חידה בסיאפאולוגיה

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
חידה בסיאפאולוגיה

מה עושים כשיש: איבוד משקל, שלשול, גזים וכאבי בטן? א. מעלים את האנזימים ב. מורידים את האנזימים ג. לוקחים PEGLAX ד. לוקחים אנטיביוטיקה אני משער שרוב התשובות יהיו א. ואכן כל התופעות האלו מתקשרות בדרך כלל לעיכול חלקי שיכול להשתפר בעקבות הגדלת מינון האנזימים. אבל, מסתבר שבמקרים רבים עוד אנזימים לא יעזרו כלל. במקרים כאלו דווקא תשובות ג' ו- ד' יכולות להיות הנכונות. במקרים אלו הבעיה שגורמת לסימפטומים היא גדילה יתר של חיידקים במעיים, למעשה, דלקת חיידקית במעיים. אם הבעיה במעי היא גדילת יתר של חיידקים עוד אנזימים כלל לא יעזרו. בדלקת במעיים, כמו בדלקת בריאות ב CF מה שעוזר זו אנטיביוטיקה וחומרים מוקוליטים (מפרקי המוקוס). כשמטפלים במעיים יש יתרון אדיר לעומת הטיפול בריאות בעוד שחומרים המוקוליטיים של הריאות (כמו מלח גבוה ופומוזיים) לא הכי יעילים PEGLAX (שזה פשוט גרגירי נילון) וסיבים תזונתיים הם חומרים יותר יעילים - הוא גורם ל"הרטבה" מאסיבית של המוקוס הצמיג. הוא גורם להזרמה יעילה של מים אל חלל המעי ובכך מרטיב את רירית הצמיגה ומאזן אותה. לכן, במקרים רבים תוספת של PEGLAX פתורת את הבעיה. יותר ויותר עדויות מצטברות על כך שבמצב במעיים של CFניקים מאוד דומה למה שקורה בריאות: יש סימנים לדלקת כרונית, זיהום כרוני ושינוים מבניים במעי כתוצאה מרירית צמיגה. העדויות נובעות מבדיקת נוכחות חלבונים המאפינים דלקת במעי או בצורה יותר ישירה כמו במחקר שמנהל ד"ר וילשנסקי בירושלים שבו מתבוננים ישירות בחלל המעי (בעזרת מצלמה בגלולה). מה שכתוב למעלה, הוא סיכום ההבנה שלי מאחת ההרצאות הכי חשובות לדעתי מהכנס הארופאי, מפי Dr. Drucy Borowitz ברמה הפרקטית בעקבות הדברים העלנו את מינון ה- PEGLAX שיונתן מקבל...

מלוחית

New member
מעניין....

אתם נותנים לו פגלקס על בסיס קבוע? זה לא עושה לו יותר מידי יציאות? (סליחה על הישירות). אני לוקחת פגלקס ממש בשנייה שאני קצת מרגישה ש"תקוע" לי משהו....ממש למדתי (אחרי הרבה חסימות) להרגיש רגע לפני שזה יהיה מאוחר ואז גם הפגלקס כבר לא עוזר...

orii

New member
כן באופן קבוע

למרות הפומביות אני מרגיש מאוד נוח לדבר על הדברים האלו כאן - בגלל החשיבות שאני רואה בשיתוף. אני משער שרק מי שזה באמת מענין אותו קורא. בקיצור אין לי בעיה עם שאלות ישירות כאלו. בתקופה האחרונה של כחצי שנה אנו נותנים לו על בסיס קובוע פגלקס (כמות קטנה פעם ביום). זה התחיל בעקבות פצע בפי הטבעת שגרם לעצירות - כי זה כאב לו. הפגלקס מאוד הקל אבל כשרצינו להפסיק אותו (אחרי שהפצע עבר) ראינו שעדיף לא להפסיק כי זה מקל עליו את היציאות. רוב חיו היו לו המון יציאות משהו כמו 6 - 10 ביום. בחצי השנה האחרונה זה ירד לפעם עד שלוש ביום. ברוב הפעמים בכל יציאה יש לו כמויות מאוד גדולות דבר שגורם לכאבים ופחדים. לכן המצב שבו באופן תדיר מרככים עם פגלקס את הקקי נראה לנו מועיל. הפגלקס לא העלה את תדירות היציאות. בשבוע האחרון אחרי הכנס הכלנו את המינון של הפגלקס והתוצאות יותר טובות - פחות כאבים ביציאות ובלי הגברה של התדירות. המסר שהבנתי מההרצאה הוא הרבה מעבר לכך. הוא אומר שתמיד יש בעיה של רירית מעי צמיגה ולא מפקדת שדורשת טיפול כרוני של "מכייח" למעי, בדומה למתן קבוע של אניהלציה של מלח או פולמוזים. אני משער שכל אחד צריך למצוא את המינון המתאים של פגלקס שלא ישגע את המעי ויאפשר פעילות מיטבית. הכוונה בהחלט לא להשתמש בפגלקס רק כפותח סתימות שניה לפני.

שמעתי קצת על זה

מדר' וילשנסקי כשהשתתפתי במחקר שבו בלעתי קפסולה עם מצלמה התוצאות לא היו מרתקות במיוחד או מפורטות נראה לי שגם אני אתחיל לקחת פגלקס באוםן קבוע יותר

אגב פגלקס

ראיתי אתמול בבית המרקחת שיש פגלקס חדש זאת אומרת אני לא מבינה אם זה מוצר חדש או רק אריזה חדשה זה היה פגלקס תפוז - סיבים רגע, אני אחפש קישור בכל מקרה לא ראיתי פגלקס כזה בעבר, למרות שהיה פגלקס תפוז בעבר. השאלה היא האם הפגלקס הזה שונה? מיוחד? (אני חושבת שאותו צריך להכין עם מים רותחים) ואם כן במה? ואם הוא עדיף על הרגיל אלייך ורדית

orii

New member
זה כולה גרגירי שקית ניילון

לפי מה שאני מבין ההבדלים היחידים הם בתוספות של חומרי טעם, ריח וצבע. הבסיס הוא גרגירי הניילון. הם מתנפחים וסופחים מים, זהו.

מרבלוי

New member
אני השתמשתי בו

כשלא היה את הרגיל בבית המרקחת, אותו דבר רק שהרבה יותר קשה להמיס

למעלה