חטיבה צעירה

חטיבה צעירה

מדוע לא נכנסה הודעתי לפורום. האם אני פועלת לא נכון. אני מבקשת מידע על חטיבות צעירות לקראת מעבר לישוב שבו משתלבים גני הילדים בתוך חטיבות צעירות. תודה ומקווה שדברי יגיעו לקוראים.

טלגל

New member
שלום אמא של יהל,

חטיבות צעירות כוללות בתוכן ילדים בגילאי גן חובה עם ילדי כתה א'. המטרות של החטיבות הן: לחבר את ילדי הגן לביה"ס מצד אחד ולהקל על ילדי כתה א' את המעבר לביה"ס מצד שני. כך ילדים צעירים שמוכנים כבר בהתפתחותם יוכלו להתחיל לקרוא ולכתוב וילדים בוגרים אך צעירים בנפשם יוכלו להמשיך לשחק בחצר ולהיות עם ילדים צעירים יותר בלי לחץ של השגיות. כמו בכל מקום הכל תלוי בצוות שעובד, בסה"כ הרעיון יפה, היישום שלו מהמקומות שאני מכירה לא עובד כל-כך.

דובדבן 1

New member
אפשר להרחיב ולהודות

בתור בוגרת חטיבה צעירה, עלי להודות, שמכניסים ילדים צעירים בגילאי גן ללמידה בית ספרית שאינה מתאימה להתפתחותם הרגשית לרוב. עומס רב של ילדים ודרישות. לימודים והפסקות. אין מצב שילדי הכתה זוכים להתאמה של עוד שנת גן. אלא רק בכיוון השני וחבל. בקיבוץ הפעלנו א' בתוך גן וזה עבד נפלא. בחטיבות...חבל על הזמן... אשמח לשמוע על חטיבה צעירה שפועלת אחרת.

רחלי בן

New member
משנים את הגישה

לא סתם בישובים כמו שוהם ומודיעין משנים את הדרך. חט"צים שעובדים טוב נמצאים בעיקר בחו"ל, שם מס' הילדים קטן, מס' המבוגרים גדול, והגישה אל ילדי הגן היא יותר לימודית.

תודה לכולן

תודה לכן על התשובות שמתוכן ומתוך הדיון ביניכן למדתי על החטיבה ולמדתי שאני צריכה ללמוד עוד על החטיבה אליה אמור ללכת יהל.

stavfa

New member
חט"צ

שלום לך אמא של יהל! אני עובדת במודיעין בחטיבה צעירה (אגב, אצלינו אין שום מגמת סגירה) בתור מורה לכיתה א'. אצלינו זה עובד נהדר! יש אווירה מאד חמימה, אני עובדת עם הגננת והסייעת בשיתוף פעולה מאד צמוד, לילדים של כיתה א' וגן, יש קשרים נהדרים, דבר שמעשיר את עולמם מאד, ונותן להם הרבה יותר אופציות לקשרים חברתיים. מאד תלוי על מה נופלים. אם תרצי, אתן לך שאלות שתשאלי את עצמך ואת צוות המקום, לפי זה תדעי אם זה עובד נכון. (יש לי נסיון של 6 שנים בחט"צ)

omizu

New member
שלום רב

אבקש יותר מידע על נסיונך בחטיבה הצעירה האם הילדים מעורבים יחד כל הזמן? כמה ילדי גן עם כמה ילדי ביה"ס? מה קורה עם ילדים מתקשים? האם הנפילה מגיעה בכיתה ב'? האמת ואולי אני טועה, שמעתי שבמודיעין זה קטסטרופה ושאפילו עשו הפרדה באמצע השנה ע"י בניית קיר גבס באמצע הכיתה. אשמח מאד אם תתני לי שאלות ונקודות לתשומת לבי (אצלנו מדובר על 30 ו30 באותה הכיתה). תודה

המילה קטסטרופה ממש לא במקום!!!!!!

זה נכון שכל בית ספר שנבנה במודיעין נבנה בצורה שונה ולפעמים המבנה של החט"צ לא התאים לצרכי המערכת, לכן בלמידה ומחשבה הוחלט על שינויים .

