חיבור יבש

elimalka

New member
חיבור יבש

אני צריך להתקין ממסר שבמצב נתק אמור להדליק נורות. החוט 2 גידים (חיבור יבש לדברי הטכנאי) מגיע מהמרכזיה של האזעקה, וצריך להדליק כמה מנורות במקרה והאזעקה עובדת. כמה עולה ואיפה קונים ממסר כזה? מה השם המקצועי שלו? וכמובן מה אופן הפעולה שלו... תודה, אלי.

lekner

New member
אני לא יודע על איזה שם מקצועי

אתה מדבר אבל ישנם ממסרי פחת בעלי אפשרות של הוספת מגע עזר האם אתה רוצה התראה שיש חוסר מתח או רק שיש תקלה בפחת? במידה ורק תקלה בפחת פשוט מאוד הוסף ממסר ביציאה מהפחת תשתמש במגעים נורמלי סגור שלו בתור מגע יבש ברגע שהפחת יקפוץ המגע יסגר הוספתי בזמנו שרטוט להתראה בחוסר מתח חפש אותו אם לא מצאת ועדיין לא מובן אשמח לשרטט לך

lekner

New member
תוספת קטנה הממסר יסגר גם

בחוסר מתח 2 ציפורים במכה אחת

elimalka

New member
הכי קל

היה לי לעשות כאשר האזעקה עובדת יגיע מתח כלשהו לממסר, אבל הטכנאי אומר שהוא מוציא חוט ללא מתח עם 2 גידים (מגע יבש), ודיבר על "ממסר אורות" שעובד כאשר יש נתק, לא ממש הבנתי אותו, והוא מתפלא שאני לא יודע על מה הוא מדבר... עד כמה שהצלחתי להבין אותו כאשר האזעקה עובדת נוצר נתק בין 2 הגידים או משהו כזה...

lekner

New member
אלי הוא רוצה מגע יבש לכן זה מה

שהוא יקבל הוספתי שרטוט קטן שיראה לך את הכוונה אותך לא מעניין מה הוא עושה איתו שיעשה מה שהוא רוצה הרעיון במגע יבש הוא מגע ללא מתח מה שהוא רוצה שברגע שהפחת קופץ המגע שלו יסגר הוא כבר יזין אותו וישתמש בקו חוזר לדוגמא פיקוד כניסה לבקר ברגע שהפחת קופץ המגע נסגר הבקר מזהה מעגל סגור ופועל במידה ויש עוד שאלות אני פה

lekner

New member
הערה קטנה שים לב

שבמעגל המגע סגור הכוונה נורמלי סגור בזמן שיש מתח הוא נפתח אם הוא רוצה שברגע שיש תקלה יהיה נתק פשוט תשתמש בממסר עם מגע נורמלי פתוח

רשר

Well-known member
מנהל
נשמע לי כמו שיח חרשים

אני הבנתי שיש מגע יבש שצריך להפעיל ממסר להדלקת מנורות, אולי יש כאן שיח במסרים, אם כן תמשיכו שם או שתעבירו הכל לכאן.

lekner

New member
רשר זוהי כל השיחה אין מעבר לזה

פשוט יצא ונזכרתי במשהו נוסף אז זה נראה הודעה כפולה

elimalka

New member
לא הבנתי מה הקשר לפחת

מדובר במערכת אזעקה שפועלת כאשר יש פריצה, השאלה מה אני מחבר לאותו חוט 2 גידים שהוא מוציא לי מהמרכזיה של האזעקה...

lekner

New member
../images/Emo6.gifאיזה קרוע אני ראיתי שכתבת

ממסר ואזעקה וחשבתי ממסר פחת שיפול בתקלה וידליק אזעקה הוא מוציא מהאזעקה או רוצה כניסה לאזעקה? אם הוא מוציא מהאזעקה ורוצה להפעיל ממסר איזה מתח הוא מוציא? אם הוא רוצה כניסה כמו בציור בפחת מה אמור להפעיל את הממסר? הכוונה שכמו שבשרטוט נפילת הפחת מפעילה את הממסר.

elimalka

New member
המצב הוא כזה

יש מערכת אזעקה. כאשר המערכת אזעקה פועלת אני צריך להדליק מספר גופי תאורה. הטכנאי אמר שהוא מוציא לי חוט 2 גידים מהמרכזיה של האזעקה (כמו של טלפון), "מגע יבש". לדבריו יש ממסר אורות (יש דבר כזה???), וכאשר האזעקה פועלת אז זה פותח מעגל והממסר צריך לעבוד...

lekner

New member
הבנתי הוא נותן מגע יבש סגור

ברגע תקלה המגע נפתח ואז צריכים להדלק אורות ממסר אורות אני לא מכיר אבל אורגן אורות כן אני אסדר את השרטוט ויעלה אותו

lekner

New member
הנה זה מה שהבנתי במידה וזה

לא מה שצריך לעדכן אותי במייל במעגל בשרטוט יש ממסר 230 וולט מנורה ואזעקה הטכנאי מביא 2 חוטים במגע יבש לכן צריך "להרטיב אותם" את אחד החוטים מחברים ל אפס והשני הוא בעצם יחזור מהאזעקה צד שני של החוט מחברים לממסר את הצד השני של הממסר מחברים למתח כמובן אחרי הגנה וכו... מה שיקרה כל עוד האזעקה תקינה הממסר נדרך ולא נדלק אור ברגע תקלה יש נתק הממסר נופל ומדליק את הנורה מקווה שזה זה אבל את זה צריך לשאול את הטכנאי כי לי לא היה כלכך מובן מה הוא רצה

topt1

New member
עשיתי משהו דומה עם מערכת צלצול

מגע יבש יש להזרים דרכו זרם כלשהו ע"מ לגלות מה מצבו מן הסתם. תשתמש בספק כח 12V/24V עם ממסר NC למיתוג 230 מתח הפעלה 12/24. אם תרצה עזרה אשמח לעזור. שלח מייל - [email protected]. יואב

למעלה