חטיבה צעירה

חני ב

New member
לאור מה שאת מתארת, נשמע

כי בי"ס שלכם על הכיפאק ובאמת החט"צ לא שעושה רושם רע אם כך הוא מתנהל. יש בכתה 2 מורות? אצלנו יש כזה אנטי אליו שיש שרושמים את הילדים שלהם לבי"ס בו אני עובדת למרות שזה לא איזור הרישום שלהם, במיוחד כי אין בו חט"צ (וגם כי יש לו שם מעולה
).

אתי77

New member
2 מורות ו2 גננות

וגם סייעת. אנחנו משלמים כל חודש עבור התוספות מורות. אני מאמינה שבלי התוספות האלו, בחיים לא הייתי רושמת שם את הילד וגם לא הייתי רוצה לעבוד בו...אגב הבית ספר מתחיל מטרום חובה, כך שמבחינתו, זאת תהיה שנה שלישית שהילד לומד שם, והוא כבר נכיר כל פינה בבית ספר (וזה ממשיך עד סוף תיכון)

חני ב

New member
זה נראה אחרת לגמרי

27 ילדים על 2 גננות? פשוט מעולה. כמה ילדים בכתה א'?

חני ב

New member
אשריכם

גם לי השנה רק 28 תלמידים אבל זו פעם ראשונה בבי"ס שלנו. לרוב בכתות כ- 35 תלמידים ואף יותר.

ליאת 888

New member
../images/Emo10.gif עכשיו אני יותר לחוצה

שלום לכן, מאוד שמחתי למצוא את הפורום הזה, מה שנקרא - נושא מאוד כאוב אצלנו. הגוזל בן 5 ואמור להתחיל שנה הבאה חטיבה צעירה, לא יודעת אם זה בגלל האנטי שלי לעניין (אני חושבת שהם עדיין צעירים למסגרת כזו) או שזה בגלל הפחד האדיר שלו משינויים, אבל הוא היסטרי לחלוטין מהנושא ומסרב לדבר עליו!! אני משתדלת לא לדבר לידו, ולשבת איתו על ספרים של מעבר, מעבר לכיתה א' ודברים דומים (יש משהו שמדבר ספציפית על חטיבה??), אבל נראה לי שהוא חושש יותר ויותר. קראתי את מה שכתבתן על הכנות שערכו בבתי ספר, לקראת חטיבה, לקראת כיתה א' ונדהמתי - אצלנו אין כלום. אפילו מכתב אישור הרשמה לא קיבלנו עדיין (רק דרישת כסף לצהרון - אז זה אומר שנרשמנו, לא??), לא אפשרות לסיור, לא הזמנה לשיחה, לא הכרות, לא כלום. כשרשמנו את הילד, אמרו לנו - חכו, יזמינו אתכם...אבל השנה נגמרת עוד שבועיים..... אז חוץ מלסייר עם הילד בחוץ, וכמה שנותנים להכנס, מה עוד אנחנו יכולים לעשות?? איך מורידים לו את הפחד הנורא הזה??? איך מורידים לי את החששות?? שההתעלמות הזו של בית-הספר רק מעלה אותן??

חני ב

New member
לא מבינה משהו, השנה הגן שלו

לא ביקר בכלל בבי"ס? לגבי הזמנה, אל תדאגי. אצלנו בבי"ס הילדים שעולים לכתה א' מקבלים הזמנה בדואר בחופש הגדול, להפגש עם המורה ביום יומיים האחורנים של החופש. גם כשהילדים שלי היו בגנים, הם נפגשו עם הגננת והגן החדש ממש בסוף החופשה. מה אני מציעה לך בכל זאת? בסוף יום הלמודים תבואי עם הבן שלך לבקר בבי"ס, גם בחופש הגדול באמצע אוגוסט בערך המורות והגננות חוזרת לבי"ס כדי להכינו, ואז את יכולה לבוא איתו כדי שלא יחשוש מהמבנה הגדול ו"המאיים" הזה.