טלגל

New member
המשך חט"צ-../images/Emo35.gif

מניסיוני וממה שחויתי בחט"צ, הנעשה שם נוגד את השקפתי החינוכית על בחירה חופשית של הילד במשחקו ובחירה עם מי ועם מה הוא משחק. ז"א בגלל הכמות הגדולה של הילדים ומיעוט המחנכים צריכים המחנכים לנתב כל הזמן את הילדים לפעילויות. הם מחלקים את הילדים לקבוצות וקובעים להם במה הם משחקים עכשיו. ממה שאני ראיתי היתה חלוקה גסה של בנים לקוביות ובנות ליצירה. (נורא בעיני). הילדים סיימו משהו ונכנסו לעבוד עם הגננת, סיימו ויצאו לעבודה עם הסיעת, סיימו יצאו לחצר ושוב. לילדי גן ממש לא אהבתי את הניתוב הזה. בחלל הפנימי לא היה הרבה קשר בין האלפים לילדי הגן. בחצר כן היה. לילדי א' אין ממש הזדמנות להיות לא בלחץ מכיון שהם עומדים בתחרות מול ילדים צעירים וההורים והמחנכים לחוצים שהם ידעו כבר והרבה פעמים לא מכבדים את הקצב האישי של הילדים. בסופו של דבר כמו שאמרתי הרעיון יפה היישום שלו בשטח לא מקובל עלי.

מאמרים על החט"צ- העלתי לארכיון

שרואים את החט"צ מהצד זה נראה די מפחיד, שמלמדים ונמצאים בו שנה שנתיים וכמעט כבר שבע שנים הדברים נראים אחרת. אני לא מוכנה לעבור עכשו לגן עצמאי ,אחרי שנים מדהימות בחט"צ. אני שולחת לך חומר בנושא ואחפש עוד אם את רוצה, בכל מקרה באתר של משרד החינוך יש חומרים בנושא. בהצלחה

omizu

New member
קודם כל המון תודה על ההתיחסות

לשאלותי ועכשיו יש לי עוד כמה.... אני יכולה להבין את התרומה עבור ילדי הגן למרות שגם בזה אני רואה דברים שלא מלהיבים אותי אני אמא לילד שעולה לכתה א' כלומר הוא כבר מסיים גן חובה רגיל. מה דעתכם על השפעה החטיבה על ילדי ביה"ס כמו כן 60 ילדים (30 ו- 30) זה המון לשטח שעד עכשיו למדו בו רק 30 ילדים! מתוכננות לעבוד עם הילדים מורה גננת וסייעת סביר להניח שבסוף יקבלו עוד סייעת אני אישית עוד לפני הנושא הלימודי לא רואה איך מבחינה היגיינית זה מתקיים מה קורה עם ילדים מתקשים? ומה לגבי מוכנותם כשהם מגיעים לכיתה ב'? עוד דבר אי אפשר להשוות בין חינוך קיבוצי לעירוני ולכן השוואות כאלה אינן משקפות את המציאות. סליחה על כל השאלות אך הנושא חשוב לי מאד תודה

המשך התשובות....

מבחינת השטח - הוא מיועד לשתי קבוצות הגיל זו לא כתה רגילה!!! זה נכון שיש מקומות שבהם חדרי המפגש קטנים יותר והמרחב גדול ולהפך. בכתה א' רגילה יש מורה אחת , וכאן יש תוספת של סייעת שעוזרת רבות גם לילדי א'. ובקשר לילדים מתקשים: ילד מתקשה בכתה רגילה יכול להשתגע 5 שעות בחלל של כתה בלי אפשרות לשחרר את האנרגיות . בחט"צ יש לילד כזה אפשרות לעשות עצירות להתרגעות. בקומפלקס שלנו יש כתות רגילות וכתות של חט"צ ובשלב זה של השנה מנהלת בית הספר עורכת איבחונים לכולם , לפי התוצאות עד עכשו היא טוענת שילדי החט"צ הרבה יותר עצמאיים ועומדים בכל הקריטריונים של סיום כתה א'.

טלגל

New member
שלום לך והמשך דיון על הנושא, אז ככה

חט"צ מיועדות לשני הגילאים, לכן המרחב גדול בהם יותר, ויש חדרי לימוד קטנים יותר ללימוד של קבוצות. שוב מאד מאד חשוב מי הצוות שעובד עם הילדים והאם הם יודעים לאבחן מי זקוק לדחיפה, מי הפוך לא ללחוץ עליו יותר מדי, איך להרגיע הורים לוחצים ללמידה של צעירים או הורים לחוצים של בוגרים שעדין לא "מספיקים", כמו כן בגלל הכמות הגדולה של הילדים (וכמו שאמרה רחלי הרעיון היה לפחות ילדים וליותר מחנכים), יש את החלוקה לקבוצות קטנות כשאומרים לילדים אתם ללמידה אתם ליצירה אתם לגננת או אתם למורה וכן הלאה....... זה הניתוב שעוזר לשלוט בכמות הילדים הגדולה. לפי מה ששמעתי השוק של כניסת הילדים לבי"הס לא נחסך מהם אלא פשוט נדחה בשנה. במקום בין הגן לכיתה א' הילדים בהלם מהמעבר מכיתה א' לב', אבל לפחות הם גדולים יותר....

למעלה