חידה בלוגיקה

djdror

New member
חידה בלוגיקה

שלום פורום יקר, הרבה זמן לא כתבתי כאן ואילו עתה כשאני צריך עזרה החלטתי לפנות אליכם. הבן שלי לומד בכיתה ד' והוא קיבל חידה במסגרת שיעורי לוגיקה, שאני לא ממש מצליח לפתור לו אותה, אז החלטתי לנסות את כוחכם בחידה זו. אשמח גם לחוות דעת על קושי החידה והאם אתם חושבים שילדים בכיתה ד' מסוגלים להתמודד עם החידה הזאת בעצמם. והרי החידה. בקובץ המצורף אפשר לראות שני צדדים של דף אחד המחולק ל - 16 משבצות בכל צד ועל כל משבצת רשומה אות כמצורף בדף. ניתן לקפל את הדף לפי המשבצות ונתון נוסף הוא שהחלקים הצבועים בכחול גזורים. תבנו לכם דף כזה כפול וגיזרו אותו כמו שמסומן וכעת נסו לפתור את החידה. ע"י קיפול הדף צריך להגיע למצב בו בכל צד ישנם ארבע אותיות. עליכם להגיע לתבנית המתבקשת. דברים שהצלחנו והם לא קשים במיוחד : 1. נסו להגיע שבצד אחד האותיות א1 ב1 ג1 ד1 ובצד השני גם כן א1 ב1 ג1 ד1. 2. בצד אחד : א, א, א, א, ובצד השני א1, א1, א1, א1. 3. כמו 2 רק עם האותיות ב' אח"כ ג ואח"כ ד. 4. כעת המשימה שאותה לא הצלחנו. נסו לקפל את הדף כך שבצד אחד יהיו האותיות : א,ב,ג,ד. ובצד השני : א1, ב1, ג1, ד1. אם תצליחו כל הכבוד. השאלה הנשאלת היא אם לא תצליחו הוכיחו למה הקיפול הנ"ל בלתי אפשרי? אני ובני מחכים לתשובתכם, ומבטיחים לתת בכיתה קרדיט לפורום חידות במידה ותפתרו.

בטח הצעירים כאן יפתרו,

ולפני שאני אולי מנסה גם-כן, הרשה לי דרור לברך אותך לשלום. מה נשמע? מה קורה? מדוע אתה מחרים אותנו?

לצערי, דרור, אני נכנע -

זה יותר מדי מסובך בשבילי. אבל יש כאן הרבה אריות, שבוודאי יפתרו הכל, אם... קצת יתאמצו. לכבודך. מעניין, מי הראשון שיצליח לפתור!

djdror

New member
היי טלמון

שלומי טוב תודה, אני שמח שזוכרים לי חסד נעורים בפורום שאני הכי אוהב. אני לא מחרים את הפורום, ואני שמח לראות שחזרת עם החידות האהובות של שטו... אני פשוט הרגשתי שמיציתי את הפורום בשנתיים שביליתי בו יום יום, וקצת איך אומרים נגמר לי מחידות, אז ממשיכים הלאה, וכעת אני בעניין של ספרים כתחביב, אני קורא המון ופעיל בפורום של ספרים, לא של תפוז, וחוץ מזה אני משקיע הרבה בעבודה, ומי שרוצה יכול להקיש את שמי בחיפוש בפורום חתונות ולראות שהפופולריות שלי שם גואה, וכן, אני עדיין מציץ מפעם לפעם בפורום הזה אבל רק שאני רואה משהו מעניין במיוחד אני מתמודד איתו לעצמי. ובקשר לחידה שהבאתי, אני קורא מכאן לעריסטו לבוא לעזרי, עד מחר בבוקר אני חייב תשובה לבן שלי, לא נעים שאבא שהיה אלוף בחידות ישלח את הבן שלו לכיתה עם חידה לא פתורה.

דחוף../images/Emo70.gif בבקשהההההה../images/Emo70.gif

ספרים זה כמובן הרבה יותר רציני. מה כתובת הפורום?

djdror

New member
אממממממ......

האמת - מדובר בפורום דיי סגור, למרות שכמובן כל אחד יכול להציץ בו ולכתוב. מדובר בפורום של "קהילת המשפיעים" של ידיעות אחרונות, במסגרת החברות בקהילה אנחנו מקבלים ספר "לבן" כל חודש שהוא ספר שעדיין לא יצא לשוק, ואנחנו צריכים לתת חוות דעת על הספר. כמו כן אנחנו מקבלים עוד שני ספרי מתנה של הוצאת ידיעות כל חודש עליהם לא חלה חובת הקריאה אבל בדרך הטבע רוב חברי הפורום קוראים את הספרים האלה ומגיבים עליהם. מה גם שמכיוון שרוב חברי הפורום אנשי ספר הם אז כיף להעביר חוות דעת על ספרים אחרים ובעזרת הפורום נחשפתי להרבה ספרים מעניינים. מכיוון שהספר הלבן הוא הנושא העיקרי של חברי הפורום אז מי שלא קיבל אותו לא ימצא עניין רב בפורום זה. אפרופו ספרים וחידות, אחד הספרים הלבנים הראשונים היה "עזאזל" של בוריס אקונין, והשבוע קיבלנו במתנה את "ליוייתן" שלו, ולמי שלא קרא, ובמיוחד לך טלמון, מדובר בסופר רוסי, זמן הספר הוא סוף המאה ה-19 וספריו מהוים מחווה לספרות של פעם, סטייל שרלוק הומס, אגאתה כריסטי וכו', וחידות רבות שזורות בספרות בלשית זו. בקיצור נראה לי שחברי פורום חידות יהנו מהסידרה שנקראת "תיבת פנדורין".

