חיבוק בטיפול NLP..

ommerl

New member
חיבוק בטיפול NLP..

בעקבות פוסט שראיתי בסוגיות פסיכולוגיות, שאלתי את עצמי לגבי חיבוק במהלך הנחיית NLP.
היה לי מורה מקסים ל- NLP שהיה מחבק הרבה. זה היה בחביבות ולא בשום צורה מינית או מאיימת.
הרבה פעמים זה היה נראה מאוד מתאים, אחרי טיפול מאוד עמוק ומשמעותי פשוט לחבק.

יחד עם זאת, אני באופן אישי לא מרגיש מאוד בנוח עם לחבק לקוחות שלי אבל תוהה- האם אני מפספס משהו?
האם יש מקרים שבה החיבוק יכול להביא תועלת ולחזק את התהליך שהלקוח עבר?

ואיך לעשות את זה בלי שזה ירגיש מוזר או לא מתאים (מעבר להבנה מי הבן אדם ואם הוא מוכן לקבל מגע או לא)?

ladybug4NLP

Active member
חיבוק זה משהו שבא מבפנים ולא משהו "לתרגל" כי זה מתאים לטיפול

לא מרגיש לך נוח? אל תעשה, אבל ממש ממש לא!

וגם הייתי שוקלת פעמיים אם מטפל גבר יחבק אישה.

בדרך כלל מטפלת שמחבקת מטופלת זה מתקבל בסדר - כי זה נתפס כ"אמהי" וגם אז כדאי להית בטוחים שזה יתקבל יפה.

יש אנשים שלא משנה מה, ולא משנה כמה יפתחו את הלב בפנייך, יירתעו ממגע

ommerl

New member
אני לא מתכוון לתרגל חיבוקים הכל בסדר

אני לא יודע איך את מדמיינת את זה, אבל אני לא מתכוון לתרגל חיבוקים.. העניין הוא, שאם אני אבין את התועלת של זה, זה כבר לא יהיה משהו לא נוח בשבילי ואני אוכל לעשות את זה בטבעיות. זה יהיה משהו שבא מבפנים כמובן..
&nbsp
לגבי מטפל גבר שמחבק אישה- מסכים איתך. אוליי אם הוא יחסית מבוגר וזה חיבוק אבהי כזה בטאקט נכון ושמירה על מידה ראויה של רפאור.
&nbsp
לגבי מטפלת- מה עם מטפלת שמחבקת מטופל? זה גם יכול להיות אימהי כזה אבל אם היא צעירה זה יכול להיות מבלבל.
&nbsp
בקיצור, נראה לי שבאופן כללי עדיף להימנע מחיבוקים. אחרי תהליך עמוק לתת לבן אדם את המקום שלו והתמיכה אבל לא צריך לתת לו כתף, פיזית.
&nbsp

זה פשוט:

זה פשוט-
קראים מחקרים על חיבוק:
http://healthy.walla.co.il/item/2811900
&nbsp
http://dryang.co.il/Magazine/ArticleSingle.aspx?artID=1162
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3969443,00.html
&nbsp
מה דעתך על חיבוק אחרי הקריאת המאמרים הנל?
&nbsp
אם יש לך \או למישהו פה מאמרים נוספים על מחקרי חיבוק
אשמח שהוא ישים פה לינק

&nbsp

ommerl

New member
לדעתי:

אני מכיר מחקרים. אני לא אוהב לקרוא מחקרים באתרי חדשות. במיוחד לא YNET. לא ממליץ בכלל להסתמך עליהם.
&nbsp
אני יודע שחיבוק גורם לשחרור של אוקסיטוצין שידוע כהורמון שמפרק הורמוני סטרס ומונע את ההשפעה השלילית שלהם על הלב. זה מספיק לי כדי להבין את היתרונות הכלליים של החיבוק.
&nbsp
אני חושב יותר בכיוון של העצמת הדרמה, למשל כשאת נפרדת מחלק באישיות שלך שלא רצית אבל היה קיים בך הרבה זמן. זה הרבה פעמים דרמטי מאוד ומרגש.

אז

תבקש מהאדם שיחבק בדמיון את הדמות שנפרד ממנה
או לחילופין הדמות החדשה שהוא יצר.
&nbsp
מדובר על תהליך שחרור מתלות/מהרגל נכון?
תהליך מקסים..

ommerl

New member
לאו דווקא

אני לא מדבר על תהליך ספציפי. גם שחרור מפוביה/תלות בעישון/פחד כל דבר שהיה הרבה זמן- זה תהליך דרמטי. אני תמיד נותן מקום ל"פרידה" כשזה שינוי עמוק ברמת הזהות.
&nbsp
להגיד לו לחבק בדמיון- לא מתחבר לזה וזה לא משרת שום מטרה (אלא אם הוא נפגש עם מישהו בדמיון לפני זה).

