חיבור לחשמל

feder100

New member
חיבור לחשמל

קודם למחשב ואח"כ לקיר או קודם לקיר ואח"כ למחשב הנייד?

kobi 23

New member
תשובה

קודם לחבר למחשב ואח"כ לקיר. למרות שזה לא כ"כ משמעותי לפי דעתי

bar666xp

New member
בפועל חסר חשיבות אבל..

אני ממליץ על קודם לקיר ולאחר מכן למחשב מהסיבו הבאות... 1. מתח לא מתאים וכדומה בשקע מקסימום הלך ספק/מטען ואין חשש שזה הגיע למחשב. 2. במקרה של מעבר מ110V ל220V קורה כי זה מקפיץ את הנתיך חצי אוטומטי {הפקק בלוח החשמל}... קרה לי בפעם הראשונה שחיברתי את המחשב בבית כמעט קיבלתי התקף לב מחשב חדש........ אמא... {נוסטלגיה}. מה השניה לא מספיק?!

bar666xp

New member
תשמע גם חברת חשמל אומרת קודם למכשיר ובסוף..

לרשת החשמל... אבל זה לא משנה ואת הכמעט התקף לב שכמעט קיבלתי עבר בשלום... אבל אם כבר אפשר לפחות להימנע מהפחד שהלך המחשב על השניה שחיברת לחשמל {גם אם הוא לא} לא עדיף? תחלס זה לא ממש משנה כי ב99.9% מהמקרים הספק ישרף לפני שביכלל מגיע מתח למחשב אם יש בעיה ברשת החשמל... אישית אני ממליץ לחבר קודם לחשמל ובסוף למחשב המתח שהמחשב יקבל יהיה DC מיוצב באופן ודאי כי בפועל גם אם תבדוק עם אבומטר אני בספק אם תספיק לראות את שינוי מהרגע שהכנסת לשקע בקיר ועד שהמתח בצד השני מיוצב זה פחות מחצי שניה... אבל כידוע מה שלא רואים זה לא תמיד משהו שלא ישפיע על המחשב. אני לא יגיד לך לא לחבר קודם למחשב תעשה מה שאתה חושב לנכון ומה שניראה לך הגיוני... בפועל זה די חסר חשיבות למיטב ידיעתי.

kobi 23

New member
יפה

מאוד הגיוני מה שאתה אומר. בכל מקרה כמו שאמרנו זה לא כ"כ משנה.

feder100

New member
אבל...

רציתי תשובה ולא מה שנראה לי הגיוני...אני לא חשמלאי...

bar666xp

New member
התשובה היא שאין לכך תשובה חד משמעית...

ושזה לא משהו קריטי שני האפשרויות זמינות... +- כמו לומר לך שאין ממש הבדל בין לפתוח תוכנה מקיצור דרך על שולחן העבודה או בטפריט התחל {רק שאז ביכלל אין הבדל}.

eladts

New member
מתח לא מתאים?

לא ראיתי ספק של נייד שלא מותאם ל-100-240V. אם המתח אצלך בבית חורג מהערכים האלו אתה בבעיה רצינית.

bar666xp

New member
זה נייד מי אמר שאתה בבית?

בהרבה מקומות יש שימוש במתחים שונים החל מ12V דרך 24V ועד ביכלל... במקרה של מתח נמוך הסבירות לנזק לא גדולה אבל במקרה של מתח גבוה יש גם סיכון כי הוא יגיע למחשב ויפוצץ כל כריב חשמלי/אלקטרוני בדרך.

למעלה