חיבור ביוב

מיכל75

New member
חיבור ביוב

האם לעירייה מותר לחייב אותי להתחבר לביוב דרך המגרש של הדו שלי למרות שיש חיבור מול המגרש שלי והיא לא רוצה לפגוע בכביש? אם כן,האם מותר לדו שלי לסרב? חסרת אונים!!!

פיטנגו4

New member
במקומך

הייתי מנסה בדרכי נועם במקביל מבררת במשרד מהנדס העיר מה הסיבות. ואם לא הולך - פונה לעורך דין. רצוי עו"ד בעל קשרים למהנדס העיר.

מיכל75

New member
תשובה

הם פשוט לא רוצים לחפור בכביש וטוענים שאין מניענ להתחבר דרך הדו. זה דבר בעייתי כי הדו שלי שהוא משפחה מתכוון למכור את השטח בעוד זמן קצר. דרכי נועם כבר נפסלו. השאלה אם מכתב מהדו שממוען אליי שהוא מסרב יכול לעזור.

fireman

New member
מי שואל אותם בכלל

פני למשרד מהנדס העיר ובקשי מהם תצהיר בכתב על כך שהם מסרבים לספק לך חיבור של תשתית ביוב לקצה המגרש שלך ולאחר מכן פני איתו לועדת הערר המחוזית לתכנון ולבניה במחוז הרלוונטי. הרשות המקומית מחוייבת לספק לך את כל התשתיות עד לגבול המגרש שלך....לא של השכן ולא של הדו ולא של התלת.

fireman

New member
נ.ב בניגוד לעו"ד, פניה לועדת הערר המחוזית

היא חינם אין כסף ומרתיעה את הועדות המקומית פי כמה וכמה מעורכי דין למינהם. עשרות תיקים נסגרו בפשרות של הרשויות המקומיות עוד לפני שהגיעו לשלב הדיון בוועדה.

משה פרל

New member
תשתיות עד לגבול המגרש

ראיתי את הטענה שלך כבר כמה פעמים, יש לך סימוכין לטענה הזו ? אני גר באחד המקומות היותר מסודרים שיש וחיבור הביוב אצלי היה כמה מטרים מגבול המגרש, אני מסכים שזה מאד מוזר לחייב להעביר קו ביוב דרך מגרש של בית קיים.

מיכל75

New member
תשובת העיריה היום

נאמר לי שאין מחובתם לתת לי יציאה דרך המגרש שלי כי הם מחוייבים לתת לכל דו יציאה. הבעייה היא שהחיבור שאני אמורה להתחבר אליו אמור לשמש לדו שלי ומשמש כבר את הבית שליד. זאת אומרת שבמקום לחבר כל דו הם מחברים חצי מדו ועוד חצי מדו. אם זה המצב אני לא אמורה להתחבר לשם אלא לחיבור של הבית שמהצד השני שלי אבל זה בית ישן ולא בא לעיריה להרוס עכשיו את הכביש בשבילי ובשביל בית ישן. על מה שילמתי היטלים? היטל ביוב,כביש,מדרכה וכ"ו? חשבתי שבשביל הדברים הללו.

ברוב העיריות והמועצות המקומיות

קיימת הנחיה שלכל מגרש יש חבור ביוב אחד ומקובל לחבר את קו הביוב של הדו משפחתי. עדיף לתכנן את הקו כך שהחיבור יהייה שוחה אחרונה שלך על קצה הקו הקיים לפני החיבור לשוחה העירונית(אבל בתחום המגרש).

בינא

Member
חיבור ביוב לבית דו-משפחתי - אחד או 2 ?

תלוי מה תוכנן באותה שכונה... חובה על הרשות המקומית לתת חיבור אחד למגרש (חד / דו או תלת-משפחתי). בשכונות חדשות מקובל כיום לתת לכל צד בדו-משפחתי את חיבור הביוב שלו...על-חשבון בעל הנכס כמובן. בשכונות ישנות הרשות המקומית יכולה להחליט מה שנוח לה: > במידה ויש כיום חיבור ביוב אחד למבנה שכבר עומד שם כמה שנים ובונים בצמוד לו את המבנה השני, בהחלט יכולה הרשות המקומית לחייב את השכן לאפשר חיבור לבריכה שאצלו בחצר המחוברת לביוב הראשי. > יש מועצות / עיריות שכבר שבעו ממריבות שכנים שסתמו אחד לשני את מוצא הביוב בבטון והגיעו לבתי משפט ובכל בניה חדשה, גם אם היא בשכונה ישנה, מחייבים את הבונה החדש לשלם על בצוע ביוב נוסף בכביש, חפירה ותיקון הכביש והמדרכה והתחברות ישירה שלו. * הבעיה עם האפשרות השניה היא שהמועצה תלויה בהימצאות קבלן העובד עבורה בעיר / מועצה, לבצוע עבודות אלה ולא תמיד יש מצב כזה. במקרה זה, כנראה, נתקלה השואלת (מיכל 75) במצב בו אין לעירייה הסכם לבצוע עבודות כאלה עם קבלן העובד עבורה ועליה להוציא מכרז לעבודות אלה, מה שמהווה בשלב זה בעיה עבור מחלקת הביוב ולכן הם מתעקשים שתתחבר לביוב של השכן, מה שמותר על-פי התקנות. אגרות הביוב משולמות עבור הזכות להתחבר ולא על העבודה שבוצעה בחיבור למגרש - זה תשלום אחר - במסגרת התשלומים על הפתוח הכללי הכולל כבישים, מדרכות, מים, תקשורת, תאורת רחוב וכיו"ב.

מיכל75

New member
בינא וכולם

אז בעצם אין לי ברירה? יהיה לי חיבור של תלת ואשא בעלות של הברכה אצל הדו שלי כי הוא לא בונה?

edgaromer

New member
נסיון עדכני

הי, דעה צנועה של מי שבונה כעת את ביתו ונאלץ לעבור את אותה מסכת ייסורים - אני משלם לקבלן של המועצה את הסכום כדי לבצע שלוחה על קו קיים כדי לא לעבור אצל השכן. אני חושב שזה כדאי ולמרות שהפרוטה לא מצויה בכיסנו.

מיכל75

New member
חיבור

אכפת לך לשלוח לי במסר עליוית צפיות לפרוצדורה כזאת? אולי באמת זה משתלם. איפה אתה בונה? בסוף יסתבר שזו אותה עירייה?

למעלה