חיבור....

חיבור....

בס"ד הבגרות בחיבור מתקרבת (עבור חלקנו) כתבתי חיבור והרי הוא לפניכם אני רוצה לראות מה תגידו לפני שאני מגיש אותו למורה שלי... נושא 2: תנועות הנוער/ליאור כהן מאז ומעולם תנועות הנוער היוו מוקד פעילות לצעירים. הפעילויות מתבססות על הערכים עליה מושתתת התנועה ועל הציונות. בעבר היו תנועות הנוער חלק בלתי נפרד מחיי הנוער שדאג להשקיע את זמנו, כוחו ואת כל כולו למען תנועת הנוער.כיום תנועות הנוער קיימות מאחורי סימן שאלה גדול המצביע על המשך פעילותם או הפסקת פעילותם. כיום קיימות תנועות נוער רבות כמו: "הצופים", "הנוער העובד והלומד", "בני עקיבא", "עזרא" ועוד תנועות רבות ומגוונות. המכנה המשותף לכולן: העברת אידיאלים מדור לדור, כל תנועה והאידיאלים שלה. בעבר היו תנועות הנוער מוקד משיכה חזק לצעירים, אך כיום תנועות הנוער בירידה ואף במשבר. אם ננסה לעמוד על גורמי המשבר נראה שלא סיבה אחת בלבד היא הגורם למשבר אלא מספר רב של סיבות המצטרפות יחדיו למן נשק גדול ודרוך המאיים על המשך קיומן של תנועות הנוער. בעבר הטכנולוגיה הייתה עוד בראשית דרכה,מכשירי הטלויזיה והמחשב היו בפיתוח, והנוער בילה את זמנו במשחקי חברה שונים,זמנו היה פנוי ובכדי להעבירו היו הולכים לתנועת הנוער שם נפגשים עם החברָה ומקבלים ערכים ואידיאלים שונים. כיום, הטכנולוגיה השתכללה ורבים בני הנוער המעדיפים לשחק במחשב או לראות תוכניות טלוויזיה מאשר לצאת מן הבית לתנועת נוער כזו או אחרת-אמצעי הבידור משוכללים מאוד ועל כן כל אחד מוצא איך למלא את זמנו, אפילו בלי חברָה כלל,ואם חברָה אז וירטואלית. כיום מושם הדגש על חיי הפרט. ה"כלל" נזרק לצד וכל אחד דואג לעצמו. אנו רואים מיום ליום יותר ויותר אנשים המתחשבים בצרכיהם בלבד ולא חושבים על הכלל. חוסר המחשבה על הכלל הוא אחד הסיבות לזה שבני הנוער לא מגיעים לתנועות הנוער משום שכלל החברָה לא מעניינן אותם והם מעדיפים להיות סגורים בתוך עצמם. עם תחילת הציונות הייתה תנופה חזקה למען "כלל ישראל", אנשים תרמו וויתרו מחייהם למען הכלל, תנועות הנוער התחזקו ושיגשגו וקראו לנוער לתרום ל"כלל" דרך התנועה אם זה בתור מדריך או בתור תפקידים משפעים אחרים. אך כיום, הפרט תופס את המרכז וכל המעניין אותו אלו צרכיו בלבד ומכאן ירידה חריפה לתנועות הנוער. דווקא היום הייתי קורא לצעירים לצאת אל תנועות הנוער שהן ורק הן יוכלו לתקן את המצב החברתי ולהפוך את סדר העדיפויות: קודם כל הכלל ואח"כ הפרט. הערכים הניתנים לצעירים דרך תנועות הנוער הם חשובים ביותר. השתתפות פעילה בתנועת נוער כזו או אחרת מבטיחה עתיד טוב יותר, מלא יותר וחברתי הרבה יותר. הסתכלות והתחשבות בזולת תוך שמירה על ערכים עצמיים. הנוער הוא הכוח, הכוח שיעצב את אופי מדינתינו לדורות הבאים, והעבודה על הנוער ושל הנוער צריכה להתחיל מהיום מבלי לחכות למחר. עבודה משותפת בתוך תנועות הנוער ובין תנועות הנוער לחיי חברה טובים יותר, נוער טוב יותר ומדינה טובה ומתוקנת הרבה יותר. כאדם המעורב בתנועת נוער אני יכול להעיד שהתרומה שקיבלתי מהתנועה היא רבה והערכים הם עצומים שלא הייתי משיג בשום מקום אחר, ומקביל מה שנתתי לתנועה ולצעירים שבה גדול אף יותר. אז אם אתם שואלים אותי, תנועת הנוער צריכה להיות חלק בלתי נפרד מחיינו ומחיי ילדינו. למען כולנו, קחו חלק בתנועת הנוער. *************************סוף***************************************** נו אז מה דעתכם?

איילת כ

New member
אחלה חיבור

אבל לא הסכמתי עם זה שבני הנוער דואגים יותר לעצמם מאשר פעם, וזה עובדה שעשרות אלפי בני נוער מתנדבים או נמצאים בתנועות נוער.

עלה והצלח וקבל 100 בבגרות...

ובכלל, בהצלחה לכל מי שחוזר שוב ללימודים ומתחיל מתכונות-מגנים-בגרויות שיילך חלק, שיהיה בכיף והכי חשוב-שיעבור מהר ובקלות. ולשמיניסטים שבינינו- תשקיעו טובטוב... החופש לא יברח

הממ...

זה קצר מדי...

לא בדיוק!

בס"ד צריך בין 2-3 עמודים. אני עשיתי את החיבור באורך של שני עמודים כך שאני חושב שזה מספיק...

אליגטור

New member
יפה

כיף לך שאתה יכול לכתוב על מה שאתה רוצה. לנו נתנו נושא מסוים לכתוב עליו ולהגיש. משהו על איך העולם יהיה עוד 100 שנה מכל מיני בחינותף משהו כזה. רק עשה רווח בין הפסקאות.

פרקשיט

New member
גם אני עשיתי על זה!!!!

דווקא היה נחמד, טוב, צריך דמיון, קיבלתי 92!!!

בהצלחה

לכללללל הנבחנים והנבחנות ............ יש לי מתכונת ביום ראשון ועוד לא התחלתי ללמודדדדדד!!!!!!!!!!!!!!

מיכלוש7

New member
-מזדהה...-

יש לי ביום שני מתכונת ועוד לא התחלתי ללמוד!!!! אבל-זה בבקיאות... אני אף פעם לא לומדת לזה יותר מידי! והציונים שלי... דווקא טובים!!! בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה! :)

למעלה