חטוף שלישי?

gershon17

New member
מה זאת אומרת לא חל?

אם אני נוסע 110 קמ"ש באיילון, מותר להרוג אותי כי הפרתי את חוקי מדינת ישראל ולכן הם לא חלים עלי יותר? יש לך ראית עולם מאד פשטנית.

vinney

Well-known member
לא

אבל אם אתה פולש לדירה של אחר, ומפנים אותך בכוח, אתה לא יכול לטעון לזה שמפנים אותך מדירה שלך. שזה, להזכירך, בסיס הטענה של המתנחלים מעזה.

snift

New member
לא ממש. או יותר נכון - ממש לא.

גם אם היתה שם "פלישה" (וזה נתון לויכוח), לא המתנחלים הם אלו שפלשו, אלא מדינת ישראל. כאשר המתנחלים הקימו שם ישובים, ההקמה היתה מתוקף החוק והם קנו את זכותם לגור שם בדיוק כמו כל אזרח במדינה. לא מדובר באי-אלו מאחזים בלתי חוקיים, אלי סיני היה ישוב שהוקם למען מפוני ימית, מי שהקים אותו היתה המדינה. מבחינת החוק במדינת ישראל, אין שום הבדל בין מי שגר בצפון ת"א ובין מי שגר בישובים שפונו. מבחינת החוק הבין לאומי - בצפון ת"א ערבים גורשו מבתיהם על ידי יהודים, בצפון רצועת עזה מעולם לא ישבו ערבים.

vinney

Well-known member
נכון, לא המתנחלים אלה שפלשו

אלא מדינת ישראל. אבל מדינת ישראל היא זאת שנסוגה, לא המתנחלים. אז כמו שהם הגיעו לשם כתוצאה הישירה של הפלישה, הם יעזבו כתוצאה ישירה של העזיבה, וזה לא נתון לשיקול דעתם. זה בדיוק מה שמגדיר החוק הבינלאומי. עכשיו, את כל העניינים "למה הבטחתם למה אמרתם" המנתחלים צריכים לסגור עם מדינת ישראל, וסגרו (במסגרת חוק פינוי פיצוי), וזה לא מעניינו של החוק הבינלאומי (זה אולי היה מעניין החוקים לעניין זכויות האזרח, אם לא היו מקבלים פיצוי. אבל קיבלו, לפחות בחוק).

vinney

Well-known member
ולגבי צפון תל אביב והערבים

משום מה הימניים דווקא נורא אוהבים את הערבים המסכנים שגורשו מתל אביב, ובכל הזדמנות מזכירים את זה. אם כל כך איכפת לך מהם, למה אתה לא דואג להחזיר אותם? מבחינת החוק הבינלאומי, לעומת זאת, צפון תל אביב, בניגוד לצפון רצועת עזה, הוא שטח בריבונות מדינת ישראל. הערבים שגורשו משם, אינם אזרחי ישראל, מעולם לא גורשו בפועל (אם כי קיבלו רמז עבה, אין שום הוכחה שאכן הועמסו על משאיות והוסעו לעזה, זה גם לא היה כך), ואם בחרו לעזוב, יהיו הסיבות אשר יהיו - בעיה שלהם.

ערב רב

New member
אין לך שמץ של מושג בחוק בינ"ל

החוק הבינ"ל אינו חל בכלל על אנשים (למעט בכירי ממשל וצבא, לעתים נדירות) ולכן כל האנאלוגיה של 'פולש' לא קיימת כאן, כי אין על אף מתנחל שום אחריות פלילית בינ"ל, פשוט מפני שהחוק הבינ"ל לא חל על אנשים, אלא על מדינות, וכל פגיעה בפולש לדירה היא כמובן מתוקף היותו עבריין, מסיג גבול. מיותר לציין שבאף מקום החוק הבינ"ל לא מתיר גירוש של אוכלוסייה אזרחית, לא לתוך שטח כבוש (אם נניח לצורך העניין שהוא היה כבוש, והוא לא), ובוודאי שלא מחוצה לו. מדינת ישראל לא כפתה על המתנחלים להתיישב ביש"ע ולכן אין שום סימטריה בין זה לבין כפייה עליהם לעזוב (וגם אם הייתה, הרי שבוודאי שהכפייה הראשונה הייתה פשע נגד האנושות נגדם ועל אחת כמה וכמה השנייה - אם המשטרה חוטפת אותי מביתי בת"א לחיפה, מחובתה לאפשר לי לחזור לת"א, אפילו להסיע אותי, אבל בוודאי שאסור לה לחטוף אותי בחזרה הביתה לת"א בניגוד לרצוני, אולי אני רוצה להעביר את היום בחיפה). לסיכום, אתה יכול לטעון שמנקודת מבטך המוסרית דין המתנחלים כדין פולשים לדירה, אבל כאחד שקרא אמנה או שתיים אני מבהיר שכל קשר בין דבריך לבין החוק הבינ"ל - מופרך מן היסוד.

vinney

Well-known member
אם הדין הבינלאומי לא חל על אנשים

למה מילושוביץ' מת בכלא? המם... כנראה שלא אני זה שלא יודע על מה אני מדבר. ההקבלה לפלישה היא של מדינה. מדינה פלשה לעזה. מדינה עזבה את עזה. המתנחלים באו עם המדינה ויעזבו עם המדינה, הם חלק מהמדינה, הם אזרחיה, המדינה אחראית לזה שהם הגיעו לשם, לכן המדינה אחראית לזה שיעזבו. זה הדין הבינלאומי. הם לא פונו מביתם. זה לא ביתם. הם חושבים שזה ביתם, הם רוצים שזה יהיה ביתם, אבל מבחינת הדין הבינלאומי - זה לא. ואתה יודע את זה טוב מאוד, אבל זה לא מסתדר עם האידאולוגיה שלך, זה הכל.

