חטיבת כפיר

t i p o

New member
חטיבת כפיר

אם למישהו יש שאלות, אני אשמח לענות. אני בן, מ"מ טירונים בחטיבה.

t i p o

New member
בעוד יומיים 20 בע"ה

המסלול שעברתי: טירונות רובאי 05, 4 חודשים. אימון מתקדם: נמשךכ10 שבועות, ועוסק בעיקר בלש"ב, לוט"ר, פיקוד... תעסוקה מבצעית בגדוד (במקרה שלי דוכיפת): סיורים, מארבים,שת"פ עם כוחות נוספים. אחרי שלב התעסוקה המבצעית יצאתי לקק"צ בלי קורס מפקדים לפני כן. היום אני קצת יותר מחודשיים אחרי הקורס.

lala land

New member
איך הגעת לקק"צ בלי מ"כים ?

זה משהו חדש ? לא הכרתי שקורים דברים כאלה.. הייתי בטוח שחייבים קורס מ"כים קודם

t i p o

New member
מקרים בודדים

אני לא סמכתי על האפשרות הזאת ולא ממליץ לאחרים לסמוך גם כן.

atypique

New member
לא היה ולא יהיה

לעולם לא יכנס חייל לקק"צ להב בלי קורס פיקודי. לעולם לא. יתכן בלי רובאי 06 פיקודי, אבל חייב ברקע קורס פיקודי, כאשר מש"ק מודיעין נחשב גם כן.

t i p o

New member
אני כבר רואה לאיזה בור נגררתי

בכל חיל בו תעשה טירונות 03 או 04, תהיה חייב בקורס פיקודי שישלים לך רובאי ל07, אבל אחרי טירונות 05 (לפחות אצל חי"רניקים וסיירות) אתה עושה רובאי 07 באימון מתקדם ועובר הכשרה פיקודית זוטרה.

atypique

New member
...

מצב כזה בלתי אפשרי, שאלתי את שליש בה"ד 1. בכל חיל שיש בו טירונות רובאי 03/04 - הקורס הפיקודי משלים לרובאי פיקודי 06. אין שום קשר להכשרת רובאות 07 של כל לוחם חי"ר פשוט (סיירות עושים בחלקם מכים סיירות, זה לא קשור) לפיקוד, בשבילם הרובאי הפיקודי הוא 08 (ה07 שלהם לא כולל בתוכו שום 06 פיקודי או משהו בסגנון). אין בטירונות או אימון מתקדם חי"ר שום הכשרה פיקודית, ומילא להב בלי קורס פיקודי - גפן בלי פיקודי? אין מצב בעולם. אבל מילא, אתה אומר, אתה בטח חריג, ושיחקת אותה...

t i p o

New member
צר לי להעמיד אותך על טעותך

הנדסה קרבית היא דוגמה טובה לטירונות רובאי 04 וקורס מפקדים רובאי 07. מעבר לזה, עליך לעשות את ההבדל (ובגדול) בין מה שכתבתי לך (שבאימון מתקדם/פעילות מבצעית, תלוי, יש הכשרה לפיקוד זוטר), לבין לעבור קורס מפקדים שנמשך כ3 חודשים.

t i p o

New member
משתנה

בטירונות+אימון מתקדם+פעילות מבצעית היציאות הן אחת לשבועיים. בקוזה כבר אחרת, מנסים כמה שיותר לאפשר יציאות של 11-3, אבל זה לא תמיד אפשרי. זה תלוי בגדוד ובפעילות המבצעית שלו בתקופה המדוברת.

orhe

New member
שאלה

מה הפרופיל שדרוש לדוכיפת? ( זאת היחידה המובחרת של חטיבת כפיר, נכון?) ואם ישנם סעיפים פוסלים? ומה אתה יכול לעשות בדוכיפת אחרי ה3 שנות שרות? זאת אומרת, איזה קבע אתה יכול לעשות שם? תודה רבה.

זו לא יחידה מיוחדת.

זה אחד הגדודים של החטיבה. הפרופיל הדרוש הוא 82+. אי אלו סעיפים לא משנים כלום, משום שאחרת לא מקבלים פרופיל 82.

t i p o

New member
82+ כמו לכל החטיבה והחי"ר בכלל,

אין סעיפים פולים. כיום ההבדל המשמעותי היחידי בין הגדודים הוא בעצם מיקומם (דוכיפת ממוקמת באיזור רמאלה, בעוד האחרים בחברון שכם וכדו...). מה שכן, לדוכיפת היסטוריה עשירה ביותר, ועדיפות במבצעים לתפיסת מבוקשים. קבע אפשר כמו בכל מקום כקצין או כנגד פלוגתי/גדודי.

t i p o

New member
בכל מקרה, אני פה עד מחר בצהריים

אם תהיינה עודשאלות. בינתיים לכל מי ששבו מהשיבוץ לכפיר: אני מבין את כל הקטע שלהשם וההיסטוריה, מה שיש לכל חטיבות החי"ר מלבד כפיר. אבל, מנגד למינוס הזה יש הרבה פלוסים ביחידה- אין, ולא גדוד אחד בחטיבה, שתופס קו קר, וזה לעולם לא ישתנה. אנחנו מתמחים בלש"ב, מה שלא קיים ביחידות רגילות, ובטח שבלוט"ר. מה גם, שבאינתיפאדת אל אקצה, תפסנו יותר מבוקשים מכל חטיבה אחרת, דוכיפת אף תפסה את ברגותי.

ממש ממש לא

היא אמנם השתתפה במבצע אך בטח בטח שלא 'תפסה' אותו.. אני אוכל לומר לך בפרטי מי עשה מה

t i p o

New member
הופה עד דוכיפת:)

אומנם דובדבן לקחו חלק במבצע לכידתו, אבל זה לא מוריד מידה של דוכיפת בתפיסה.

תראה לדעתי אתה עברת קצת על

בט"ש אבל חפיף.. נראה לי גם ככה כולם יודעים מי עשה מה ובלי לזלזל, דובדבן עשו את הרוב. שוב בלי לזלזל כי אם דוכיפת לא היו עושים את מה שעשו, אז דובדבן לא היו עושים את מה שעשו.. בקיצור דוכיפת אחלה גדוד, לדעתי אם 900 אז רק דוכיפת.

t i p o

New member
אל תדאג זה לא סוד

מעבר לזה, ברור דוכיפת כבוד! (בקרוב מתחיל המחזור הראשון שלי, ואם יבוא לי חייל ויוציא מהפה מילה אחת רעה על דוכיפת, אני באמת אגרום לו לשנוא אותי:))

למעלה