חטיבה צעירה

orit952

New member
חטיבה צעירה

אשמח לשמוע פרטים על חטיבה צעירה. האם זה מומלץ? מה יתרונות ומה חסרונות? האם יש כאן ילדים שלומדים בחט"צ בלווי של סעיית?

yonitbrk

New member
לא יודעת להגיד אם מומלץ או לא

רז, הגדול שלי, ילד ללא לקות של אוטיזם, למד בתחילת דרכו, בגיל 5, בחט"צ בראשלצ, שם השיטה היתה כזאת: היו שתי כיתות נפרדות, להם חלל משותף ,ששימש למשחקים, יצירה, וכו', הכיתה היתה מחולקת לילדי גן חובה וכיתה א', כאשר המפגש הראשון של הבוקר היה משותף, ואז ילדי כיתה א' נכנסו לכיתה ללימודים, וילדי הגן, אלה שהיו גבוהים מספיק נכנסו גם, ואלה שלא נשארו במרחב עם הסייעת . ההפסקות והפעילויות שלא היו קשורות ללימודים השוטפים היו משותפים לכולם. רז שהיה חלש, פיזית וקוגנטיבית , לא השתלב שם טוב, ודי הלך לאיבוד. האמת שאז התחלנו לשים לב שיש לו בעיות והתחלנו בתהליך של איבחונים, שהעלו שיש לו לקות של קשב וריכוז. בסוף השנה הוצאנו אותו משם והעברנו לגן חובה רגיל, ז"א השארנו אותו שנה נוספת בגן רגיל, בו הצמדנו לו גננת שיח שתגברה אותו פעמיים בשבוע, וכמובן רצנו ותגברנו בריפוי בעיסוק ופיזיוטראפיה. נכון זה לא קשור, אך לא לכולם המסגרת הזו מתאימה. הרבה ילדים הולכים שם לאיבוד. לדעתי גן צריך להיות גן, ובית ספר, זה בית ספר. באיזה שהוא מקום הדבר מתפקשש שם.

ל י ל ך פ

New member
גם הגדול שלי בחט"צ

כמו שהם קוראים לזה, ואני לא מרוצה. בגלל פשלה תיכנונית היתה חסרה כיתה אחת של חטצ בביהס שנפתח רק השנה, אז הבן שלי לומד במבנה שנועד מראש להיות ספריה.. הוא מופרד לשתי קומות, ככה שיחסית הם לא סובלים את הבעיות של שתי החטציות האחרות. ממה ששמעתי בחטצ שכן לומדים בחלל שתוכנן לכך, יש בעיה גדולה של רעש שמקשה להתרכז. מדובר בחלל גדול שבו שבעים (!) ילדים, שלא משנה כמה אנשי צוות יהיו שם, עדיין עושים רעש נורא. ההורים שילדיהם היו צריכים להיות בגן מתלוננים שהקטנים הולכים לאיבוד, נדרסים לפעמים פיזית על ידי הפילים הגדולים של א'. לבן שלי, שיש לו צורך גדול בפריקת מרץ והשתוללות (מאיפה זה בא השד יודע, בן לזוג בטטות), מאד נחמד שיש הרבה שעות של חצר, חלל משותף, ופעילויות של גן, אבל בתכלס זה בא על חשבון הלימודים. יש מעט שעות של לימוד, ויחסית לכיתות א' אחרות בעיר (יש איתי בעבודה עוד אמהות לתלמידי א'), הרמה נמוכה בהרבה. אני מצטרפת לדעת קודמתי, שביהס צריך להיות ביהס, וזה שנדחה לו בשנה את הכניסה למשמעת לימוד רגילה, לא בטוחה שזה כל כך טוב. כיף זה בטוח.

קרן ט

New member
אישית אני מאוד לא אוהבת...

נראה כאילו כל הזמן הברדק חוגג שם... לפחות בחטיבות שאני הייתי. מתחילים את כיתה א'כבר בגן חובה: אין זמן "משחק" וכל הזמן כותבים ועובדים שם... בחטיבות שאני הייתי אין דלת ב"כיתות" וכשהמורה מנסה ללמד ילדיי הגן משחקים...יש תחושה של בלאגן לפחות כך אני הרגשתי. יותר מידיי ילדים, זה יוצא משהו כמו 60 ילד במבנה (כיתה א' + גן) אני ממש לא אוהבת. אתם יכולים לבקש לראות חטיבה כזו ולראות גן ואז להחליט....

orit952

New member
אז אין בכלל יתרונות....

האמת גם לי זה נראה בלגן אחד גדול, אבל כשאני מדברת עם הורים לילדים רגילים, כולם משום מה מאוד מרוצים. אצלנו כל הכיתות דו שנתיות, כלומר בסופו של דבר הילד יגיע לחט"צ אם לא בגן חובה אז בכיתה א'. אז מה אתם אומרים , כדאי להגיע לשם כמה שיותר מאוחר?

קרן ט

New member
זו בעיה.....

האם אין בישוב בית ספר "רגיל" בלי חט"צ? אם כך אולי באמת כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם כדי שלא יהיה ב"הלם" בכיתה א' שגם כך היא קשה....

למעלה