חטיף לארוחת בוקר

זה לא כל כך פשוט. גם אם כולם בעד "ארוחת בוקר בריאה"

תגלי שלא כל כך פשוט להגיע להסכמה איפה עובר הגבול. אז יסכימו לא לשלוח סוכריות וביסלי. אבל מה עם חטיפי אנרגיה? ממתק או אלטרנטיבה סבירה? ומה עם סנדביצ'ים עם שוקולד או ריבה? מותר כי זה סנדביץ' או אסור כי זה מתוק? והאם באמת פרוסת עוגה ביתית היא ארוחת בוקר כל כך יותר גרועה מלחם לבן עם חמאה? ומהעם קורנפלקס וחלב? מותר? ואם במקום הקורנפלקס מביאים סוג אחר וממותק יותר של דגנים? יוגורט מותר? גם אם הוא ממותק? ומעדן שוקולד? ומה עם האיזון? והאם ארוחת בוקר שכוללת כריך מחיטה מלאה עם אבוקדו ועגבניה ולצדו חטיף שוקולד טובה פחות מלחמניה לבנה ריקה וזהו?

בי"ס יכול לאכוף איזשהו איסור כללי על ממתקים וחטיפים "הרדקור" אבל הורה שחשוב לו לשמור על מגבלות יותר מוגדרות יגלה שמאוד קשה לשכנע את כל בית הספר שדווקא הגבולות שלו הם הנכונים.

וזה גם לא רק עיניין של גבולות, אלא של חילוקי דיעות לגבי מה

זה בכלל בריא.
יש מי שיחשוב שחביתה או גבינה בלחם זה מזעזע ממש, ויש מי שיחשוב שזה בריא ומומלץ בארוחת עשר.
בכל מקרה בגן הקונצנזוס של מה אסור להביא חל גם על מעדנים/ שוגי ושאר חטיפי אנרגיה/ אקטימל, אז מניחה שאפשר לאכוף את זה גם בבי"ס. האיסור לא רק תזונתי (אלא לדעתי גם עיניין של "להוציא את העיניים" לילדים אחרים).

גם בגן לא היה קונצנזוס וכל פעם היו ויכוחים בנושא באסיפת

הורים. בגן חובה הגננת ביקשה לא להביא מעדני חלב או קורנפלקס עם חלב, גם כי זה לא בריא וגם כי זה מלכלך, והיו הורים שממש התנגדו כי הילדים שלהם לא אוכלים סנדביצ'ים ומבחינתם לשלוח להם מעדנים או קורנפלקס הייתה אלטרנטיבה מצוינת.

אז אצלינו ממושמעים
הגננת פשוט הודיעה שאלה הכללים, וזהו.

kokula12

New member
אצלנו אפילו לא טורחים להתווכח

פשוט די עושים מה שבא להם.

מה שאותי באמת הרגיז היה שבקייטנה של הצהרון הציעו באופן רוטיני כריך עם שוקולד לארוחת עשר כי היה ילד שאמא שלו (שבמקרה היא גם גננת) טענה שהוא לא אוכל שום דבר חוץ מכריך עם שוקולד. אז הציעו לכל הילדים כריך עם שוקולד כאחת מהאופציות (מול כריך עם גבינה צהובה או עם חומוס). נו, די ברור מה הרוב המוחלט של הילדים בחרו...
(אני די התעצבנתי מזה והתקשרתי לחברה שהפעילה את הקייטנה בדרישה להפסיק את זה. הפסיק וחזר. לא השאירו לי ברירה אלא להיות קרציה).

אני יודעת שגם לארוחות עשר בגן ילדים מביאים כל מיני דברים שבעיניי הם בגדר ממתק, למרות ההצהרות הרשמיות שצריך להביא כריך פרי וירק. לשמחתי למתוקי ממילא יש העדפות יחסית בריאות, כך שהוא מספר לי מה אחרים מביאים בגדר סוג של "נו-נו-נו להם".

אבל כמו שכתבתי, מאוד קשה להגיע להסכמות בנושא

מה נתפס כבריא (או לפחות סביר) שונה בכל משפחה ותלוי גם בסטנדרטים שלה וגם בילד הספציפי. אמנם הילדים שלי אכלנים טוביםף או טובים למדי, אבל אני יכולה להבין גם את האמא לילד הבררן שלא רוצה שהוא לא יאכל כלום כל היום וחושבת שיותר בריא בשבילו לאכול בארוחת עשר לחם עם שוקולד או מעדן או חטיף אנרגיה מאשר לא לאכול כלום.
בקיצור - אני חושבת שאפשר לאסור על ממתקים וחטיפים הרדקור, אבל מעבר לזה את החינוך צריך לעשות כל אחד בביתו.

kokula12

New member
ספציפית לגבי הקייטנה

אני ביררתי מראש מה הם עומדים לאכול שם ונאמר לי בפירוש שהאופציות יהיו כריך עם גבינה או כריך עם חומוס. להוסיף אח"כ כריך עם שוקולד ולאפשר לילדים בני 3-4 "לבחור" זה מבחינתי לא לגיטימי (אם היו אומרים מראש שזה מה שיהיה, אולי הייתי עושה את השיקולים שלי ומחפשת אופציה אחרת. גם אותה אמא ידעה, או יכלה לברר, באותה מידה כמוני שאלה יהיו האופציות).
אם היא היתה שולחת לילד שלה כריך עם שוקולד מהבית, הייתי אומרת זבש"ה (או זבש"ו של הילד). אבל לדרוש מהקייטנה שתספק את זה (ואז ברור שאי אפשר לספק את זה רק לילד אחד) ולאפשר לילדים לבחור מזה, לא לעניין בעיניי.

(אני לא מחפשת להגיע להסכמות עם אף אחד בענייני תזונת ילדים או תזונה בכלל, וברור לי שבעיני הרבה אנשים אני זו שאחשב לקיצונית, וזה בסדר. למרות שממתקים הם לא מוקצה אצלנו. הם פשוט לא נצרכים כאוכל אלא כקינוח ובאופן די מדוד)

תלוי מה סוכם מראש. אני פעם בדקתי לגבי קייטנת אומנות שהתפריט

היה אמור להיות "ללא מוצרים מהחי" (לא שעיניין אותי התפריט, ולא ע"פ זה אני בוחרת קייטנה של שלושה שבועות, אבל האחראית שם טרחה להדגיש שזה ללא מוצרים מן החי, כאילו שאכפת לי..)
משועשעת שאלתי מה זה אומר תכל'ס וקיבלתי תשובה שהכריכים לא כוללים חביתה ונקניק ("אה, בטח גבינות, וגם ממרח שוקולד כמובן
)

אפשר תוצרת בית

כדורי תמרים, עוגיות גרנולה, קאפקייק (מקמח מלא ופירות- תפוח/בננה וכאלה).
&nbsp
למען האמת אצלנו אסור חטיפי אנרגיה, יוגורטים ומעדנים, ממתקים כמובן.
מותר כריך מתוק רק בשישי.
יש ילד שמביא בשישי פנקייק ומחלק. שבוע אחד הכנתי גם אני לבקשת הילד ואז אסרו גם את זה.

למעלה