חיבוק

אני חושבת שזה תלוי באישיות האדם
&nbsp
האם אתה מפספס משהו?
לא.
&nbsp
אם אתה לא נוהג לעשות זאת
אל תעשה זאת
&nbsp
המחבקים
האנשים האלו
הם אנשים שזה בא להם בטבעיות
המרצה שלי שנה שנייה היתה המחבקת
היה ברור בשפת הגוף שלה שהיא באה לחבק... חחח ואני הייתי נרתעת..
עד שבסוף ניסיתי, וזה היה כייף...
&nbsp
בקטע הרוחני, חיבוק זו העברת אנרגיות בין האנשים...
ובקטע המדעי, קראתי שחיבוק טוב לבריאות
אנחנו יצורים של מגע
&nbsp
לדעתי המטפל לא צריך להיות המחבק
אלא אם כן רואים בשפת הגוף שהמטופל רוצה חיבוק, טפיחה על השכם, או פשוט להחזיק את ידו
כן יש את האנשים האלו-שהמגע חשוב להם
התחישתיים...
&nbsp
אצלך ''הבעיה''
שאתה גבר
&nbsp
שזה אומר בקטע של המגדר, ומה שהולך היום בעולם
זה אומר:
אישה-לא כדאי לחבק בשום אופן - אחרי כמה ימים לך תדע שאולי היא תפרש זאת כהטרדה מינית.
&nbsp
גבר- גברים לא מתחבקים (אלא אם כן עדות מסויימות מאוד), זה הקטע המגדרי, שגבר לא בוכה לא מתחבק וכו...
נו ככה זה האמונות הקולקטיביות האלו
בגלל כל האמונות האלו, והחלוקה המגדרית הזאת:
כגבר לא כדאי לך להיות המחבק..
&nbsp
אישה מטפלת יכולה לחבק אישה...
גבר..
זה לא ממש כדאי...
&nbsp
&nbsp

ommerl

New member
מסכים איתך

בשורה התחתונה אני גבר וזה מקור להרבה בעיות אפילו אם הייתי טיפוס מחבק

יש פיתרון

&nbsp
"אני גבר וזה מקור להרבה בעיות"
&nbsp
היום יש טיפולים - נוגדי טסטוסטרון, תוספת אסטרוגן, ניתוחים קוסמטיים שונים ובסוף ניתוח לשינוי המין - והבעיה נפתרת.
&nbsp
-- אריק

נלפיסט יש לו מספיק כלים

להרגיש, לדעת, להבין, לראות, לשמוע
מי האדם מולו, עם מי הוא נמצא בחדר.
אותו דבר לגבי המנחה, הוא יודע בכל החושים מה הוא יכול להכיל.
יש כאן בקשה למידע טכני במילים הבאות שאם תהיה הבנה לגבי מה חשוב בזה אז אוכל לחבק.
חיבוק הוא משהו שבא מבפנים.
מי שמרגיש שזה לא מתאים לא....אז לא.
***נכתב באופן כללי ולא כביקורת אישית על שואל השאלה

ladybug4NLP

Active member
כבר למדתי שאם אתה מרגיש טוב עם משהו-גם הצד השני מקבל את זה

בצורה הנכונה.

אני למשל מתקשה בזכירת שמות של אנשים. אז גם אם א בטוחה שהייתי חייבת לדעת מי עומד מולי-ואני לא,
אני נוגעת קלות בזורע, מחיייכת ואומרת" שליחה, אני לא זוכרת איך קוראים לך" או "תוכל להזכיר לי איך קוראים לך" וכד'.
בהתחלה היה קשה כי חשבתי שאנשים יתרגזו או ירגישו שלא בנח ולהיפך...אני מרגישה במח, בן שיחי מרגיש את זה ולכן גם
הוא מרגיש בנח ובא לציון גואל.

למרות זאת-תמיד יש יוצאים מן הכלל - אם כי ממש מעט.

לפני כמה שנים התבקשתי לצלם בוידאו הרצאה במכון אדלר.
ישבה לפני מישהי והסתירה את המצלמה.
נגעתי בזרוע שלה בקלילות ובקשתי ממנה לזוז מעט - והיא פתחה עלי פה "את לא תגעי בי, אף אחד לא יגע בי, למה את נוגעת בי וכד'.
יכול להיות שאיכשהו הבקשה היא זו שעוררה א חמתה והיא הסתתרה מאחורי ה"הנגיעה". פשוט לא הייתי ערה כי היא ישבה עם הגב אלי
ולא ראיתי את הפנים שלה. יכול להיות שפנים-אל-פנים זה היה אחרת, ואז הייתי חשה את ההתנגדות והייתי מסתפקת בבקשה.

צריך "להרגיש"

למעלה