כן, אני מכיר את הסדרה,

ראיתי חלק מהסרטים הרוסיים - לדעתי בביצוע מעולה - לפיה. וכן קראתי את עזאזל בעברית. כמו-כן קראתי ביקורת על הסדרה במדור הספרותי של הארץ, ומאוד לא אהבתי את ההערה של הכותבת (אינני זוכר את שמה), שהסופר כביכול לא היה יכול "להגיע רחוק" ברוסיה עם שם משפחתו המקורי, הגרוזיני. איזו שטות! רוסיה היתה מאז ומתמיד בעלת תרבות פלורליסטית, ומעולם לא הפריעו לאף יוצר - מבחינה תרבותית - מוצאו האתני ושמו. ובפרט, ברוסיה קיימת הערכה מסורתית עצומה לתרבות הגרוזינית! אולי גם בגלל שהגרוזינים והרוסים שייכים לאותו הענף הדתי - היווני אורתודוקסי. הנה רשימה חלקית של אמנים מהשורה הראשונה, בעלי שמות משפחה גרוזיניים, מהעבר ומההווה, המוערכים ברוסיה לא פחות מבוריס אקונין (אני שולף בלי הכנה!): המשורר שוטה רוסטוולי, המצביא של פטר הראשון - בגרטיון, הסופר דומבדזה, במאי הקולנוע יוסליאני ודנליה, שחקני הקולנוע מהרדזה וקיקשווילי, המשורר אוקוג'בה, ועוד איזה עשרה שאני ממש רואה אותם מול העיניים, עוד יותר מפורסמים.... כן, והזמרת ביגבדזה. אז למה האידיוטית הזאת מהארץ כתבה ככה?

תיקון

(לפי הזיכרון בלבד) כמובן קיקבידזה ("מימינו") ולא כפי שכתבתי; האחים המוזיקאים (מלחין וזמר) מילדזה, הרקדן ציציאשווילי, ולהבדיל - הפסל צרטלי (שפסליו מעצבנים רבים במוסקבה, אבל ראש העיר אוהב אותו). שלא לדבר על מדינאים - החל מסטלין וכלה בשברדנדזה - שר החוץ האחרון של ברה"מ לשעבר.

וואחטנג קיקבידזה...

אני אוהב אותו... והסרט "מימינו".... מרגש ומצחיק כ"כ... זוכר את הקטע בתחנת שהוא מזמין תה ומסרב לקחת את העודף...?

ודאי!

אני עוד זוכר אותו כסולן הצעיר של להקת הזמר הגרוזינית אוררו. מה שרציתי לומר, זה ששם המשפחה שלו לא הפריע לו להיות אהוד ומקובל בכל ברה"מ לשעבר, וכן ברוסיה של היום.

the YOOK

New member
ברוך השב!

אני זוכר שכשהייתי ממש חדש בפורום כולם דיברו כאן על "שיטת דרור" המיתולוגית...

djdror

New member
../images/Emo6.gif

"שיטת דרור" - לא אני החלטתי על שיטה זו, היה זה אורי אם אני לא טועה שיצר את הכינוי הזה. נחמד להיזכר. ולעיניננו - אפחד לא פותר את החידה שהבאתי?

lupoN

New member
לא פייר להשמיץ את כולם ../images/Emo3.gif

גם אנכי ניסיתי, (הנה עדות, הנה עדות....)
ו... גם אני לא הצלחתי. רק מה, אני בכלל שוטה מופלגת, ואם דרור וגם הבן לא הצליחו אז לי אין סיכוי. בכל אופן, אין לי מספיק כלים כדי להסביר למה אי אפשר (וכנראה שזה המצב) בצורה ברורה, מובנת ונכונה כמו שרק גאוני הפורום יודעים... אמנם אין תועלת בנסיון סתמי, אך לא ניתן לומר שלא הייתה כוונה לסייע. לנסות לפחות... ובכלל, אולי כבר יש תשובה בינתיים.

djdror

New member
תודה למנסים

אכן, מסתבר שאין פתרון לחידה הזאת, ההסבר של המורה היה לדעתי קצת צולע, וכעת אין לי זמן לפרט אבל ברמת העיקרון - אין פתרון. ויעל - אהבתי את התמונה שבה את נראית מנסה, תודה.

למעלה