חיבור אינטרנט Inspiron 6400

Sivan 85

New member
חיבור אינטרנט Inspiron 6400

אני חדשה בכל עניין המחשבים הניידים והיום הגיע המחשב ואני לא ממש מבינה איך הולך כל עניין החיבור לאינטרנט. קראתי במאמרים ובשאלות קודמות בפורום אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה לעשות. יש לי מחשב נייח בבית והוא מחובר לאינטרנט מהיר, אני רוצה לחבר את הנייד שלי בלי קשר למחשב הנייח, לחשבון פרטי משלו האם ניתן לעשות את זה באופן אלחוטי? בלי קשר לרשת אלחוטית? או שחייבים חיבור קווי עם USB? הבנתי שאם אני רוצה לחבר את המחשב לחשבון של המחשב הנייח אני צריכה נתב, אבל החיבור אצלי בבית הוא קווי ולא ניתן לעשות אלחוטי מברור קודם עם הספק מכיוון שהמבנה של הבית שלי לא מתאים לחוטים שצריך להניח. צירפתי קישור לפירוט על המחשב והמפרט הטכני שלו תודה רבה!

יאיר B

New member
הרבה בלאגן.

1. למה הכוונה שאת רוצה לעשות לנייד חשבון פרטי משלו? את רוצה שם משתמש נוסף? אם כן - צריך להזמין מחברת האינטרנט = לשלם על עוד חשבון (בעיני זה בזבוז מיותר). הפתרון הוא כמובן נתב שיחבר כמה מחשבים לחשבון אחד. 2. אין שום בעיה לחבר את המחשב שלך לנתב אלחוטי (יש בו את כל מה שצריך=כרטיס רשת אלחוטי). יש גם כרטיס רשת קווי את את רוצה לחבר אותו בכבל לנתב (אבל את אומרת שמבנה הבית לא מתאים לכבלים {דבר תמוהה ביותר - הם כנראה לא רוצים לעבוד קשה ולמתוח כבלים בכל הבית}). כל המודמים במדינה מתחברים בחיבור קווי למשהו אחריהם (ישירות למחשב או לנתב). 3. לכן צריך לקנות בחנות נתב אלחוטי (סיפור של 300-500 ש"ח - תלוי כמה משוכלל את רוצה את הנתב). הנתב מתחבר בכבל למודם, ממנו ניתן להוציא כבל למחשב השולחני והנייד יתחבר לראוטר בדרך האלחוט. זה דורש מספר הגדרות בראוטר עצמו ובמחשב הנייד. לא מסובך מדי - בפורום רשתות ופס רחב יש מדריכים מפורטים לנשוא.

bar666xp

New member
מה? לא צריך חוטים כדי לעשות אלחוטי.

עם יש לך מודם DSL המתחבר בUSB.. תרכשי נתב אלחוטי שאפשר לחבר לו מודם DSL בחיבור USB. לחילופין החליפי אותו במודם עם מחשב ETHRANET {רשת}.. ונתב אלחוטי או לרכוש נתב אלחוטי עם מודם DSL מובנה. עם במחשב השולחני יש כ.רשת מה טוב אם לא תצתרכי להוסיף לו כ.רשת {קווי או אלחוטי מומלץ קווי במקרה של שולחני}. את חייגן האינטרנט מגדירים בנתב ושלום על ישראל. איפה כן יכולה להתאורר בעיה... אם לדוגמה המחשב השוחני ממוקם בממד וכדומה זה רחוק מלהיות אידאלי לרשת אלחוטית והיא עשויה לא לעבוד כראוי ו/או ביכלל {מבחינת כיסוי מחשבים מחוץ לממד יתקשו להתחבר ואף עשויים לא להצליח כלל}. במקרה כזה צריך להוציא את המחשב למקום יותר אידאלי בבית.. או להעביר איך שהוא קבל אל מחוץ לממד כדי שהנתב יהיה מחוץ לממד. עוד המלצה קטנה.. אם מדובר בבית גדול/קומות לבדוק כמה DB הנתב... אני בבית של {נגיד} 3 קומות, הנתב ממוקם הכי למעלה בבית וכמה שיותר לחלל המדרגות... מהחניה ועד הגג יש רשת אלחוטית {ברמה כזו או אחרת בעיקר ביגלל בעיה של ברזל בניה ממוגנת באחד הקירות}... הנתב 20DB.

bar666xp

New member
אפס TYPO

מחשב ETHRANET במקון לכתוב.... מחבר ETHRANET {=כרטיס/מחבר רשת}

bar666xp

New member
או כאן מתחיל הסיפור...

