חידה הסתברותית

עריסטו

Active member
חידה הסתברותית

יש לנו שלוש קוביות משחק מזוייפות - א', ב' וג'. אם מטילים את א' וב' ומבקשים מכם להמר - מי תראה מספר גדול יותר, כדאי להמר על א'; אם מטילים את א' וג' ומבקשים מכם להמר - מי תראה מספר גדול יותר, כדאי להמר על א'; ואם מטילים את ב' וג' ומבקשים מכם להמר - מי תראה מספר גדול יותר, כדאי להמר על ב'; כלומר, לכאורה א' היא הקוביה ה"חזקה" ביותר (היא "מנצחת" את שתי האחרות) וג' היא הקוביה החלשה ביותר. ואף על פי כן: אם מטילים את שלושת הקוביות ומבקשים מכם להמר מי תראה את המספר הגדול ביותר - כדאי להמר על ג', והכי פחות כדאי להמר על א'. הייתכן? (הקוביות אינן תלויות זו בזו)

בקשת הבהרה -

האם כל קוביה "מגרילה" מספר שלם בין 1-6 עם סבירות מסוימת לנפילת כל מספר?

mor48

New member
אם שאלת

כנראה שכן קוביה א 4 4 4 4 3 3 קוביה ב 6 5 4 3 2 2 קוביה ג 6 6 4 2 2 1 נראה לי שהן יקיימו את התנאי.

עריסטו

Active member
../images/Emo128.gif לא מתאים בכלל

אצלך א' מנצחת את ב' ברוב המקרים לא מתקיים גם א' מנצחת את ג' ברוב המקרים לא מתקיים וגם ב' מנצחת את ג' ברוב המקרים לא מתקיים

עריסטו

Active member
לא הבנתי

הוא נתן את המספרים שעל פאות הקוביות. מה זה משנה באיזה כיוון אני קורא?

כלומר, אני לא הבנתי.

חשבתי שהוא נתן "משקלות" - סבירות נפילת כל אחד מששת המספרים. למשל, 443333 הבנתי ככה: 3/20 סיכויים שיפול 1 3/20 סיכויים שיפול 2 . . . 4/20 סיכויים שיפול 6 או להיפך - תלוי מאיזה צד מסתכלים. לא הבנתי שהכוונה היא: 4/6 סיכויים שיפול 3 2/6 סיכויים שיפול 4 0 סיכויים שיפול מספר אחר.

doronimous

New member
אבל אמרת לטלמון שכל קוביה

כוללת את המספרים 1..6 מה קורה פה ?

mor48

New member
אם אני לא טועה

הסיכוי ש א מנצח את ב הוא 16/30 כלומר ב 16 מתוך 36 האפשרויות א מנצח 6 אפשרויות תיקו ו14 ב מנצח. הסיכוי ש א מנצח את ג הוא 18/32 הסיכוי ש ב מנצח את ג הוא 16/29 הסיכוי בזרקת שלושת הקוביות הוא 66:54:48 כלומר ג מנצח 66 מקרים מתוך 216 ב 54 ו א 48. איך אתה מחשב נצחון של א על ב וכו?

עריסטו

Active member
סתרת את עצמך

אם ב-16 מתוך 36 הטלות א' מנצח את ב', אז הסיכוי שא' ינצח את ב' הוא 16/36, לא 16/30.

עריסטו

Active member
צודק, לא דייקתי בניסוח השאלה

אני מוסיף דרישה: אין מספר המופיע על יותר מקוביה אחת.

עדין אפשר "לתרגם" את הפתרון שהוצע

באופן הבא: קוביה א 4 4 4 4 3 3 קוביה ב 6 5 4 3 2 2 קוביה ג 6 6 4 2 2 1 קוביה א: סבירות נפילת 1 שווה 0 סבירות נפילת 2 שווה 0 סבירות נפילת 3 שווה 2/6 סבירות נפילת 4 שווה 4/6 סבירות נפילת 5 שווה 0 סבירות נפילת 6 שווה 0

עריסטו

Active member
התכוונתי לומר

שהקוביות ממוספרות כך שלא יכול להיות תיקו בין שתי קוביות.

זה תנאי חזק מאוד.

אם הבנתי נכון, ואם נסמן כ-p_m_n אז הסבירות שקוביה מספר m תגריל מספר n, אז חייב להיות:
Σ(p_1_k * p_2_k) = 0 Σ(p_1_k * p_3_k) = 0 Σ(p_2_k * p_3_k) = 0 (k = 1,2,3,4,5,6)​
האם הבנתי את הכוונה?

../images/Emo62.gif הצעת פתרון -

בקובץ המצורף. יש מספר אפשרויות נוספות, אבל עוד לא בדקתי האם הן שונות מהותית מההצעה הראשונה.

למעלה