חידה חשמלית

חידה חשמלית

הגענו לכרתים עגנו, שקט... אבל היה בסירה רעש לא ברור חלש שנשמע כמו רדיו. חיפשנו וחיפשנו זה לא ה VHF ולא רדיו דיסק ולא ipod בסוף גילנו שזה הזמזם של אזעקת הבילד'ג. בבדיקה נוספת מצאתי ש המינוס לאזעקה מחובר ישירות למצבר (מיועד למשאבת בילדג' גדולה וגבוה יותר וה+ דרך מפסק ללוח. בדקתי ומצאתי שיש מפל מתח של 35 מילי אמפר על הזמזם וזרם של כ 0.2 אמפר. את מקור מפל המתח אני צריך עוד לחקור אבל מה שמעניין הוא שהזמזם ניגן תחנת רדיו, אני יכול לשער שאורך החוטים המחוברים לזמזם שימשו אנטנה שמכוונת לתדירות מסוימת אבל עדיין צריך משהוא נוסף (אני מניח) כדי להפריד את המידע המאופנן מהגל הנושא. למישהוא יש רעיון איך זה יכול להיות? האם שידור AM יכול להשמע בצורה כזאת אני מניך ש FM לא ממש אפשרי.

קובי ש

New member
פתרון החידה :

אסף, סליחה שאני משועשע מהסיפור אבל אתה בטוח שלא מדובר בשד שסחבתם איתכם כל הדרך מהקאריביים !! אני מכיר מגרש שדים ממש זול בחאלקי

gb228

Active member
AM דורש דמודולציה מאוד פשוטה

בסה"כ דיודה ופילטר פשוט שמסנן תדרים גבוהים - ולכן ייתכן שהשילוב של הכבלים והזמזם עצמו ביצעו את הקליטה והדמודולציה. ד"א משהו ביחידות שציינת שגוי - בשני המקרים ציינת יחידות זרם

gb228

Active member
נראה לי שהתקלקל לך הזמזם

35 מיליוולט עם זרם של 200 מיליאמפר = התנגדות בסדר גודל של עשיריות אוהם. למיטב ידיעתי הזמזמים הפיזואלקטרים למיניהם הם בסדר גודל של מאות קילו-אוהמים. או שיש לך משהו שמקצר ועוקף את הזמזם.

עוץליגוץלי צודק כנראה

לזמזם אזעקת הבילדג' יש לד שהוא סוג של דיודה (לא פירקתי אוו כדי לראות איך הוא מחובר). ביחד בהחלט יכול להיווצר מעגל רדיו גביש כמו בקישור שעוץליגוץלי שלח. כנראה במקום העגינה הנוכחי יש סיגנל AM חזק בדיוק בתדירות שהמעגל מכוון אליו. את הבעיה פתרתי ע"י חיבור המינוס של הזמזם למינוס שמגיע מלוח החשמל הראשי ולא ישירות מהמצברים וזה פתר את הבעיה וגם אין מפל מתח על הזמזם. הזמזם פועל מצויין

למעלה