בגדול נראה לי בסדר גמור
המשפטים ששאלת עליהם תקינים תחבירית. יש המסתייגים (באקדמיה ללשון ובקרב עורכי הלשון) מהשימוש ב"מהווה" כאוגד (כלומר במקום "היא" / "הוא" וכו') אבל זה סגנון לשוני רווח ולמי שלא מגיע מהתחום הוא נראה טוב...
כמה נקודות (מסוגים שונים, לפי הסדר) שצדו את עיני:
* פסקת הפתיחה ארוכה מדי לטעמי (לא נראה לי שיש צורך בסקירה היסטורית על הנושא, די בהצגה תמציתית שלו) ואף דרמטית ומליצית שלא לצורך ("רבבות ישראלים עצרו נשימתם", "מאז זרמו מים רבים בנהר").
* "ואפילו ערוצים ייעודיים לכלבים(!)" – פרט טריוויה מלבב, אבל איך הוא קשור לנושא?
* "תעשייה חדשה ומשגשגת– הפרסום בטלוויזיה" – קו מפריד מפריד, עם רווח לפניו ולא רק אחריו.
* תוכנית – הכתיב התקני (לפי כללי האקדמיה) הוא "תכנית", שתדע. עם זאת, חשוב לי לציין שזו גזרה שרבים מתקשים לעמוד בה (מבין אלה שיודעים עליה בכלל). בוויקיפדיה העברית החליטו להתעלם מהדרישה הזו, וכך גם בחלק מהוצאות הספרים והעיתונים.
* "לא נדיר לראות פרסומות המכילות תכנים המתאים למבוגרים בלבד בין תכניות הילדים" – אני לא צופה בשידורים המסחריים (אגב הערתך שלהורים אין שליטה בפרסומות – יש להם שליטה בערוצים; אפשר גם לחסום ערוצים בממיר) אבל בעיקרון אם התכנים הם אכן למבוגרים אסור (לפי חוק) לשדר אותם לילדים (וגם אין טעם, זה הרי לא קהל היעד). אני חושבת שהדיון העקרוני כאן הוא האם זה ראוי, אף על פי שעקרונית התוכן כן לילדים. אלימות בפני עצמה היא לא משהו שנמנעים ממנו בתכנים לילדים... (חשוב על שלל סדרות מצוירות שאתה מכיר).
* "זאת ועוד" – אחלה, אבל אם התחלת עם "ראשית" ואתה עובר עכשיו לנימוק נפרד העומד בפני עצמו (ולא ממשיך ישירות את הנימוק הקודם), למה לא "שנית"?
* קהל נח >> נוח (לפי האקדמיה).
* "פחות ביקורתי" – עדיף "ביקורתי פחות" (תואר הפועל שמקדים את התואר אופייני לשפה המדוברת ומנמיך את המשלב. כנ"ל לגבי "מאוד").
* "פרסומת שאם הייתה מוקרנת" >> לו/אילו הוקרנה (אפשר גם "הייתה מוקרנת" אבל אתה משתמש ב"הייתה מעוררת" ולטעמי מוטב לגוון). תנאי בטל נפתח במילים לו, אילו (ובשלילה: אילולא, אלמלא). בשפה המדובר מקובל להשתמש ב"אם" כי אחריה מופיע היה+בינוני (הווה) אבל זה לא נחשב לתקני למיטב ידיעתי (ובכל מקרה מנמיך את המשלב).
"פרסומת שאם הייתה מוקרנת למבוגר כנראה הייתה מעוררת שאלות נוספות בנוגע לאופיו התזונתי של המוצר" – אתה נותן הרבה קרדיט לצופים מבוגרים... אבל נו, בסדר.
* "לא ניתן להתווכח עם כוחם הצרכני של בני הנוער" – לא מתווכחים עמו, מתווכחים עליו...
כמו כן הייתי משתדלת להימנע מהצהרות נחרצות כ"כ. האם באמת "לא ניתן" להתווכח? לדעתי ניתן אף ניתן... אולי עדי "קשה להתווכח על כוחם הצרכני הגדול של בני הנוער".
* "החסרונות המתלווים ... עולים בחשיבותם" – משהו בניסוח הזה (לומר על החסרונות שהם חשובים יותר) לא ממש מצלצל לי טוב, לא משתלב לי. אולי זו רק אני... הייתי מציעה "גוברים על".
טיפים לסיום:
* להימנע מדרמה ומליציות שלא לצורך
* לכתוב ממוקד ולעניין
* לנסות לחדד את הנימוקים ולהציג את הבעיה בצורה מדויקת. בעת הצגתם כדאי לנסות לחשוב מראש מה יגיד הצד השני. אם בהצגת נימוק קל להפיל אותו או שאפשר לומר "נו, אז מה" הוא כנראה לא מבוסס או משכנע דיו (אני לא יודעת אם אתם נמדדים גם על התוכן עצמו; אם לא, פחות חשוב).