חיבוריות לאינטרנט

sivan120

New member
חיבוריות לאינטרנט

האם קיימים טאבלטים או מחשבים ניידים שמסוגלים להתחבר לאינטרנט כשאין חיבור wifi, כמו שעושה סמרטפון?

האם זה יקר לעשות חיבור כזה מבחינת חברת הפלאפון? (האם צריך כרטיס סים חדש וכ"ו)?

nayman

New member
בוודאי שיש!

כשאת קונה את הטאבלט, תדרשי אחד מדגם 3G+WiFi ולא WiFi בלבד....
המחיר משתנש מחברה לחברה, אבל היום המחירים שונים מפעם תודות לחברות החדשות.
אני ממליץ על HotMobile או על 012 Mobile

sivan120

New member
אבל אם הסמרטפון שלי מאורנג, אני יכולה...

לעשות קישוריות מחברה אחרת?

nayman

New member
לא הבנתי....

אם את רוצה לרכוש קו מאורנג' אז תקני מאורנג' זה לא משנה...
פשוט החברות שהמלצתי זולות יותר.

sivan120

New member
מה שאני שואלת זה שאם אני עם הפלאפון...

בחברה א' , אז אני יכולה לקחת את הקו לנייד מחברה ב'?

nayman

New member
אם המכשיר סימפרי

אם המכשיר SimFree (כלומר פתוח לכל רשת) אז בהחלט תוכלי להחליף כרטיסי סים של רשתות ככל שתרצי.
אם המכשיר אינו סימפרי ונרכש על ידיך מהמפעילות בישראל, תוכלי לפנות אל המפעילה שמכרה לך ולדרוש שתפתח אותו ללא עלות.

nayman

New member
היא שאלה על פלאפון בשאלה האחרונה

בהחלט יש טלפונים שאינם סימפרי

BravoMan

Active member
יש כמה אפשרויות:

א) את יכולה לרכוש מכל ספקית סלולר מודם סלולרי בחיבור USB, שמכונה גם Netstick ולחבר אותו לכל מחשב נייד.
(זה פשוט התקן שתוקעים במחשב, נראה כמו דיסק-און-קי, והוא נותן כלישה בכל מקום שיש בו קליטה סלולרית, כלומר כמעת בכל הארץ)

ב) יש כמה מחשבים אולטרה-ניידים שכוללים כזה מובנה, ואז את יכולה פשוט לרכוש SIM לגלישה בלבד מכל חברת סלולר שאת רוצה ולהכניס אותו ישירות למחשב.

ג) יש הרבה דגמים של טאבלט שכוללים גם הם מקום ל-SIM, וגם כאן את יכולה לרכוש SIM לגלישה מכל חברה שאת רוצה.

אין שום קשר בין גלישה במחשב או טאבלט לקו שיש לך עכשיו בטלפון.
זה משהו נפרד לגמרי וכל האפשרויות פתוחות בפניך.

יש רק לקחת דבר אחד בחשבון: בסלולר, חבילות הגלישה נמכרות לפי תעבורה, לא רוחב פס כמו באינטרנט הביתי.
כלומר, את משלמת לפי כמו המידע שאת מורידה \ מעלה.

לכן, תצטרכי לחשוב כמה שימוש את הולכת לעשות בקו, ולבחור בחבילה מתאימה.

sivan120

New member
בעצם חשבתי שאולי עדיף לי לפטופ היברידי...

שזה גם טאבלט וגם נייד- לא?

מה שחשוב לי שאני אוכל לקחת אותו בקלות לכל מקום, למשל לאוניברסיטה-
להקליד עליו (זאת אומרת שצריכה להיות מקלדת), להתחבר איתו לאינטרנט
גם במקומות שאין wifi ושיהיה קל.

אלו דגמים יכולים להיות מומלצים בשבילי? (תקציב של 4-5 אלף)

BravoMan

Active member
טוב, זה כבר נושא לדיון נפרד.

(אם כי כמובן אפשר ורצוי לפי כללי הפורום להמשיך אותו באותו השרשור)

עקרונית, גם לטאבלטים ניתן לחבר מקלדת (למשל מקלדת Bluetooth) ולהעמיד אותם באותה זווית כמו מסך של מחשב נייד.

כמובן, שתלוי בתוכנות שתרצי להשתמש בהן, ייתכן שתצטרכי דווקא מחשב רגיל עם מערכת הפעלה Windows.

