חטיבת ביניים

אורי 73

New member
חטיבת ביניים

שלום לכולם
אני אם לילד מקסים בן 12 שזכה בהפרעת קשה ADD ' וקשיי לימוד מסויימים.
הבן שלי עולה בשנה הבאה לחטיבת הביניים,נאמר לי שצריך לעשות שוב את האבחון הפסיכודידקטי... מתי בדיוק בתחילת כיתה ז או בין ז' לח'???
בנוסף האם בחטיבת הביניים אמורים גם לקבל התאמות במבחנים, ויסות כמויות החומר למבחנים,הארכות זמן,ויסות שיעורי בית,הקראה,מתן דפים מודפסים לבעלי דיסגרפיה,וכו'..
בעצם כל הדברים שקיבל ביסודי ובזכותם הוא עובר את ביה"ס כמו מלך!!! למרות הפרעת הקשב.
האם אני צריכה לתאם פגישה עם יוצת ביה"ס בטרם הוא עולה לחטיבה? ואך לפי ניסיונכם מתנהלים ומתייחסים לילדים בעלי הפרעת קשב וקשיי לימוד בחטיבה?
תודה אורי

טוב אז ככה :

1. את צריכה ו. שילוב לתאם מול היועצת כבר לקראת סוף ו' עדיף לשריין מקום מוקדם .
בועדה את צריכה להתחייב להביא אבחון מעודכן בתחילת השנה .
2. את האבחון צריך לעשות בתחילת כיתה ז' אחרי ה1/9 של כיתה ז'
בכדי שהוא יתפוס לבגרויות .
3. תלוי בבי"ס אבחון פסיכודידקטי ממליץ על התאמות בי"ס לא חייב לקבל את כל ההמלצות .
4. הבת שלי עם אבחון פסיכודידקטי קיבלה בז' וח' אסטרטגיות למידה על חשבון פטור משפה שלישית ערבית , מאוד מאוד עזר לה וכיום היא ביב' ללא עזרה לימודית אבל עם ההתאמות של האבחון ( חלקן - אין לה הקראה רק באנגלית )
מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה
אני באותו מצב עם בן כיום בו'

אבחון שנעשה אחרי ה-30 ביוני- תופס לבגרויות

לא צריך ולא כדאי לחכות ל1 בספטמבר, זה חשוב כי כדאי שהילד יגיע עם האבחון המעודכן כבר בתחילת השנה.

את האבחון עושים בסוף כיתה ו'.

ולא דקה לפני החופש הגדול. האבחון הזה תקף עד ללשכת הגיוס. {לצו ראשון רצוי להגיע עם האבחון}.
כבר בחטיבה בית הספר מחויב להתנהל לפי ההמלצות- כולל כל ההתאמות
כדאי מאוד לידע את היועצת לפני תחילת הלימודים כדי שבבית הספר יהיו מוכנים לקבל אותו, לעזור לו, ולתת לו את כל ההתאמות מההתחלה בלי להגיע למצב שהוא לא יקבל כלום , יכשל, ויצטרך להילחם על זכויותיו.
איך מתיחסים לילדים שלנו בחטיבה? זה תלוי בבית הספר. הבן שלי השנה בכיתה ז'. יש שיתוף פעולה מעולה עם המורים והיועצת, הילד פורח ואוהב ללכת לבי"ס.

אלו הוראות חדשות ? לפי היועצת שלנו גם לועדת

שילוב כמובן שהן בערך באפריל מאי לא לעשות אבחון ורק מה1/9 אם השתנו ההחלטות אשמח לראות מסמך של משרד החינוך

ברור שלצו ראשון הולכים עם האבחון יותר מכך שולחים בפקס שבועיים לפני אבל עד צו ראשון יש זמן .

לא הוראות חדשות

היועצת כנראה טעתה.
מתמיד זה היה תקף לבגרויות אם האבחון נעשה החל מה 1 ביולי שאחרי כיתה ו'.
כך זה אצל הילדים שלי בכל אופן...האחרון כאמור אובחן במהלך חודש יולי האחרון, התוצאות הגיעו לפני כמה שבועות ליועצת בית הספר, מיד היא סידרה לו "כרטיס", הודיעה לכל המורים, והדריכה אותם. ברור לה ולכולם שזה הכרטיס שילווה אותו מעתה ועד לאחרון מבחני הבגרות.

למעלה