ליאת 888

New member
לא בדיוק ביקרו

הם רק 7 ילדים שעולים שנה הבאה לחטיבה, כל השאר ממשיכים עוד שנה במסגרת הגן, אז הגננת לקחה אותם איזה יום לבקר, אבל ממה שהבנתי הייתה איזו בעיה ונתנו להם רק לראות את הבניין... החצר... וקצת להציץ וזהו... הם יצאו מאוד מאוכזבים מהסיור, הם היו אמורים להפגש שם עם היועצת ולסייר איתה בכיתות, אבל זה לא התקיים בפועל. לא נראה לי שהוא מפחד מהמבנה, בית הספר ממש לידנו והוא מכיר את המבנה מסיורי האופניים שהוא עורך בשכונה, נראה לי יותר שמלחיץ אותו הפורמט השונה, העובדה שזו מורה ולא גננת, העובדה שיש ילדים גדולים יותר מסביב, העניין שהוא לא מכיר אף אחד מהילדים, הוא היה בגן בשכונה אחרת לגמרי.... ובכלל. אני מאוד מקווה שתהיה פגישה מקדימה לפני התחלת השנה, אני מרגישה מנותקת לחלוטין. וכן, נראה לי שאני חוששת יותר ממנו.

חני ב

New member
זה לא בסדר!

לדעתי עלייך לדבר עם הגננת שהילדים צריכים ביקור בחט"צ וביקור כמו שצריך. יש עוד שבועיים ולא רואה בעייה לארגן זאת.

בגן מדברים איתם על עניין המעבר ?

אצל הבן שלי (בגן פרטי עכשיו, ועובר לטרום חובה בשנה הבאה) מדברים עם הגדולים על המעבר לגן עירייה, וכמה שהם בוגרים וכו'. כך גם דיברו עם הגדולה לפני שעלתה לכיתה א' וכמובן עם הבת שעכשיו עולה לכיתה א'. את יכולה אולי לשאול את הגננת אם הם עוסקים בזה ואם לא אולי אפשר ? הרי בטוח חוץ ממנו יש עוד ילדים שעוזבים את הגן בשנה הבאה.

ליאת 888

New member
לא כל כך מדברים

הם בסך הכל 7 ילדים שעוברים לחטיבה, מתוך 34 ילד, אז רוב הזמן מתעסקים בנושאים אחרים. היא הבטיחה לי שבשיחות אישיות שהיא עורכת איתם בשעת הצהריים, כאשר הקטנים יותר ישנים, היא משוחחת על הנושא תוך כדי מילוי חוברות משימה ולימוד אותיות ומספרים. נראה לי שהוא מבוהל מהעניין, בשבועות האחרונים הוא גם ישן רוב היום, מאוד לא אופייני לא, ומתנהג שונה מתמיד. הבעיה היא שכאשר אני מעלה את הנושא לשיחה, הוא פורץ בבכי מר, וצועק שהוא רוצה להשאר בגן, זו תגובה ששמה לי בהחלט את המנורה על עניין המעבר כגורם לשינויים.

אני לא כל כך יודעת מה לענות לך על זה, אבל

אני מסכימה איתך שזה מטריד שילד מבוהל ככה. אני הייתי מתייעצת עם הגננת, אולי יש לה תובנות (תנסי לקבוע איתה פגישה, לא ככה על רגל אחת בתחילת או סוף יום). ובכל מקרה, תסתכלי באירוח שהיה אתמול, ואת יכולה להפנות שאלה למירי קובלסקי באירוח הבא שיתקיים ביום שני, 30 ביוני (אני בוודאי אפתח שרשור שאלות ביום שבת בערב או יום ראשון בבוקר). מקווה שישתפר עד אז
שרון.

גם אצלנו זה כך. שלושת ילדי היו בחט"צ

והייתי מאד מרוצה. רעש לא היה באופן יוצא דופן והילדים נהנו משילוב לימודים עם משחקים.

למעלה