לרוב איש המכירות לא יודע ו/או לא רוצה לדעת ו/או .... אז מה הדרך הבטוחה ביותר לדעת.... 1. בדר"כ זה מופיע על קופסת המוצר. 2. באתר היצרן. 3. לא תמיד מופיע אותו הDB {זה כניראה יסביר את עצמו בדוגמאות} לדוגמה נתב זול {אפילו מעוד זול} LEVEL ONE WBR-3408 עלותו כ200-300ש"ח... כדי למצוא מה הDB מראש לפני שמגיעים לחנות ביכלל http://download.level1.tw/level1/datasheet/WBR-3408.pdf ופחות זולים לדוגמה compex N27G http://62.90.141.80/~compex/loadedFiles/NP27G.pdf אבל רגע באחד מופיע dBi בשני מופיע dBm מה זה אומר? http://en.wikipedia.org/wiki/DBi אבל יש שם המון המון אינפורמציה {אפשר פשוט לגלול עד עד הDBM/DBI כדי להבין מה כל אחד מהם אומר}. ויש עוד אינפורמציה ב... http://en.wikipedia.org/wiki/DBM וזה אומר שלפעמים רק לעשות את החישוב מי מה כמה למה... חצי דרך לתואר בתקשורת {בהקצנה}. אבל יש אתרים כמו... בלינק המצורף שעשויים לסייע אם את רוצה באמת להגיע לנתון אחיד BD איזוטופי או power relative to 1 milliwatt כלומר DBM. אגב אאל"ט בדר"כ יותר נפוץ כי יופיע על הקופסה של המוצר הDBM. בכל מקרה אם אני זוכר נכון אילו שיתנו את שטח הכיסוי הגדול ביותר בשוק הבייתי הם ה20DB.

cheif

Member
מנהל
יש לך כמה טעויות

1. אין נתב עם חיבור למודם USB. כל הנתבים מגיעים עם חיבור למודם רשת בלבד. 2. 20DBM הוא הסטנדרט המוצהר בכל נתב בייתי בישראל. 3. חבל שאתה ממליץ על נתבים מבלי לבדוק את מידת התאימות שלהם לרשת הכבלים ובעיקר לחייגני L2TP. מומלץ שתבקר מדי פעם בפורום רשתות ופס רחב ובאתר הפורום כרשום בחתימה שלי.

bar666xp

New member
לגבי 1... אופס רציתי לכתוב..

אם יש לך מודם DSL בחיבור USB החליפי בנתב עם מודם מובנה... איך הגעתי לחיבור מודם USB לנתב אל תשאל אותי. לגבי הDBM עד כמה שזכור לי עד לא מזמן 15DBM ואף 10DBM, לא 20DBM אם הסטנדרט עלה ל20DBM אחלה.... וביכלל הזכרתי זאת כדוגמה למה מספיק 20DBM אם ממקמים אותו נכון. לגבי חייגנים תמצא לי נתב אלחוטי אחד שנמכר היום שאין בו את כל אפשרויות החיוג. {L2TP PPTP PPPoE/PPPoA שכחתי משהו?} וקח בישביל הכיף.... http://www.blogerim.net/node/6521

cheif

Member
מנהל
לרוב הנתבים אין חייגן L2TP מובנה

ולא חסרות דוגמאות -- לרוב הדגמים של LINKSYS, NETGEAR, ASUS, BELKIN -- דווקא אין חייגן L2TP מובנה המתאים לרשת הכבלים בארץ.

bar666xp

New member
אתה מצחיק אותי...

עד כמה שאני זוכר... Linksys WRT54GL הכי זול שלהם בארץ עולה כ350ש"ח ואפילו בו יש... את כל החייגנים עד כמה שזכור לי. היום יהיה לך קשה יותר למצוא נתב שאין בו את כל החייגנים אם תמצא כזה ביכלל... איפה יש כן בעיה עם הכבלים לפעמים... כשהחיבור מהמודם למחשב הוא קואקסלי {אם הם עוד עושים את זה ביכלל}. אישית אני בגישה שאין כמו מודם בחיבור ETHERANET ו/או נתב עם מודם מובנה.... אבל גם ראיתי כבר מקומות בהן העדיפו לחבר מחשב כשרת אינטרנט ע"י חיבור מודם DSL בחיבור USB ואותו לחבר לHUB.. שיתן שירותי אינטרנט לרשת... כל אחד והשיגעונות שלו.

bar666xp

New member
אהא לינק לחוברת של

LINKSYS WRT54GL... בעמוד 24 ראה את האפשרויות.... אגב קודם שכחתי את TELSTRA גם הוא אגב מופיע עד כמה שזכור לי בכל הנתבים.

cheif

Member
מנהל
בורות

ה-WRT54G וה-WRT54GL הם שני הנתבים היחידים של LINKSYS שיש בהם חייגן L2TP. מה שאתה שוכח הוא ש-LINKSYS יש למעלה מ-20 דגמים של נתבים שונים ולכל אלה אין חייגן L2TP מובנה. כמובן שגם לא התייחסת לשאר החברות שציינתי בתשובה הקודמת שלי. ההתרברבות שלך רק מפגינה את הבורות שלך בנושא.

bar666xp

New member
טוב טוב WHATEVER....

אגב אתה לא מכיר אותי מאיפה לך מה הידע או חוסר ידע שלי? תעלה חוברת מדריך למשתמש של נתב אלחוטי אחד שנימכר היום בארץ שאין בו איזה שהוא חייגן... לא רק L2TP ונדבר. עד אז שמור על מילים כמו "בורות" אין להן מקום בפורומים.

bar666xp

New member
אגב הסיבה שלא התיחסתי לשאר החברות היא פשוטה..

