חידה בלשית אמריקאית

Sadetsky

New member
חידה בלשית אמריקאית

על המשפחה שלי יותר קל לכתוב ספר הרפתקאות מאשר להתחקות אחרי תנועת בניה. קצה אחד של חוט הוא BERCU (ש"פ ואין לי ש"מ) אשר הסתנן לספינה כנראה ברומניה והגיע לארה"ב. אלה כל הפרטים הידועים: השובב הפליג לדרכו בגיל 9 , לפני כ-100 שנים (בין 1900-1910 לפי הערכה מאד לא בדוקה). משוער שהגיע לניו יורק ולא ידוע כמה זמן נשאר שם. עם הזמן התחתן, עקר ללאס ווגאס והתחתן לא יודעת עם מי. מתישהו שינה את שם משפחתו ל-MORELLI או MARELLI . הכתיב פונטי לפי הנאמר לי והאיות לא בדוק. לא ידוע אם שינה את שמו הפרטי. (השם האיטלקי מעלה בי תמונה של שדון יהודי שהצטרף למאפיוזה של לאס ווגאס....) נפטר איפשהו בין 1965-1977 בלאס וגאס. באותו חלון זמן משוער הוא גם ביקר בארץ. ללא ילדים. חיפוש רמזים גם ב-ANCESTRY העלה חרס. יש סיכוי לפצח את החידה? עיינה

סיכוי יש... צריך "קצה חוט אמריקאי"

שלום, עיינה! הייתי מתחיל בנסיו ןלמצוא "עוגן" ברשימת המהגרים דרך אליס איילנד. אם אכן הגיע ברקו לארה"ב בשנים שציינת והגיע לניו-יורק, סביר שנכנס דרך אלייס איילנד. אמנם, ציינת שהוא "הסתנן" באניה מרומניה, אך לא סביר שהוא הסתנן בכניסה לארה"ב, ולכן הוא יהיה רשום שם (אם אכן נכנס מאליס איילנד). האתר של סטפן מורס מאפשר חיפוש מורכב, כולל חיפוש לפי שם פרטי בלבד. חיפוש כל הנכנסים בשערי אליס איילנד בעלי השם המדויק Bercu מעלה בסך הכל 72 תוצאות. הייתי מציע לך לשחק קצת עם עוד ווריאציות ולסנן סינון ראשוני את התוצאות (על פי שנת הכניסה, גיל, ארץ מוצא). אני לא מניח שיישארו לך הרבה מועמדים. בנוסף, אשמח לשמוע היכן חיפשת פרטים אודות אנשים עם שם המשפחה האמריקאי שציינת. ארנון

Sadetsky

New member
קצה חוט ערטילאי

כבר חיפשתי וחיפשתי שוב. לא הגעתי ל-72....אבל עליתי על 9 . כולם רשומים כחלק ממשפחה. יש שם אחד שלגביו אתשאל את קשישי המשפחה שלי - אולי הוא הצטרף למשפחה אחרת מאותה עיר (בראילה) ולא הסתנן כפי שסיפרו. הסיכויים לדלות עליו פרטים, דרך אתרי המידע, הם די קלושים בשלב זה. תודה.

Sadetsky

New member
פרט או רמז?!

אין לי מידע נוסף על האיש העלום , BERCU, מלבד זה שהתחתן עם אשה בשם קלרה אותה פגש בקליפורניה. ועוד, אמרו לי שבמשך מספר שנים הוא חי בקליפורניה ועבד בלאס וגאס. אני חושבת שאליס איילנד לא יתן לי את קצה החוט כי אין לי בטחון בחלון השנים בהן היגר. [האדם היחיד שידע עליו משהו הלך לעולמו...
]

למעלה