חטיף לארוחת בוקר

דה נטו

New member
חטיף לארוחת בוקר

הגברבר בן ה-7 לקוח הכל יום לבית הספר ארוחה הכוללת כריך בתוספת ירק ופרי, לאחרונה נפלו פניו כי כל חבריו מביאים חטיפי בריאות ועוגיות למיניהם והוא מרגיש שונה. לי מאוד חשוב החינוך לתזונה נכונה והילד יודע שזה "לא בריא" ובכל זאת מבואס. מאחר ואני מבינה אותו לגמרי אני מנסה למצוא איזה שביל זהב, חטיף בשקית מרשרשת שיעשה לילד טוב על הלב ושיהיה גם בעל ערכים תזונתיים כדי שגם לאמא שלו יהיה טוב על הלב. יש דבר כזה?

יש תפוחים מיובשים ללא סוכר בשקית קטנה מרשרשת

מה עם פריכיות? אצלנו זה התגלה כלהיט בקרב בת ה- 7 והתינוק.

נכון! הם גם לא מטוגנים, פשוט מיובשים ללא תוספים ואהובים

אצלינו מאוד (לא ביומיום, כצ'ופר בטיולים וכו').

דה נטו

New member
נשמע טוב

פריכיות הוא אוהב, יש שקיות קטנות של זה? (השקיות של הפריכיות הקטנות שאני מכירה הן ממש בגודל של חטיף - לא 3-4 ייצוגיות) את התפוחים לא הכרתי, אחפש בקניות הבאות. תודה

אני קונה של שופרסל והן באות באריזות של 4 יחידות בנפרד

אבל שימי לב שזה לא כזה דל קלוריות כמו שזה נראה (לדעתי כל אחת מתהדרת באיזה 30 קלוריות- כמעט כמו פרוסת לחם קל).

דה נטו

New member
אני לא מחפשת דל קלוריות

אני מחפשת דל שומנים רווים, צמחיים או מוקשים/סוכרים/נתרן
תודה

בלי שקית, אבל אני שמה להם בקופסאות קצת בוטנים בקליפה, קשיו,

שקדים, אגוזים, וזה מתקבל בברכה, מזין וטעים וגם משביע. יש גם בשקיות (אמנם לא קטנות כל כך...).

ובלי קשר, מדי פעם שולחת בקופסה גם גם ביצים קשות וגם זה מגוון ומשביע. סתם ניצלתי את ההזדמנות להמליץ :)

דה נטו

New member
תודה - אני אסתכן בלהיחשב היסטרית

אבל הילד טרם אוכל פיצוחים באופן שוטף וגם באירועים הנדירים שזה קורה זה תחת עיני המפקחת... אולי עוד שנה שנתיים...

גם אני מגוונת באגוזים מסוגים שונים (לא פיצוחים, כי לא קלויים

גם לאלה שבגן חובה.
מאוד מאוד מאוד בריא ו... טעים!

macaroni35

New member
ואצלנו הלהיט בכיתה - לחמית...

והם מחלקים את הלחמית חיטה מלאה לחתיכות קטנות שיספיק לכוללללללללםםםםםםם!!!
כל פעם אני שולחת יותר ויותר...

והיא מתחלקת לפעמים עם אבא בחטיף Nature Valley יש 2 באריזה - שיבולת שועל וכו.....

ופירות יבשים- צימוקים, תמרים....

דה נטו

New member
בדיוק השבוע התלבטתי אם לקנות את זה

משום מה זכור לי שיש שם אחוזי שומן גבוהים - אבל אולי אני טועה - תודה על הרעיון

moma422

New member
הילדים אוהבים דברים בשקית

גם רצועות פלפל גזר בשקית שאפשר לנשנש זה נחמד.
קלמנטינה/תותים/ענבים בשקית.
צימוקים, תמרים...
קורנפלייקס לא ממותק
&nbsp
כל דבר שאפשר להסתובב עם שקית זה בסדר

&nbsp
גם אצלי הילדים לפעמים באו עם סיפורי: "ילדים אחרים מקבלים (חטיף, מעדן, באגט)"... בעיני זה לא סיבה לתת משהו, כנראה שלחלק מהילדים יש ואני בטוחה שיש כאלו שאין.
אצלנו קיבלו חטיף אחרי ארוחת צהריים בבית, ככה זה אצלינו ולא שלחתי עם הילד דברים. בעיני זו גם הזדמנות ללמוד שלא תמיד יש לכולם אותו הדבר באותו הזמן. וזה בסדר ואתה צריך למצוא דרך לנחם את עצמך כי זה משהו שקורה המון פעמים בחיים.
&nbsp
אני מודה שזה לא עלה המון פעמים, וכנראה שאם הייתי שומעת הרבה תלונות הייתי שוקלת להוסיף משהו (כמו שציינתי למעלה)

macaroni35

New member
אצלנו לא הייתה בקשה או סיפור פשוט כל הכיתה משתפת...

