חטיבת ביינים

אורי 73

New member
חטיבת ביינים

תודה לך על התשובה המהירה.
אני מאוד חוששת מחטיבת הביניים, כל מי שדיברתי איתו אומר שהמערכת שונה לחלוטין מהיסודי והרבה פחות נגישה ומבינה, אין לי כוח להתחיל שוב את כל המאבקים מההתחלה!!!
עד שהגעתי למצב של היום ,עברנו הרבה הבן שלי ואני והוא היום אחד התלמידים המצטיינים בשכבת ו' , מן הסתם עם הריטלין ועם התאמות למיניהן אבל ללא ספק הנגישות והנכונות של ביה"ס יחד עם עבודה קשה מצידו הניבו תוצאות יפות מאוד ואני חוששת משנה הבאה, מקשיים ומחוסר נכונות שיובילו שוב לירידה בהישגים מבחינתו ומאבקים מול החטיבה.
אורי

א. בשביל לענות עושים תגובה להודעה אחרת תתפזרי

על כל הדף ולא יהיה המשך למקור ההודעה

מזלי שהחטיבה שלנו מחוברת ליסודי והמלחמה היא להצליח להשאיר אותו לז' וח' ושיעבור יחד עם כולם בט'
אז כבר יעבור לבי"ס שהבת לומדת לכיתה קטנה / מב"ר/ אתגר .

אני חושבת שאתם צריכים לברר איזו חטיבה הכי מכילה וטובה באיזור
שווה לכתוב איזור / עיר ויהיו הורים או יועצים שיוכלו להפנות אתכם
כמו כן להתייעץ עם היועצת של היסודי הוא לא הילד הראשון שמאובחן שעבר מהבי"ס שלכם ואני למדתי לסמוך על העצות של היועצת , לסמוך על הידע שהיא אוגרת אצלה .

בטוחה הבטן מתהפכת לך

אורי 73

New member
חטיבה

לצערי אם אני אסמוך על היועצת של ביה"ס של הבן שלי אנחנו לא נגיע רחוק, האישה במשך 5 שנים לא עזרה לי ולו במעט, התחננתי לפניה למעט הכוונה ועזרה מול המורים וביה"ס וקיבלתי רק תירוצים עלובים והתנערות מאחריות,רק אחרי שערבתי את משרד החינוך , היא קיבלה בעיטה הגונה ועשתה כמה דברים פעוטים וחסרי משמעות למען הבן שלי , אבל אני סידרתי הכל לבד מול המערכת! היום אני פונה הישר למנהלת והכל פועל לשביעות רצוני.
אני אפנה לחטיבה ואסגור פגישה כפי שהצעת לי , עם היועצת שלהם.
רציתי לשאול עוד משהו, נאמר לי ע"י משרד החינוך שאין מחויבות לגשת למייצבים שמתבצעים ביסודי ובאמת משנה שעברה הבן שלי העדיף לא לגשת למיצבים (מלבד מתמטיקה),
האם גם בחטיבה ובתיכון לא חייבים לגשת למייצבים? (שונאת את המייצבים האלה- כל השנה לומדים רק למייצבים, לשם של ביה"ס!!!)
אורי

מעבר לאין חובה צריך לעשות מרד הורים

ולא לשלוח בכלל את הילדים , המייצבים הם שערוריה של משרד החינוך לבדוק את המורים בפועל כיתה ה' לדוגמה 5 מיצבים כל המערכת השתגעה ובמקום ללמד את החומר של כיתה ה' חצי מהשנה עבדו ללמד חומר למיצב

אין חובה להגיע למיצב יש מיצבים גם בכיתה ח'
אין מיצבים בתיכון - שם כבר יש בגרויות החל מכיתה י' .

מנהלת זה מצויין
גם כאן דלת המנהלת פתוחה בפנינו אבל אנחנו לא דוגמה בי"ס התיישבותי של מועצה איזורית המנהלת חברה אישית ולא מעט מורות גם , 15 שנה באותו בי"ס עם ארבעת ילדיי .

מעבר לחטיבת ביניים

הגישה בחטיבת הביניים באמת שונה, בדרך כלל היא יותר מובנית ומסודרת.
לדוגמה: הילד לא צריך לבקש התאמות ובמקום זאת היועצת מציידת אותו בפתק
אותו הוא מוציא ומניח על השולחן בזמן המבחן, ועוד.
המורים בחטיבות הביניים עוברים יותר השתלמויות בנושא לקויות למידה והפרעות קשב
אמנם העומס הלימודי גדול יותר, יש נדידות בין חדרי הלימוד המקשים על הילד
אבל, בהרבה חטיבות ביניים, יש פתיחות והבנה גדולה יותר מאשר בבתי הספר היסודיים.
אני מקוה שתיפלו על צוות כזה
ציפי קוברינסקי

חטיבת ביניים

הבת שלי עם ADHD ועם לקויות למידה, עלתה השנה לחטיבה.
ביסודי היתה בכיתה לחינוך מיוחד וכל המשתמע מכך.
השנה מן הסתם עלתה לכיתה לחינוך מיוחד בחטיבה (9 ילדים בכיתה) וגם שם כמו לכיתה לחינוך מיוחד כל ההתאמות וצורת הלימודים המותאמת לכל תלמיד.
נכון שהמערכת שונה מיסודי, אך מתחילת השנה ראיתי רק הכלה וניסיון לבוא לקראת בתי בכל דבר, אולי זה בגלל שזה רק ההתחלה, אבל בכל אופן עושה רושם מצויין שיש עם מי לדבר, כולל המנהלת.
ילד שלומד בכיתה רגילה עם מורת שילוב (יש לי גם ילדים כאלה ביסודי) יקבלו את אותם התאמות גם בחטיבה.
לגבי מיצב, כל פעם שיש מבחן כזה אני מעבירה מכתב למנהלת שאני לא מוכנה שהילדה תעבור מבחן כזה וזהו, באותו זמן היא עושה משהו אחר.
וחוץ מזה, אני מציעה לך לקבוע פגישה עם יועצת החטיבה כדי לבדוק את האפשרויות שיש לכם ואז תראי שהשד אינו נורא כל כך.

למעלה