חידה הסתברותית

Abbe Faria

New member
יפה מאד...

ומתסכל מאד... אתמול חשבתי על פתרון מאד מאד דומה, אבל לא ידעתי שאני יכול לשחק עם הסיכויים של הקוביות מעבר לn/6 מה שמנע ממני להגיע לפתרון מושלם... פתרון יפה מאד!

mor48

New member
נסיון

אם אין תיקו נראה לי שזה לא אפשרי לאחר שבעל קוביה 3 יזכה בכל הזכיות שלו יתחלקו הזכיות בין א ל ב. (כל זאת בהנחה שאין תיקו בין כל שני קוביות) לכן בשאר אפשרויות הזכיה א יזכה יותר פעמים כמו במקרה שהם היו מתמודדים לבדם.

amir0201

New member
תשובה

נראה שהפתרון בהפשטה של קוביה ב'. א' - 544444 ב' - 444444 ג' - 664333 1. א' "מנצחת" את ב' זה ברור. 2. ב' "מנצחת" את ג' לפי ההגיון הבא: בחצי מהמקרים ניצחון, ועוד מקרה של "תיקו" - כלומר היא עדיפה על ג'. 3. במקרה שכולן נזרקות: בכמעט שני שליש מהמקרים, כשהתוצאה של ג' היא לא 6, יהיה תיקו. רק ב1/36 של המקרים האלו, כלומר ב2/108 - א' תנצח. ב' לא תנצח כלל. ג' תנצח בשליש מהמקרים ולכן היא עדיפה על כולן. ביי כולם

amir0201

New member
מממ... לא הסברתי דבר אחד.

א' - 544444 ב' - 444444 ג' - 664333 צריך שא' תנצח את ג'. שוב ע"פ ההגיון של ניצחון בחצי מהמקרים (כשבג' התוצאה 3), פלוס לפחות מקרה תיקו אחד.

mor48

New member
נראה לי

שזה לא עונה על התנאים בחידה המקורית. כי כששלושתם נזרקים יחד א זוכה יותר פעמים מ ב בנגוד לאמור בחידה כי הכי פחות כדאי להמר על א.

למעלה