וזה מאוד נחמד בעיני...הם מאוד נדיבים בעניין.
אז לא איכפת לי מדיי פעם לתת יותר מהמתבקש - בסה"כ זה לא כמויות גדולות.
הארוחה שלה כוללת - כריך, פרי וירק והתוספת לפעמים שציינתי בד"כ בימים הארוכים 13:30 ו-15:00 ביום המקהלה.

ומהזמן שביליתי בכיתה בשנים א וב' גיליתי שילדים כמעט לא מקבלים ארוחה מלאה ונשארים רעבים כן...עצוב.
והם אפילו מבקשים מחברים לתת להם חצי מהכריך או הפרי....וזה קצת מעך לי את הלב.

ולכן כיום יש בביה"ס בחדר המורים לחם פרוס וממרח / גבינה למריחה והם נשלחים לשם.
ואני שולחת תמיד יותר, שתחלק לכל מי שרק רוצה - זה משמח אותי.
והיא קיבלה ממני הנחייה שמה שהיא לא אוכלת לתת לחברים ולא להחזיר הביתה.

אצלנו, גם בגן וגם עכשיו בבי"ס, אוסרים להתחלק

אלא ברשות של גננת ועכשיו מורה, כלומר אם למישהו שכחו לתת פרי או משהו, הוא אומר לגננת והיא מבקשת ממישהו להתחלק איתו. אבל אסור סתם להעביר. בהתחלה האיסור הזה נשמע לי תמוה ומרגיז, אחר כך הבנתי שהוא כנראה נועד לעודד גם ילדים לא-אכלנים לאכול את האוכל שלהם.

על הדרך, אני מסתכלת מה נשאר בקופסה בסוף היום וזה עוזר לנו לשים להם דברים שהם באמת אוכלים (או לפחות אוכלים יותר מדברים אחרים).

shtuli

New member
בגזרת הסמי-בריאים - חמוציות! ותמרים עם אגוזי מלך.

והפחות בענייני בריאות:
סנדוויץ' ביסקוויט עם נוטלה.

נסו לדבר עם המורה והמנהלת

הכאילו חטיפי בריאות האלה הם ממתקים לכל דבר, וגורמים נזק.

אני לא פאנאטית, ואוכלים אצלי ממתקים - אבל לא נראה לי הגיוני שילדים אוכלים חטיף בכל יום באופן קבוע. זה פשוט לא בריא

דברו עם המורה. המקרה הטוב - יתגלה כמקרה קלאסי של "לכולם נותנים" - יתברר שרק ילד אחד מביא חטיפים, וגם זה רק פעם בחודש..
אם המורה תאשר שאכן הכיתה מוצפת בממתקים על בסיס יומי - נראה לי שווה לבקש מהמורה והמנהלת לעשות פעילות הסברה קצרה להורים. להזכיר להם מה מומלץ לשלוח לארוחת 10, ומה לא.

לא ניסחתי טוב...

לא התכוונתי לתת להורים שיעור בתזונה....

אצלנו המנהלת כאשר היא שולחת מייל עם כל מיני הודעות, אז לפעמים היא מוסיפה משפט בנוסח "ואני מבקשת להזכיר לכם להקפיד על ארוחת בוקר בריאה"

אפשר גם באסיפת הורים, להוסיף משפט או שניים של המורה

(כל זה אם באמת המצב שם כמו שהאמא תיארה... שהילד כל הזמן מוקף בחטיפים וממתקים ... אין טעם להטיף לכיתה אם יש רק ילד או שניים שאוכלים ככה)

אה, זה משהו אחר.

זה באמת משהו סביר יחסית. חשבתי שאשכרה התכוונת שיזמינו את ההורים כדי להרצות להם על זה שהם שמים חטיפים בארוחת עשר של הילדים שלהם.
אני מכירה בתי ספר שמגבילים את מה שאפשר להביא לארוחת עשר, אבל על שיעורים להורים עוד לא שמעתי...

למעלה