חטוף שלישי?

ערב רב

New member
איפה כתוב

""מדינה אחראית על התנהגות אזרחיה בשטח כובש, ואזרחים שהגיעו לשם לאחר הכיבוש חייבים לעזוב לפני שהכיבוש יסתיים. זה כתוב באמנת ז'נבה, תסתכל טוב, תמצא את זה, אני סומך על היכולת שלך לקרוא דברים שהם לא דמיוניים." באיזה סעיף של אמנת ז'נווה או תקנות האג מדובר בכלל על אזרחים של המדינה הכובשת שהגיעו לשטח הכבוש? (רמז - אף אחד).

vinney

Well-known member
תיכף אמצא לך את הסעיף המדובר

בינתיים מצאתי אחד אחר שבטח נורא ישמח אותך : סעיף 53 אסור למעצמה הכובשת להחריב נכסי מקרקעים או להשמיד נכסי מטלטלים השייכים ליחיד או לרבים או למדינה או לרשויות ציבוריות אחרות, או לארגונים חברתיים או שיתופיים, אלא אם כן היו פעולות צבאיות מחייבות לחלוטין את ההחרבה וההשמדה האל מה זה אומר בדיוק על הפצצת תחנת החשמל? אתה טוען שפעולה צבאית כלשהי מחייבת את זה? ב'מת בלי להתבייש תגיד את זה?

ערב רב

New member
נראה שאתה מסרב להבין

א. הפרה של אמנת ז'נווה כשלעצמה אינה פשע מלחמה או פשע נגד האנושות (האמנה כוללת גם פעולות תרבות, למשל). ב. ניתן נימוק צבאי לניתוק - הצורך לנתק את אספקת החשמל לסביבה בה שליט מוחזק, זהו צורך צבאי מובהק.

vinney

Well-known member
אעלק צורך צבאי מוצדק../images/Emo13.gif

תירוץ עלוב, יותר נכון. אם הם יודעים איפה שליט מוחזק, למה הוא עדיין מוחזק? הם לא יודעים איפה הוא, בכלל לא בטוח שהוא עדיין ברצוע, וההפצצה הזאת נועדה לדבר אחד בלבד - להעניש.

ערב רב

New member
ידוע כמעט בוודאות שהוא בח'אן יונס

או רפיח ולכן לאזורים אלה נותק החשמל, אם היה ידוע מיקום מדויק יותר ייתכן שרק שם היה מנותק, למרות שמצד שני זה היה מגבל לחוטפים שאנו יודעים היכן הם בדיוק.

vinney

Well-known member
כמה שאני רוצה להאמין שאתה צודק

אני לא. לא מתאים לצה"ל פעולות כאלה ראוותניות, במיוחד כשמיקום החטוף ידוע, ראה דוגמא פעולות במקרים של נחשון וקסמן או אפילו חטופי אנטבה.

ערב רב

New member
אבל המיקום המדוייק לא ידוע

לכן נעשים מאמצים להקשות על החוטפים במקום הימצאו הן כדי שיעשו את הטעות שתוביל לחשיפתם והן כדי שלא יידעו שנחשפו, אם הם אכן נחשפו.

vinney

Well-known member
מהפה שלך לאלוהים

אני לא אתפלא אם עוד יומיים נשמע על איזה מבצע חילוץ בעומק סיני...

vinney

Well-known member
לא רואה איך הם עוזרים.

אם בדיעבד יסתבר שרק ניתוק חשמל ל200 אלף איש הוא זה שיביא לשחרורו - סבבה. אני לא מאמין שזה יקרה, אני אשמח להתבדות. כרגע - לדעתי זאת הייתה אחת הפעולות הנבזיות ביותר שצה"ל עשה מעודו.

ערב רב

New member
לפגוע = לפצוע, להרוג

ולא לפגוע באיכות החיים, משחק מלים מגוחך לחלוטין מצדך. יכולת גם לטעון שהכוונה ב-'לפגוע' היא להעליב ולגדף, אבל אז היית יוצא פושע נגד האנושות בעצמך..

vinney

Well-known member
אז להשאיר משפחה בלי קורת בית

זה לא פגיעה?

ערב רב

New member
מה הקשר בין חשמל ל-"קורת בית"?

תגיד, כמה שעות עברו מאז שהתעוררת?

vinney

Well-known member
אמרתי שיש קשר? שאלתי שאלה.

נתפסת בשקר, אז אתה מנסה להסיט את הדיון.

ערב רב

New member
כרגיל, אתה מגיב להודעות מדומיינות

מדובר בפגיעה גופנית בלבד.

vinney

Well-known member
אוקי, אז להשאיר משפחה בלי קורת בית

זה לא פגיעה. רשמתי. אגב, אם כך, למה להעיף עבריינים מגוש קטיף זאת כן פגיעה? אף אחד מהם לא בבית חולים כמדומני, ואם מישהו נשרט קלות, אז אלה מועטים בלבד...

ערב רב

New member
גי "גירוש אוכלוסייה אזרחית"

הוא סעיף ספציפי של פשעים נגד האנושות, הן בחוק לעשית דין בנאצים ובעוזריהם, הן בתקנון רומא והן באמנת ז'נווה (אין נופלות זכויות האדם של אזרחי המעצמה הכובשת מאלה של האזרחים הכבושים). וכאמור, מבחינה לשונית גם כל גידוף שלך הוא 'פגיעה'.

vinney

Well-known member
הקיצור שיקרת כשאמרת שפגיעה=פציעה

גופנית או הריגה. אחרי שהסכמנו עם זה, נחזור למתנחלים. תסתכל על הסכמי האג, משנת 1910, סעיף 56. זה, יחד עם אמנת ג'נבה האוסרת הפקעת רכוש פרטי שלא לצורך מבצעי מיידי, ביחד מה שעושה את ההתנחלויות מנוגדות לחוק. ישראל אישררה את אמנת ג'נבה, שכוללת כאמור גם את הסכמי האג.

vinney

Well-known member
קצת התבלבלו לי המספרים ../images/Emo13.gif

סעיף 55 והשנה 1907, זה מה ששמת לי בקישור שם.

למעלה