקודת החיתוך של המשך הקטע G כך שהנקודה :הצבה במשוואה הקודמת, מניבה 48 - R^2 + 8R = R(2R-4) :הגורר את העובדה ש R = 4*sqrt(2)​
5 5 5 5 5

arcsinus

New member
תיקון שגיאת כתיב.

המקדם של R בביטוי לAC הוא 8 ולא 1 .

arcsinus

New member
ועוד שגיאת כתיב שגיליתי זה עתה.

המשוואה הלפני אחרונה היא:
48 - R^2 + 8R = 4(2R-4)​
וכאן המקום לציין את הביטוי: "לטעות זה אנושי, לסלוח זה אלוהי"
5 5 5 5 5

freedom rider

New member
כן, שכחתי לציין

כן, שכחתי לציין ש-AB||OC. עם זאת, התשובה שהגעת אליה לא נכונה. אני לא יודע אם זו רק טעות חישוב או משהו יותר עקרוני, מקווה שיהיה לי זמן לקרוא את הפתרון שלך בעיון יותר מאוחר במשך היום.

אבל... ../images/Emo107.gif

אם OC||AB אז ABOC הוא מלבן, ולכן האלכסון AO גם הוא 8 ולכן הרדיוס הוא 8 . מה פיספסתי ?

free S bee

New member
עוד תשובה

אפשר לעשות בניית עזר בין A ל D, ואז ABCD הוא טרפז, ולכן BA שווה 4, מכאן שגם OC שווה 4. הרדיוס הוא OC ועוד CD, ולכן הרדיוס הוא 8 (אני כמעט בטוח)

arcsinus

New member
אל אלוהים. אני מצטער, אני מהרתי

מאוד באותו רגע, וזו הסיבה שהיו לי כ"כ הרבה שגיאות כתיב וגם, כמו שעכשיו גיליתי, פתרון לא נכון של המשוואה שרשמתי. אם תשימו לב, המשוואה שרשמתי בהודעה הקודמת היא:
48 - R^2 + 8R = 4(2R-4) והפתרון שלה הוא כמובן R = 8 ולא 4*sqrt(2) .כפי שכתבתי​

freedom rider

New member
אין צורך להתנצל ../images/Emo13.gif

כולם טועים לפעמים - חוץ ממני - אני לא טועה רק לפעמים אלא כמעט תמיד
והמטרה של החידות היא להנות, זה לא מבחן!

uv1234

New member
שורש 80

המשולש יוצר מלבן עם שני הקטרים, ושני אלכסוניו של המלבן הם שווים באורכם. אחד מהאלכסונים הוא יתר המעגל, שאורכו שורש 80 (פיתגורס), והאלכסון השני יוצא ממרכז המעגל אל היקפו, ולכן זהו הרדיוס.

התבלבלת טיפה

אבל עקרונית אתה צודק... חבל שלא קראת את התגובות וראית שכבר פתרו, אבל זה לא חשוב...

למעלה