למיטב זיכרוני, יש כאן בפורום משתמשת מאוד כבדה של iPad, שהשימושים שלה דומים לשלך (אאל"ט שם המשתמש שלה זה אגוזים).

אני מקווה שהיא תראה את השרשור שלך ותספר.

מעבר לזה, האם את באמת רוצה "היברידי" או פשוט נייד קטן (אולי אולטרה-בוק, אם כי הם די יקרים), זה כבר שיקול שלך.

רציתי רק להזכיר עוד אפשרות אחת בנוגע לחיבור אינטרנט:
אם יש לך טלפון חכם (iPhone או מכשיר מבוסס Android), הוא יכול לשתף את חבילת הגלישה שלו (אם יש לך כזו) עם המחשב.
יש בטלפונים כאלה אפשרות מובנית להפיכה ל-"הוט ספוט" כלומר המחשב (או כל התקן אחר) יראה את הטלפון כרשת WiFi ויגלוש דרכו.

החיסרון בשיטה הזו הוא שהיא גומרת די מהר את הסוללה של הטלפון, לכן, כמה היא משתלמת תלוי בכמות השימוש וזמינות שקעים.

sivan120

New member
אוקיי...

יש לי טאבלט של סוני ויש לי נייד של 14 אינץ' של דל שנקנה לפני שנתיים.

הבעיה שאת שניהם אני לא מוציאה מהבית- את הטאבלט כי אי אפשר ממש להקליד עליו (אין לו מקלדת)

ואת הנייד (DELL Vostro 3450 i5-2410M HD 6630M) כי הוא כבד (שוקל לפי הרישום 2.3 אבל זה מרגיש יותר) והסוללה מחזיקה כשעה.

אז אני מחפשת משהו להוציא מהבית ובגלל זה חשבתי על טאבלט היברידי או נייד אולטרא בוק (נניח של סמסונג).

אני מבינה שעל הטאבלטים יש את חלונות RT שאז הם פחות מותאמות להעברת קבצים ועל האולטרא ניידים יש את

חלונות 8 פרו...

בקשר לפלאפון- יש לי חבילה של 1גיגה גלישה ונראה לי שהיא תיגמר מהר מאוד בקישור לטאבלט או נייד.

אני את הכל צריכה לאוניברסיטה (מבחנים...מתי כבר תגמרו
) ולכן קצת קשה לי להתחיל להסתבך עם הפלאפון וכ"ו...

noa_f

New member
אם את צריכה לאוניברסיטה ורוצה מהר מהר

ושיתאים במאה אחוז בלי שתצטרכי להתברבש ולמצוא איך ותחליפים, הכי כדאי לך משהו שהוא גם טבלט וגם מריץ וינדוס 8 מלא.
כתבתי לך בפורום אנדרואיד על הסמסונג ATIV S.
יש בו גם את כל האפשרויות של מחשב רגיל וגם את הטאצ' והאפשרות להסתובב ללא מקלדת (למרות שהיא הדבר הכי קל שם, מבחינת משקל).

זו האופציה הכי יקרה, אבל היא תעבוד לך הישר מן הקופסא (עד כמה שוינדוס עושה משהו כזה...). יש אקספלורר, אם האתר של האוניברסיטה עובד רק עם אקספלורר ויש אופיס של מייקרוסופט וכו'.
היתרון הגדול הנוסף הוא שהוא שוקל רק קצת יותר מאייפד + מקלדת.

אפשרות אחרת היא כמובן לפטופ אולטרא-דקיק, אבל אני חושבת שהם עולים יותר.

ואפשרות אחרונה, שתהיה הכי זולה מבחינת מחיר התחלתי והכי קלילה מבחינת משקל, הוא טבלט כמו אייפד. שיש אינספור מקלדות שמתחברות אליו, שיש לו גם חיבור וויי-פיי וגם (אם תשקיעי יותר) חיבור סלולרי, זמן סוללה ארוך, אפשרויות כתיבה בעברית - אם כי לא באפליקציה רשמית של מייקרוסופט. אז אולי תצטרכי להעביר לעריכה אח"כ על מחשב עם חלונות. (אני לא יודעת מה את לומדת, היכן, ואילו תוכנות את צריכה).

Y. Welis

New member
ניייד עם מסך 11.6 או 12.5 יהיה קל יותר

כדאי לשאול בפורום ניידים. האולטראבוקים פחות יקרים מבעבר.

למעלה