לרוב אנשים בארץ רוכשים D-LINK, LEVEL-ONE, EDIMAX, 3COM מקסימום COMPEX... דיי צפוי שאת הדגמים שלהם אני יזכור יותר גם את LINKSYS אני מכיר דיי במקרה כי חשבתי לרכוש נתב שלהם פעם... בסוף הלכתי על דגם של COMPEX שיצא יותר זול.

comet9

New member
אל תתנשא. תעשה טובה

עם כל הכבוד לפורומים שלך ולשיטה העקומה, היום, כל הנתבים החדשים תומכים בL2TP לי יש נתב B של לינקסיס בן 3 לפחות, ויש בו חייגן L2TP מובנה.

cheif

Member
מנהל
אתה מטעה../images/Emo70.gif

לפני שאתה יוצא בהצהרות נחרצות כדאי שתבדוק את העובדות. להלן רשימה חלקית מאוד של נתבים ממותגים ידועים שנמכרים בארץ ושאין להם תמיכה ב-L2TP: Belkin F5D8230 NetGear DG834G LinkSys WRT54GC מעבר לכך, רוב הנתבים החדשים שנמכרים היום בארה"ב לא תומכים בחייגן L2TP של הכבלים. כל ה-LINKSYS-ים, ה-NETGEAR-ים, ה-BELKIN-ים החדשים שתומכים ב-PRE-N אינם כוללים חייגן L2TP של הכבלים. כאשר בשנה הבאה יגיעו נתבי N לארץ אני מסופק אם תהיה בהם תמיכה בחייגני L2TP. זו גם אחת הסיבות שרוב ה-ISP בארץ יורדים היום מהדרישה לחייגן ומעבירים את הלקוחות שלהם ל-MPLS. לצערי הגולש bar666xp הטעה גולשת תמימה ששאלה שאלה ומכאן התפתח כל הדיון הזה. חבל שאתה טורח להוסיף בנזין למדורה כאשר bar666xp כבר הודה שהוא טעה.

bar666xp

New member
לא מכיר ספציפית את הדגמים..

אבל האמת היא שתמיד יש חלופות... לדוגמה ברוב המקרים אפשר להגדיר את החייגן במודם DSL... אבל זה עשוי לצור רשת קצת עקומה ע"י חיבור המודם לחיבור LAN במקום לחיבור הWEN ולפעמים מצריך הגדרת הLAN בנתב בצורה מיוחדת... אאל"ט גם זה מופיע בכל המדריכי משתמש של הנתבים... בכל מקרה גלשנו רחוק מהשאלה של פותח השירשור... והערה לגבי בארץ ובשאר העולם... בארה"ב לדוגמה יש עוד משהו שמספק ביכלל ADSL? אאל"ט כבר מזמן רק SDSL. TELSTRA יש שימוש בזה להוציא באוסטרליה? לא חסר הבדלים למינייהם וסביר כי רוב אם לא כל הנתבים שייובאו לישראל יהיו תואמים לכל צורות החיבור הנפוצות בישראל. נכון להיום לא זכור לי נתב שנימכר בישראל כיום שאין בו את כל החייגנים... {וזה לא אומר שאין זה אומר שאני לא זוכר כזה}. בו ניסגור את הויקוח/דיון הזה בכך שאנכנו מסכימים בכך שאנכנו לא רואים את הדברים מזווית זהה... אגב לא אמרתי שאין נתבים שאין בהם חייגן זה או אחר אמרתי ואני יחזור כי כל הנתבים האלחוטיים שנמכרים כיום בארץ מכילים את כל החייגנים {עד כמה שידוע לי בכל אופן}... ואני בהחלט מודה לך על תשומת הלב ל... איך כתבתי שם משהו עם חיבור מודם USB לנתב? {אתה בהחלט צודק לא קיים דבר כזה לא שאני מכיר דבר כזה בכל אופן}.

Jan22

New member
יש דרך לתקן אנשים

אתה לא צריך להראות לאחרים כמה שאתה מבין ולהוציא את הצד השני עם הרגשה של ''אני טיפש'' .מה שעשית פה הוא צעד מאוד ארצי-ישראלי ואתה צריך להרגיש בושה. אתה מנהל פורום ? פורום של מה ,של דובוני אכפת לי ? Your Attitude determines your Altitude !

יאיר B

New member
אנשים - זה מספיק עד כאן.

cheif הוא מנהל בתפוז של פורום רשתות ופס רחב (יש קישור בצד שמאל). וכן, זה אותו הפורום שאליו אנו שולחים את כל האנשים עם שאלות על רשתות וראוטרים. מדובר בפורום בניהול איש מקצוע (כלומר הוא למד את התחום באופן רשמי ויש לו תעודות מקצועיות). ל-cheif יש ניסיון רב בתחום של הרשתות, הוא מכיר ומתעסק בנושא כבר זמן רב ואין לי ספק שהתשובות שהוא נותן בפורום רשתות ופס רחב הן מקצועיות וטובות. אגב, השרשור הזה עלה לטונים קצת גבוהים. אני אשמח אם לא יהיו כאלה כאן תודה

למעלה