חיבור שלט למחשב

EITANLN1

New member
חיבור שלט למחשב

אני רוצה להבין אחת ולתמיד. יש לי RD8000 ונאמר לי שכאשר מחברים אותו למחשב חובה להוציא את הגביש, אחרת הוא נשרף כי האנטנה מקופלת ושאם הוא לא נשרף אז בטוח זה ידפוק את הגביש. אני יודע שכאשר האנטנה מקופלת הספק השידור המיוצר "לא מצליח לצאת במלואו" וכתוצאה מכך מעגל השידור מתחמם. בין מתחמם ללהשרף יש מרחק גדול, מה תכננו מעגל כזה עדין (על הגבול) ? להוציא ולהכניס את הגביש גורם לבלאי של הקונקטור. מה דעתכם, למישהו נשרף או קרה אזשהוא נזק ? * בבקשה לא ששמעתם או שאמרו לכם שאתם יודעים או קרה לכם ?

yany11

New member
אל תשחק עם גביש

תראה הכי טוב זה פשוט להוציא את הגביש, זה לא שוחק כלום אל תדאג, אם בכל זאת אתה מעדיף עם גביש אז תשחק עם אנטנה פתוחה, אבל ככה הסוללה תיגמר הרבה יותר מהר

שחר הרץ

New member
אל תגע בגביש

אל תגע בגביש, הוא לא מתחמם , וגם עזוב את האנטנה מקופלת כמו שהיא יש לי RD8000 אני שנים מטיס בסימולטור לא פותח אנטנה ולא מוציא את הגביש. אני לא יודע מי ממציא את האגדות האורבניות האלה, זה נובע אולי מאנשים שצצה להם איזו בעיה בשלט ולא יודעים מאיפה זה בא, אז הם ממציאים "מה שנראה להם"

eitanln

New member
כך תארתי לעצמי, עוד מישהו ?

דרך אגב איך השלט אין איתו בעיות? חולשה / חופש בסטיקים?

usaboy

New member
תגובה מקצועית

אני מתעסק המון עם מכשירי קשר משדרים מקלטים וכו'.. נשים בצד לרגע את העובדה שאני מטיס ונסתכל על זה ממבט מקצועי על מכשירי שידור. המשדר מייצר הספק מסויים בו הוא שולח את השידור השידור "רץ" על גבי האנטה ומשם ממשיך על גבי שדה מגטי שנוצר. אם נעבוד ללא אנטנה המשדר ישרף, פשוט ככה, לגבי מה כושר העמידה שלו במצב כזה אני לא יודע אבל ללא ספק ישרף דיי מהר.. ועכשיוי לגבי אנטנה פתוחה או סגורה. משדר עם הספק שידור גבוה צריך אנטנה יותר ארוכה.למה? ככה. לא נכנס לזה אם החברה של השדר החליטה שצריך אנטנה באורך X למשדר המסויים שמשדר בהספק מסויים אז הפ עשו את החישובים. אם נעבוד עם אנטנה סגורה המשדר יתחיל להתחמם כי לא יוכל לפרוק בצורה טובה את הספק השידור עליו אין לנו שליטה. לכן בשורה התחתונה או עבודה בלי גביש או עבודה עם אנטנה פתוחה! במלואה! החיסרון האדיר באנטנה פתוחה וגביש בפנים זה הפאק של הסוללה של המשדר שיהרס לך מהר יותר. ההמלצה שלי.. תוציא בעדינות את הגביש.. לא קורה לו כלום.. מנסיון שמור על המשדר שהוא יקר הרבה יותר מהגביש.. אהוד.

שחר הרץ

New member
זה לא מדוייק

ההספק שהמשדר מוציא הוא אפסי לכן גם אם הוא לא מצליח להוציא אותו דרך הסוללה הספק כה נמוך אינו גורם לחימום ובטח לא לשרפה של רכיב.ראו שרשור ישן בנושא שמסביר את זה.

usaboy

New member
שמע

אני בתור טכנאי קשר יודע מה שפרטתי בהודעה הקודמת. אני לא בקיא בפרטים הספיציפיים של המערכות השונות אז אמרתי תיאורתית מה קורה.. ביחס לסוולה ולהספקים אם הם נמוכים או גבוהים, אני לא יודע...

שחר הרץ

New member
האלוהים נמצא בפרטים

אתה אולי טכנאי קשר בצבא או משהו, שם ההספקים אולי גבוהים ולכן אתה מסיק מסקנות לא נכונות. אם ההספקים גבוהים (נגיד 20 וואט ביציאה) כאן זה סיפור אחר לגמרי, השלט של הטיסן מוציא הספק קטנטן. ומה שלא יוצא בקרינה אלקטומגנטית יוצא בחום , אבל מה לעשות שחום של וואט בודד זה כלום והוא מתנדף בהסעה טיבעית.

usaboy

New member
אני חוזר ואומר

אני לא תוקף אותך ולא מתווכח איתך, אני הגבתי תגובה תיאוריתית ולא התייחסתי לנתונים אלה לעובדות.. מבחינתי לא משנה מה ההספק לא בריא שהוא ישאר במכשיר.

EITANLN1

New member
שלחתי מייל לחברת Airtronics

אולי סוף סוף נקבל תשובה חד משמעית.

למעלה