חטא?!

אטל81

New member
חטא?!

אני נשואה טרייה (חודשיים).... בעלי עובד במשרד ממשלתי ועובד עם אשה דתייה נשואה עם שני ילדים ...שבבוקר יום בהיר אחד ניגשה אליו ואמרה לו שהם צריכים לדבר...אותו זה הצחיק כי זה נשמע כאילו הם נשואים.... הם נכנסו למשרד והיא סגרה את הדלת לא עד הסוף...(מה שאסור לעשות ייחוד). ואז היא אמרה לו שהיא חושבת עליו שלא בתור ידיד. היא אמרה לו שהיא מרגישה מטופשת שהיא אומרת את זה אבל, רצתה להוריד את זה מהלב... בעלי ישר התקשר אלי והודיע כדי שאייעץ לו מה לעשות... הוא היה המום, אבל אמר לה שהוא מתכוון לשכוח מהשיחה הזאת. אתמול היא פלטה לו שהיא אוהבת אותו. היא אשה בסך הכול נחמדה, אבל אני דואגת למרות שאין לי סיבה. אני יודעת שבעלה לא נמשך אליה - הבנתי שהוא לא אהב אותה עם כובע / פיאה מסויימת ולא נמשך אליה...בנוסף היא גם לא רואה את בעלה כי הוא מגיע בשעות מאוחרות ולא יוצא להם לדבר...ובעלי מדבר איתה הרבה בעבודה, מתייעץ איתה בנוגע לכל מיני תוכניות רומנטיות שהוא מתכוון לעשות איתי...ונראה שהיא מקנאה.... אני לא רגועה. הבעל חשב לבוא ולדבר איתה שוב על הנושא כדי ללבן את הדברים ולהבין מה גרם לה לחשוב על זה.... מה דעתכ/ם?

ב נ י ה ו

New member
לאשה יש בעיה

ודוקא בגלל הנושא והמצב הרגיש, האחרון שצריך "לייעץ" לה, או לעזור לה, לא צריך להיות גבר, ובטח לא גבר שאליו היא נמשכת. לדעתי בעלך צריך לשמור מרחק ולהמליץ לה על יועץ נישואין. (ועם כל הכבוד, בדור שלנו, יש לך סיבה...)

אופירA

New member
מנהל
טפשות מסוכנת

ולא משנה בכלל אם האשה דתית, חילונית, גויה, נשואה או רווקה. כל עוד היא אשה. הטעות התחילה בכך שהוא התייעץ איתה בנושאים אישיים, ובנושאים שפירטת בפרט... עם אשה בעבודה צריכים לדבר אך ורק בנושא העבודה. זהו. וגם אז - לא הרבה. רק מה שצריך. זה שהיא טפשה שמתוודה וידויים, לא הופך את הטעות הזו לפחות חמורה, אלא ליותר חמורה. עם טפשה יותר קל להסתבך. הפתרון הנראה לעין כרגע הוא קודם כל להסתייג ממנה ולהימנע מלהיגרר לטריגרים שלה. להימנע מלשוחח איתה בכל נושא, ובכך להמחיש לה שהעמדה שלו שהוא לא מעוניין לשתף עם זה פעולה. נקודה. אם היא מעלה את הנושא הזה, להבהיר לה במילים קצרות וחמורות שאינו מעוניין לדבר איתה על כך. לשדר לה הסתייגות גם כשמדברים אליה בנושאי העבודה החיוניים (ולדבר רק בנושאים החיוניים בלבד). להפגין אדיבות קרה, ובשום אופן לא חיבה. כדאי שתבהירי לבעלך היטב את הרעיון הזה. כמה זה יעזור כרגע לא ברור, תקוו לטוב. אם היא לא לגמרי טפשה, היא תשתף פעולה ותוותר על הנושא, כולל תוותר על מערכת היחסים הידידותית ששרתה ביניהם בעבר (כל ההתייעצויות והדיבורים...).

מעט הלכות בין גבר לאישה בעבודה

הלכות בעבודה בין גבר לאישה, אסור, 1]רצוי לא לשאול מה קורא בשאלות אישיות בחיי היום יום לא גבר את אישה ולא אישה את גבר, 2]אסור ורצוי לא לשאול או להתיעץ בחיים אישיים כי זה יכול לגרום לקירבה , 3]אסור להגיש לגבר או לאישה לא שתיה ולא מאכל,אם אין ברירה וחיבים להגיש קפה או עוגה להניח בצד ושאותו אדם יצטרך להתקרב אל כוס או עוגה ולקחת בעצמו כי אסור לאישה או גבר להגיש למי שלא בן זוגו 4] כמו כן אסור לומר מילות מחמאה או לצחוק על דברי סרק,ושטויות ובדיחות, 5] לאכול יחד באותו שולחן רצוי הפרדה אם אין ברירה אם היא בימין הוא בשמאל וכו, 6] אם יש צלחת משותפת בשולחן ,רצוי שאישה תביט אם הוא לקח קודם אחר כך היא יכולה [זה מקרא שקורא לרוב בחדרי אוכל משותפים בעבודה] או אם הוא לא לוקח והיא רוצה שתמשוך את הצלחת אליה תקח ותחזיר חזרה אבל לא עם הכף לקחת אלה את כול הצלחת ותקח לעצמה, 7]כמו כן לא לשתות מאותו כוס, 8] אם צריכים למסור משהו אחד לשני רצוי לעמוד אחד מול השני אז מרחוק להגעש את המוצר או דפים ללא מגע, 9] כמו כן אסור לקרא בשם פרטי של אדם אלה שמו עם שם משפחה [לא גדי =גדי כהן, 10] אסור ללכת במסדרון אחרי אישה לכן אם אישה הולכת ילך אחריה אבל בצד, 11] נשים שעומדות ומדברות בנהם צריכות לדאג להיות אחת מול שניה כך שאם גבר רוצה לעבור הם לא יפריעו לו 12] רצוי שנשים לא יצחקו בקול ,או שיזמזמו שיר גם אם הם חושבות שהם לבד , שלא ישמעו אותם גברים מצד שני, רצוי שבעל או אישה יקראו וכך ינצלו

טוב שאת חוששת, ידוע מה שאמרו חז"ל

שאין אפוטרופוס לעריות. ואם בעלך מתיעץ אתה גם בענינים שאינם קשורים לעבודה, אז ודאי וודאי שטוב שאת חוששת. מציע לך לעצור את זה בצורה דראסטית : א. לדרוש מבעלך לעבור לאגף אחר בעבודה. או שלא ידבר אתה מטוב ועד רע. ב. גם להתקשר לבעלה של העובדת הזו ולספר לו שאשתו תתאהב באחרים אם הוא יזניח אותה, ושכדאי שידרוש ממנה לעבור מקום עבודה. חד וחלק, ללא שום פשרות והסוסים ראיתי כבר מספיק משפחות נהרסות.

למעלה