ערב רב

New member
כתבתי "בכירי ממשל וצבא"

אבל כרגיל אתה קורא הודעות מדומיינות. נראה שמתגלים אצלך ניצנים של פשיזם - "המתנחלים הם חלק מהמדינה" - תשמע, מוסוליני היה גאה בך. גם אם מבחינת הדין הבינ"ל זה לא ביתם (ולא כך) עדיין אין שום חוק בינ"ל שיגדיר אותם כפולשים ולכן אין שום היתר בחוק הבינ"ל לפגוע באופן כלשהו בזכויות האדם שלהם כפי שעושים לפולשים, שהם עבריינים. קפיש?

vinney

Well-known member
טוב, די

לא מעניין אותך, העובדות שסותרות את כל השטויות שאתה מאמין בהן באמת לא מבלבלות אותך. תחזור לקרוא את האמנות, אתה תגלה מהר מאוד שמדינה אחראית על התנהגות אזרחיה בשטח כובש, ואזרחים שהגיעו לשם לאחר הכיבוש חייבים לעזוב לפני שהכיבוש יסתיים. זה כתוב באמנת ז'נבה, תסתכל טוב, תמצא את זה, אני סומך על היכולת שלך לקרוא דברים שהם לא דמיוניים.

ערב רב

New member
עכשיו אתה סתם שקרן עלוב

http://www.btselem.org/Hebrew/International_Law/Fourth_Geneva_Convention.asp הנה, כדי שכולם יראו אותך במערומיך.

אתה מביא את בצלם בתור מקור?

חבורת ימנים פאשיסטים פנטים, הם יכשירו כל עקירת עץ זית של מתנחלים.

vinney

Well-known member
בצלם?

אבל אין שם את זה, מדובר בהסכמי ניהול מלחמה ממאה ה19, שנוספו לאמנת ז'נבה, בתרגום הזה מופיע הסעיף שמוסיף אותם, אבל לא מופיעים ההסכמים עצמם...

ערב רב

New member
אולי התכוונת לזה?

http://www.btselem.org/Hebrew/International_Law/Hague_Convention_and_Regulations.asp

vinney

Well-known member
כן

סעיף 55 המדינה הכובשת נחשב רק לנאמן ולנהנה של הבנינים הציבוריים, נכסי דלא ניידי, יערות ומפעלים חקלאיים השייכים למדינה האויבת והנמצאים במדינה הכבושה. עליה לשמור על קרן הנכסים האלה ולנהלם לפי כללי טובת- ההנאה. זה. כללי טובת ההנאה משמע לא לגרום נזק לרכוש. המילה במקור היא UNSUFRUCT, שמתי לך קישור להסבר של המושג.

ערב רב

New member
אגב, יש לציין שלמרות בורותך

המוחלטת בחוק הבינ"ל והשקר הגס שלך שנחשף ברבים, אכן גילית את הסעיף הרלוונטי ביותר בתקנות האג לגבי יש"ע. אלא מאי? לפי הסעיף הזה על ישראל היה למנוע מערביי יש"ע לבנות בתים על אדמות מדינה, ובכלל, לעשות "הקפאת מצב" של כל יש"ע במשך 40 שנות הכיבוש. לא לבנות כבישים, בתי-חולים, אוניברסיטאות (ואפילו דיור לפליטים בח'אן-יונס, למשל), תחנות חשמל, מים, מחצבות, מזבלות, תשתיות ביוב, כלום! מופרך לחלוטין, ולעניין זה כללי טובת ההנאה חלים הן על המתנחלים והן על הערבים באותה המידה בדיוק.

vinney

Well-known member
דווקא זה לא נכון

גם כבישים, גם בתי חולים, גם פיתוח היישובים הקיימים של התושבים שגרים בשטחים - כולם מותרים לפי האמנה, ולפי העקרון של כללי טובת ההנאה. למה ? כי גם המדינה ממנה נכבשו השטחים הייתה עושה את זה. אין פה השחטת רכוש זר להפקת רווח עצמי.

ערב רב

New member
מה יהיה? שוב אתה בודה מלבך

ציטוטים? הצגתי לפניך את הנוסח המלא הן של אמנת ז'נווה והן של תקנות האג, כל טענה שלך לגביהן חייבת להיות מגובה בציטוטים. אף אחד לא דיבר כאן על השחתת רכוש ועל רווח עצמי, שוב הגבת להודעה מדומיינת.

vinney

Well-known member
סליחה?

לבנות בניין על אדמה זה לא השחטת רכוש? טוב, כאמור, זאת הפרשנות שלך. הפרשנות שלי היא שהשחטת קרקע זאת השחטת רכוש לכל דבר.

ערב רב

New member
אם לבנות בניין זו השחתת רכוש

אז כל בתי החולים, האוניברסיטאות, תחנות החשמל, המים, הביוב, התשתיות, הכבישים, כולם השחתות רכוש. ואני מדגיש - כל הבניה על אדמות מדינה היא השחתת רכוש, מה שכמובן לא אפשרי לאורך 40 שנות כיבוש.

למעלה