חטיבת חי"ר חדשה!!!!!!!!!!!!

• פותח הנושא royh
  • פורסם בתאריך

royh

New member
חטיבת חי"ר חדשה!!!!!!!!!!!!

אני מניח שרובכם לא שמעתם על זה אבל בתור אחד שמכיר הרבה אנשים במקומות סודיים בצבא עוד שנה תקום חטיבת חי"ר חמישית וחדשה כאשר שמה בישראל יהיה "ארז" כאשר חטיבה זו תהיה התנדבותית כמו הצנחנים ומחזור הגיוס הראשון אליה יהיה בנובמבר 2003 אני מניח שאתם תשמעו עליה בחודשים הקרובים

אה?

עוד מעט יבואו הרבה אנשים ויגידו לך שלמדינת ישראל אסור להחזיק יותר מ4 חטיבות חי"ר בסדיר, ולכן מה שאמרת לא הגיוני. והם צודקים.

1785

New member
את צודקת, אבל......

אפשר להמציא משהו דומה לחי"ר, כמו חי"ר משוריין ואז לישראל מותר כל עוד באופן רשמי זה לא חי"ר.

MIG

New member
למה ?

לישראל אסור להחזיק ביותר מ4 חטיבות.?

נובמבר 2

New member
עניין של הסכמים בינלאומיים

החלטות או"ם, הסכמי הפסקת אש וכו´ וכו´... ואכן- יש דרכים לתחמן- כמו למשל גדודי החי"ר-מ"כ (דוכיפת, חרוב וכו´) שהם גדודי חי"ר לכל דבר שעוזרים לשאת בנטל הלחימה של החי"ר והם בגודל של חטיבה (4 גדודים)- אבל בגלל שהם שייכים לשיריון וכל גדוד שייך לחטיבה אחרת, אז זאת לא הפרה בוטה של ההסכמים. אותו דבר לגבי הנדסה קרבית שמאז שנות ה-80 הלוחמים שלה מוכשים כלוחמי חי"ר לכל דבר ותופסים קווים. אבל אין סיכוי שתקום חטיבת חי"ר שיצהירו עליה בפירוש שהיא חטיבת החי"ר החמישית של צה"ל, כי זה יגרום לסרט לא נורמלי בנושא יחסי החוץ של ישראל. מה גם שאין סיכוי שיחידה חדשה תהיה התנדבותית כבר מהמחזור הראשון...קודם כל יהפכו את גולני להתנדבותית מן הסתם עקב הביקוש העצום...

praetor

New member
יש לך כמה טעויות -

גדודי החירמ"כ (שמשון, חרוב, דוכיפת והגדוד החדש - לביא) שייכים לחיל-רגלים, ולא לשום חטיבה. אין להם קשר לחיל השיריון. קיים גדוד נוסף, נחשון, שמוגדר בכלל חי"ר קל (למרות שאין לשם הזה שום משמעות). גם הוא שייך לחי"ר. (אלה ידועים גם בתור גדודי ה-90, ע"ש המספרים שלהם)

אתה טועה!!!

אני גר ליד הבסיס של דוכיפת והם מסונפים לחשטיבת שריון ("עקבות הברזל") ובמלחמה אמורים לנוע איתם. מה שקורה כיום זה שמקימים גדוד חירמ"כ לכל חטמ"ר באיו"ש. דוכיפת שייכת לבנימין ולביא לחברון, ואם מישהו יודע על שאר הגדודים שיכתוב בבקשה. יום טוב!

חיפו

New member
בטחון שדה...?

בתור אחד שמכיר הרבה אנשים במקומות סודיים בצבא לא שמעת אי פעם על בטחון שדה?!?!?!

למעלה