חידה בנושא שטרות

coincollector

New member
חידה בנושא שטרות

באיזה שטר ישראלי הצליח המעצב (ללא ידיעת בנק ישראל) להגניב פנימה הקדשה אישית למישהו אהוב?

astrok

New member
אין לי מושג...

למישהו יש? זה שטר חדש או ישן? תמיר.

galcool

New member
למה אף אחד לא עונה? ../images/Emo4.gif

אני לא יודע את התשובה, אבל לדעתי כל המבינים בשטרות צריכים להתחיל להתעורר ולענות! ואם לא, אולי כדאי ש-coincollector יפרסם את התשובה. בכל זאת, אני נשארתי במתח!

עוד לא, אל תפרסמו תשובה!

אני מנסה בכל זאת לפתור. תנו צ'אנס! אחרי שאחזור מחר בבוקר מהים, אבדוק באתר בנק ישראל, שם יש תמונות טובות של כל השטרות.

coincollector

New member
אל דאגה

אני אתן הזדמנות לכולם לענות, כולל אלו שאינם מתחברים לאינטרנט בשבת (רוזן למשל). השטר המדובר אמנם מופיע באתר בנק ישראל, אולם קצת קשה לראות בסריקה שלהם את ההקדשה שעליה אני מדבר, אלא אם יודעים איפה להסתכל. זה משהו מוצנע, אחרת היו עולים על זה בשלב מוקדם יותר.

רוזן71

New member
תשובה.

בס"ד. בשטר 50 לירות מ-1960 (עלם ועלמה) מופיעים בשטר העלמה צוריה שקדי התמניה ואריה אייל האשכנזי (מיזוג גלויות, לפי בקשתו של בן גוריון). ושניהם מכרים של אדם שעבד אצל האחים שמיר המעצבים. רוזן.

coincollector

New member
מעניין מאוד - אבל לא לזה התכוונתי

אני מתכוון להקדשה אישית נסתרת שכפי הנראה לא היתה ידועה לאף אחד עד אחרי שהשטר נכנס לשימוש נפוץ.

רוזן71

New member
ניסיון (נוסף) לתשובה.

בס"ד. ובתחילה אריק, תודה על המחמאה, החידונים כאן גורמים לי לשפשף את החלודה מהראש. ולרן, תודה על השאלה המעניינת ולניסיון התשובה. בשטר ה-200 ש"ח המהדורה הראשונה (91'-94') המעצב סידר את אותיות הא"ב מעל התלמידה כך שיצר ראשי תיבות של מישהי אהובה. האמת היא שתשובתי זאת אינה מבוססת, בעבר שמעתי משהו בנידון. רוזן.

שבוע טוב,

מתי שהוא תצטרך להסביר לי מהיכן המעיין השופע הזה מגיע. ועוד משהו שתצטרך להסביר לי, הוא איך, בעוד כמה ימים או שבועות או חודשים, אנחנו נזכור את כל העובדות והידע שכולם שופכים לתוך הפורום הזה, והראש צר מלהכיל... אריק.

coincollector

New member
והתשובה לחידה: ../images/Emo28.gif

בשטר 200 ש"ח סדרה א' (הסדרה הקודמת, לא אלו שמונפקים כיום) מופיעה ילדה לומדת, וסביבה רצף של אותיות. בסריקה לא רואים כל כך, אבל אם תסתכלו היטב, משמאל לילדה יש מעין משולש אדום, ובתוכו וסביבו מופיעות האותיות "לגיא". כפי הנראה, זה לא במקרה. גיא היה בנו של מעצב השטר, שנהרג בטרם עת. לצערי אני לא יודע מה היו הנסיבות (תאונה, מלחמה וכו') ואני לא מכיר את כל הפרטים. אני חשבתי שזו אגדה אורבנית, אולם בכנס של עמותת אספני שטרות נכח עובד לשעבר בבנק ישראל שאישר את נכונות הסיפור. רוזן - כל הכבוד על הניחוש.

למעלה